Σουηδία: Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι στο INFE Greece Poll για το Melodifestivalen 2022

Σουηδία: Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι στο INFE  Greece Poll για το Melodifestivalen 2022

To Σάββατο 12 Μαρτίου επιλέγεται ο εκπρόσωπος της Σουηδίας για την Eurovision 2022 μέσα από το Melodifestivalen 2022, ίσως τον πλέον αγαπημένο εθνικό τελικό των fans της Eurovision. Συνολικά 12 καλλιτέχνες προκρίθηκαν στον τελικό, είτε απευθείας από τους 4 ημιτελικούς είτε από τον 5ο ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας. Στο παρόν άρθρο οι αναγνώστες του infegreece.gr έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν το αγαπημένο τους τραγούδι του Σουηδικού τελικού, αλλά και να γνωρίσουν τους υποψηφίους του τελικού.

Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι από το Melodifestivalen 2022

1.Klara Hammarström – “Run to the Hills”

Η Klara Hammarström πριν ασχοληθεί με το τραγούδι ήταν επαγγελματίας ιππεύτρια, ενώ έγινε γνωστή μέσω ενός reality show με την οικογένειά της. Συμμετείχε τις προηγούμενες δύο χρονιές στο Melodifestivalen, καλύτερή της θέση μέχρι σήμερα είναι η 6η με το ‘Beat of Broken Hearts’ το 2022.

2.Theoz – “Som du vill”

Ο Theodor “Theoz” Haraldsson είναι μόλις 16 ετών και είναι ο νεότερος διαγωνιζόμενος του φετινού Melodifestivalen. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ξεκινήσει την καριέρα του ως ηθοποιός και έχει συμμετάσχει σε ταινίες και μιούζικαλ.

3.Anna Bergendahl – “Higher Power”

Η Anna Bergendahl εκπροσώπησε την Σουηδία στην Eurovision 2010 με το τραγούδι “This is my life” όπου έγινε η μόνη εκπρόσωπος της Σουηδίας που δεν πέρασε στον τελικό της Eurovision! Συμμετείχε επίσης στα Melodifestivalen 2019 & 2020 με τα τραγούδια “Ashes to Ashes” και “Kingdom Come” με τα οποία κατατάχθηκε αντίστοιχα 10η και 3η.

4.John Lundvik – “Änglavakt”

Ο γεννημένος στο Λονδίνο και μεγαλωμένος στην Σουηδία από θετούς γονείς John Lundvik ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής στίβου. Εκπροσώπησε την Σουηδία στην Eurovision 2019 με το τραγούδι “Too Late for Love” με το οποίο κατέλαβε την 5η θέση, ενώ σύνθεσε την ίδια χρονιά την συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου “Bigger Than Us” με τον Michael Rice που κατατάχθηκε τελευταίο στον τελικό, αλλά και την συμμετοχή της Γαλλίας στην Eurovision 2020 που τελικά ματαιώθηκε, “Mon alliée (The Best in Me)” για τον Tom Leeb. Συμμετείχε και στο Melodifestivalen 2018 με το τραγούδι “My Turn” ενώ φέτος για πρώτη φορά είναι υποψήφιος με ένα τραγούδι γραμμένο στα Σουηδικά (μτφ. φύλακας άγγελος).

5.Tone Sekelius – “My Way”

H Tone Sekelius είναι η πρώτη transgender που λαμβάνει μέρος στο Melodifestivalen. Εκτός από τραγουδίστρια είναι πολύ ενεργή influencer στα social media.

6.Anders Bagge – “Bigger than the Universe”

Ο Anders Bagge είναι ένας από τους πλέον διάσημους Σουηδούς συνθέτες και μουσικούς παραγωγούς. Έχει γράψει τραγούδια για πολλούς διάσημους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Westlife, Janet Jackson, Celine Dion, Madonna, Santana, Jennifer Lopez, Anastacia, Nick Lachey, Jessica Simpson, Samantha Mumba, Lara Fabian, Enrique Iglesias, Ace of Base. Για την Eurovision έχει συνθέσει τις συμμετοχές του Αζερμπαϊτζάν το 2010 και το 2012 (“drip drop” & “When the music dies”, 4η & 5η θέση αντίστοιχα). Το “Bigger than the Universe” είναι η πρώτη προσπάθεια του Anders ως τραγουδιστής.

7.Robin Bengtsson – “Innocent Love”

O Robin Bengtsson εκπροσώπησε την Σουηδία στην Eurovision 2017 με το τραγούδι “I Can’t Go On” με το οποίο κατέλαβε την 5η θέση, ενώ συμμετείχε άλλες 2 φορές στο Melodifestivalen, το 2016 και το 2020 καταλαμβάνοντας αντίστοιχα την 5η και 8η θέση αντίστοιχα.

8.Faith Kakembo – “Freedom”

Η Faith Kakembo κατάγεται από την Ουγκάντα και εκτός από τραγουδίστρια είναι και νοσοκόμα. Συμμετείχε και στο Melodifestivalen 2020 όπου όμως έμεινε στους ημιτελικούς.

9.Liamoo – “Bluffin”

Ο Liamoo ξεκίνησε την καριέρα του κερδίζοντας το Σουηδικό Idol το 2016 ενώ έλαβε μέρος δύο φορές μέρος στο Melodifestivalen το 2018 και το 2019 όπου κατατάχθηκε 6ος και 3ος αντίστοιχα.

10.Cornelia Jakobs – “Hold Me Closer”

Η Cornelia Jakobs είναι κόρη του τραγουδιστή Jakob Samuel, και ξεκίνησε την μουσική της καριέρα μέσο του συγκροτήματος Love Generation με τις οποίες έλαβε μέρος στο Melodifestivalen το 2011 και το 2012. Αυτή είναι η πρώτη σόλο προσπάθεια της Cornelia στο Melodifestivalen.

11.Cazzi Opeia – “I Can’t Get Enough”

H Cazzi Opeia ή αλλιώς Moa Anna Maria Carlebecker είναι τραγουδίστρια και DJ, που ειδικεύεται κυρίως στην ΕDM. Φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στο Melodifestivalen.

12.Medina – “In i dimman”

Οι Medina είναι ένα μουσικό ντουέτο που αποτελείται από τους Sam-E και Alibi οι οποίοι έχουν καταγωγή από την Τυνησία και συνδυάζουν hip-hop με μεσανατολίτικη μουσική. Ο Sam-E, Ο οποίος έχει καταγωγή και από την Φινλανδία, συμμετείχε και στο περσινό Melodifestivalen σε συνεργασία με τον WAHL.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.