Σουηδία: Όλα τα shows του Melodifestivalen 2021 στη Στοκχόλμη – Επιλέχθηκαν ήδη τα πρώτα 14 τραγούδια

Σουηδία:  Όλα τα shows του Melodifestivalen 2021 στη Στοκχόλμη – Επιλέχθηκαν ήδη τα πρώτα 14 τραγούδια

Το Melodifestivalen είναι ίσως η πλέον δημοφιλή εθνική επιλογή τραγουδιού για την Eurovision για τους φίλους του διαγωνισμού. Ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι πως αποτελείται από 6 διαφορετικά shows (4 ημιτελικοί, γύρος δεύτερης ευκαιρίας, τελικός) όπου κάθε ένα από αυτά διεξάγεται σε διαφορετική πόλη της Σουηδίας, με τον τελικό να διεξάγεται πάντα στην πρωτεύουσα της χώρας, Στοκχόλμη.

Πλέον οι συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως με την πανδημία του ιού COVID-19 και τον περιορισμό των μετακινήσεων, δεν επιτρέπουν την μετακίνηση σε διαφορετικές πόλεις. Έτσι όλα τα shows θα πραγματοποιηθούν στην Στοκχόλμη. Σύμφωνα με την σουηδική εφημερίδα Aftonbladet το κόστος της διοργάνωσης σε πολλές πόλεις είναι αρκετά ακριβό και εν μέσω πανδημίας δεν θα έχει το ανάλογο κέρδος από τα εισιτήρια. Επίσης η σουηδική τηλεόραση SVT δεν θέλει να χαλάσει η φήμη του φεστιβάλ σε περίπτωση που προκληθούν κρούσματα.

Αλλάζει η τοποθεσία του τελικού;

Έτσι λοιπόν και τα 6 shows θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη. Το Friends Arena που διεξάγεται παραδοσιακά ο διαγωνισμός, δεν φαίνεται να είναι η πιθανότερη λύση για φέτος, καθώς εξετάζονται δύο άλλες πιθανές τοποθεσίες: το Annex hall της Globe Arena, καθώς και τα NEP Studios. Τέτοιες εκδηλώσεις δεν επιτρέπεται να έχουν πάνω από 50 θεατές σύμφωνα με τα υπάρχοντα μέτρα στην Σουηδία, ωστόσο εξετάζεται από την Σουηδική κυβέρνηση το όριο αυτό να αυξηθεί στα 500 για τις ανάγκες του Melodifestivalen.

David Sundin ξανά κεντρικός παρουσιαστής

Παρουσιαστής του Melodifestivalen 2021 θα είναι ο κωμικός David Sundin, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην διοργάνωση του 2020. Ακόμη δεν είναι σίγουρο αν θα το παρουσιάσει μόνος ή με συνοδεία άλλων παρουσιαστών, πέρσι πάντως τον συνόδευαν οι Lina Hedlund και Linnea Henriksson.

Επιλέχθηκαν ήδη τα 14 από τα 28 τραγούδια

Οι προετοιμασίες για το καλλιτεχνικό κομμάτι του διαγωνισμού προχωρούν με ταχύ ρυθμό καθώς επιλέχθηκαν ήδη τα 14 από τα 28 κομμάτια. Τα υπόλοιπα τραγούδια θα επιλεχθούν από την SVT σε συνεννόηση με τις δισκογραφικές εταιρείες. Τα ονόματα των καλλιτεχνών καθώς και οι τίτλοι των τραγουδιών θα γίνουν γνωστά περίπου στα τέλη Νοεμβρίου. Τέλος τα τραγούδια θα τα ακούσουμε για πρώτη φορά λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του ημιτελικού που κάθε ένα θα διαγωνιστεί. Ας θυμηθούμε το τραγούδι Move με το οποίο οι The Mamas κέρδισαν το Melodifestivalen 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.