Στηρίζει την απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα για την Yulia Samoylova ο Ουκρανός Πρόεδρος

Στηρίζει την απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα για την Yulia Samoylova ο Ουκρανός Πρόεδρος

Σε δημόσια τοποθέτηση του ο Ουκρανός Πρόεδρος της χώρας Petro Poroshenko στήριξε την απόφαση των αρχών ασφαλείας για τριετή απαγόρευση εισόδου στα ουκρανικά εδάφη στην Yulia Samoylova, εκπρόσωπο της Ρωσίας στο φετινό διαγωνισμό. Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την επιστολή της γενικής διευθύντριας της EBU Ingrid Deltenre στον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, απειλώντας ευθέως ότι αν δεν επιτρέψουν την εκπρόσωπο της Ρωσίας να διαγωνιστεί το Μάιο στο Κίεβο, κινδυνεύουν με τιμωρία που μπορεί να είναι και αποκλεισμός από το διαγωνισμό.

Ο Petro Poroshenko κλείνει οριστικά την πόρτα στην Yulia Samoylova και περιορίζει σχεδόν στο μηδέν τις πιθανότητες της να βρεθεί το Μάιο στο Κίεβο για το διαγωνισμό της Eurovision.

Έγιναν προτάσεις από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU-UER), όπως μετάδοση μέσω δορυφόρου ή την αντικατάσταση του συμμετέχοντα. Όπως είναι γνωστό, η Ρωσία δεν θέλει να συμμετάσχει στη Eurovision, θέλει να προκαλεί. Είμαι ευτυχής, που χάρη στις αποτελεσματικές ενέργειες των ουκρανικών αρχών, καταφέραμε να αποφύγουμε αυτή την πρόκληση.

Εκτός αυτού ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ζητά από την EBU να σεβαστεί την ουκρανική νομοθεσία, όπως η Ουκρανία σεβάστηκε τη νομοθεσία των διοργανωτών όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον μετά και από αυτή την εξέλιξη το σενάριο να δούμε 42 χώρες μόνο στο Κίεβο είναι πιο πιθανό από ποτέ, όπως και μία ενδεχόμενη τιμωρία στην Ουκρανία από την EBU αμέσως μετά το διαγωνισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.