Σουηδία: Ψηφίστε τα αγαπημένα σας τραγούδια από το Melodifestivalen 2021 στο INFE Greece Poll

Σουηδία:  Ψηφίστε τα αγαπημένα σας τραγούδια από το Melodifestivalen 2021 στο INFE Greece Poll

To προσεχές Σάββατο πραγματοποιείται ο τελευταίος για φέτος και σίγουρα ο πλέον δημοφιλής εθνικός τελικός,  ο οποίος δεν είναι άλλος από το Melodifestivalen 2021 της Σουηδίας. Ας θυμηθούμε τις φετινές συμμετοχές και κάποια στοιχεία για τους συμμετέχοντες.

1.Danny Saucedo – “Dandi dansa”

O Danny Saucedo είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς pop καλλιτέχνες της Σουηδίας. Έχει καταγωγή από Πολωνία και Βολιβία, και ξεκίνησε την μουσική του καριέρα από το Σουηδικό idol το 2006 ενώ στα πρώτα βήματα του ήταν μέλος του συγκροτήματος EMD. Φέτος συμμετέχει για 4η φορά στο Melodifestivalen, προηγούμενες 3 ήταν το 2009,ως μέλος των E.M.D όπου έλαβε την 3η θέση, ενώ το 2011 και το 2012 ήρθε δεύτερος ως solo καλλιτέχνης πίσω από τον Eric Saade και την Loreen αντίστοιχα με τα τραγούδια In da club και Amazing. Φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά με τραγούδι στα Σουηδικά και προκρίθηκε απευθείας στον τελικό από τον πρώτο ημιτελικό.

2.Klara Hammarström – “Beat of Broken Hearts”

Η Klara Hammarström είναι μόλις 21 ετών και είναι μια από τις νέες pop τραγουδίστριες της Σουηδίας. Έγινε γνωστή όταν μαζί με την οικογένεια της εμφανίστηκε στο reality Familjen Hammarström. Συμμετέχει για δεύτερη φορά στο Melodifestivalen, πέρσι έλαβε μέρος με το τραγούδι Nobody χωρίς να καταφέρει να προκριθεί από τους ημιτελικούς. Φέτος με το Beat of Broken Hearts προκρίθηκε στον τελικό από τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας.

 3.Anton Ewald – “New Religion”

Ο Anton Ewald ξεκίνησε την καριέρα  τους ως χορευτής συμμετέχοντας σε αρκετά τραγούδια του Melodifestivalen από το 2009 (όντας μόλις 16 χρονών!) μέχρι το 2012. Το 2013 έλαβε μέρος για πρώτη φορά ως τραγουδιστής με το τραγούδι Begging φτάνοντας ως την 4η θέση ενώ το 2014 ήρθε 10ος με το Natural. Ο Anton Ewald πήρε την πρόκριση για τον τελικό απευθείας από τον 2ο ημιτελικό.

4.The Mamas – “In the Middle”

Οι The Mamas είναι ένα αμερικανο-σουηδικό soul & gospel συγκρότημα αποτελούμενο από τις Ashley Haynes, Loulou Lamotte, Dinah Yonas Manna. Στην Eurovision 2019 αποτελούσαν τα φωνητικά της Σουηδικής συμμετοχής Too Late for Love με ερμηνευτή τον  John Lundvik φτάνοντας έως την 5η θέση του διαγωνισμού. Το 2020 κερδίζουν το Melodifestivalen με το τραγούδι Move και θα εκπροσωπούσαν την Σουηδία στην περσινή Eurovision αν δεν ακυρωνόταν εξαιτίας την πανδημίας του ιού COVID-19. Φέτος πήραν την πρόκριση για τον τελικό απευθείας από τον 4ο ημιτελικό.

5.Paul Rey – “The Missing Piece”

Ο Paul Rey (Pauli Jokela το πλήρες όνομα του) έχει καταγωγή από την Φινλανδία και την Χιλή. Ξεκίνησε την καριέρα του ως rapper πλέον όμως είναι pop τραγουδιστής. Έλαβε μέρος στο Melodifestivalen για πρώτη φορά το 2020 με το Talking in My Sleep φτάνοντας έως την 6η θέση. Φέτος με το The Missing Piece προκρίθηκε στον τελικό από τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας.

