Στις 5 Φεβρουαρίου ο Ελβετικός τελικός, με νέο σύστημα επιλογής

Στις 5 Φεβρουαρίου ο Ελβετικός τελικός, με νέο σύστημα επιλογής

Μετά τις 2 διαδοχικές τελευταίες θέσεις στους ημιτελικούς των διαγωνισμών του 2015 και 2016, οι υπεύθυνοι των Ελβετικών τηλεοράσεων αποφάσισαν να προβούν σε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που θα επιλεγεί το τραγούδι της χώρας για τον διαγωνισμό της Eurovision το 2017. Ο Ελβετικός τελικός θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου 2017.

Τα τελευταία 5 χρόνια η επιλογή του κομματιού της Ελβετίας ακολουθούσε τα παρακάτω βήματα: η Γερμανόφωνη τηλεόραση (SRF) επέλεγε τα κομμάτια της μέσω μιας online πλατφόρμας όπου το κοινό είχε την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ όλων των κομματιών που είχαν υποβληθεί στο κανάλι, ενώ η Γαλλόφωνη (RTS) και η Ιταλόφωνη (RSI) τηλεόραση διάλεγαν τα κομμάτια τους μέσω εσωτερικής επιλογής. Στην συνέχεια επιλέγοντας 6 κομμάτια για τον μεγάλο τελικό της χώρας, 3 από το Γερμανόφωνο κανάλι, 2 από το Γαλλόφωνο και 1 από το Ιταλόφωνο.

Αυτό που αλλάζει πλέον στην Ελβετική επιλογή είναι ότι καταργείται η online φάση του SRF όπως και η διάκριση των κομματιών σε σχέση με το κανάλι που υποβλήθηκαν. Πλέον μια 20-μελής επιτροπή από ανθρώπους της Ελβετικής μουσικής βιομηχανίας θα επιλέξει σε πρώτη φάση τα 20 καλύτερα κομμάτια από αυτά που υποβλήθηκαν, με κανένα κανάλι να μην έχει διασφαλισμένο αριθμό θέσεων στον τελικό. Τα 20 κομμάτια που επιλέχτηκαν θα διαγωνιστούν στην live φάση στις 4 Δεκεμβρίου του 2016, και από αυτά τα 6 με 10 καλύτερα θα προκριθούν στον Ελβετικό τελικό που θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου του 2017. Ο νικητής θα επιλεγεί με 100% televoting.

H Ελβετία διαγωνήστηκε στην Eurovision του 2016 με την Rykka και το “The last of our kind”, κατέλαβε την 18η και τελευταία θέση με 28 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.