Σταύρος Σιόλας: Στο “Δαχτυλίδι της φωτιάς” και τη “Καταιγίδα”

Σταύρος Σιόλας: Στο “Δαχτυλίδι της φωτιάς” και τη “Καταιγίδα”

Ο Σταύρος Σιόλας είναι μια ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη που απέδειξε τι μπορεί να δώσει στο ελληνικό τραγούδι,απ’ την στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 2006 και διακρίθηκε κατακτώντας το πρώτο βραβείο,με το τραγούδι του”Της Αρνης το νερό”, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ένα παραδοσιακό μοιρολόι που έκανε την αίσθηση ,και που πολλοί φαν του θεσμού της Eurovision,θεώρησαν πώς θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την χώρα μας και στον Ευρωπαικό διαγωνισμό -εάν η Ελλάδα ακολουθούσε ανάλογους κανόνες με αυτούς άλλων χωρών όπως της Ιταλίας,με τους νικητές των τελευταίων χρόνων από το φεστιβάλ τραγουδιού του San Remo,και εάν η χρονική στιγμή της πρώτης δημόσιας εκτέλεσης του τραγουδιού ήταν ανάλογη με τους κανόνες που η EBU έχει θέσει στις χώρες που λαμβάνουν μέρος-.
Η φωνή του χαρακτηρίστηκε τότε ως “απόκοσμη” σχεδόν βγαλμένη από άλλη εποχή και τελικώς κερδίζει βραβείο κοινού και επιτροπής. Ένα τραγούδι που μύριζε Ελλάδα κρατάει στη πορεία των ετών έως και σήμερα,και ένα τραγούδι που διαφέρει κατά γενική ομολογία από ¨εύπεπτα¨ hits της μιας εβδομάδας.
Ο Σταύρος Σιόλας συνέχισε τα διακριτικά του βήματα στη δισκογραφία αλλά και στις ζωντανές του εμφανίσεις ενώ,φέτος τον συναντάμε να ¨ντύνει¨ μουσικά τους τίτλους δυο Ελληνοκυπριακών τηλεοπτικών παραγωγών που θα δούμε και στη χώρα μας,αρχής γενομένης με την καθημερινή τηλεοπτική σειρά ¨Το δαχτυλίδι της φωτιάς¨ στο Mega Channel με το ¨Της ‘Αρνης το νερό¨ως τραγούδι τίτλων αρχής, αλλά και στην καθημερινή σειρά του Alpha ¨Καταιγίδα¨ όπου μαζί με την Γλυκερία ερμηνεύουν το ομώνυμο τραγούδι σε στίχους Σταύρος Σταύρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.