6.Charlotte Perrelli – “Still Young”

Η Charlotte Perrelli είναι είναι μια τραγουδίστρια που έχει συνδέσει το όνομα της τόσο με το  Melodifestivalen όσο και με την Eurovision. Εκπροσώπησε την Σουηδία στην Eurovision δύο φορές στην Eurovision, το 1999 με το τραγούδι “Take me to your heaven” όπου κέρδισε την πρώτη θέση, καθώς και το 2008 όπου με το “Hero” έφτασε έως την 18η θέση. Συμμετείχε και το 2012 στο Melodifestivalen χωρίς επιτυχία όμως καθώς αποκλείστηκε στον ημιτελικό, ενώ έχει παρουσιάσει δύο φορές το Melodifestivalen το 2003 και το 2004. Είναι επίσης θεία του Behjamin Ingrosso, εκπροσώπου της Σουηδίας το 2018. Η Charlotte πήρε την πρόκριση για τον τελικό απευθείας από τον 3ο ημιτελικό.

7. Tusse – “Voices”

Ο Tusse Chiza είναι ο νεαρότερος από τους διαγωνιζόμενους του τελικού. Είναι μόλις 19 χρονών, κατάγεται από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, και έγινε γνωστός από την συμμετοχή του στο Σουηδικό Idol. O Tusse συμμετέχει για πρώτη φορά στο Melodiestivalen με και πήρε την πρόκριση για τον τελικό απευθείας από τον 3ο ημιτελικό.

8.Alvaro Estrella – “Baila Baila”

Ο Alvaro Estrella κατάγεται από την Χιλή, και ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής. Έλαβε άλλες δύο φορές μέρος στο Melodiestivalen, το 2014 με το Bedroom (6η θέση) και το 2020 με το Vamos Amigos (11η θέση). Η συμμετοχή του είναι η μόνη από αυτές του τελικού με  Ισπανικούς στίχους. Ο Alvaro προκρίθηκε στον τελικό από τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας.

9.Clara Klingenström – “Behöver inte dig idag”

Η Clara Klingenström συμμετέχει για πρώτη φορά στο Melodifestivalen και ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τοπικούς μουσικούς διαγωνισμούς. Το τραγούδι της είναι στα Σουηδικά και προκρίθηκε στον τελικό από τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας.

10.Eric Saade -“Every Minute”

Ο Eric Saade είναι ένας pop star στην Σουηδία με καριέρα που ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας του. Έχει Σουηδική καταγωγή από την μητέρα του και Παλαιστινιακή από τον πατέρα του. Εκπροσώπησε την Σουηδία στην Eurovision 2011 με το τραγούδι Popular φτάνοντας έως την 3η θέση, ενώ το 2013 είχε τον ρόλο του συμπαρουσιαστή στην Eurovision. Συμμετείχε άλλες δύο φορές στο Melodifestivalen το 2010 και το 2015 με τα τραγούδια Manboy και Sting φτάνοντας στην 3η και την 5η θέση αντίστοιχα. Ο Eric προκρίθηκε στον τελικό απευθείας από τον 4ο ημιτελικό.

11.Dotter – “Little Tot”

To πλήρες όνομα της Dotter είναι Johanna Maria Jansson, Dotter στα Σουηδικά σημαίνει κόρη. Η Dotter είναι συνθέτρια και τραγουδίστρια, έχει συνθέσει αρκετά τραγούδια για το Melodifestivalen στο παρελθόν ενώ ως ερμηνεύτρια έλαβε πρώτη φορά μέρος το 2018 με το τραγούδι Cry χωρίς να καταφέρει να προκριθεί από την φάση των ημιτελικών. Το 2020 επιστρέφει με το τραγούδι Bulletproof φτάνοντας στην δεύτερη θέση, χάνοντας την πρωτιά για έναν μόλις βαθμό από τις The Mamas. Με το τραγούδι Little tot προκρίθηκε απευθείας στον τελικό από τον δεύτερο ημιτελικό.

12.Arvingarna – “Tänker inte alls gå hem”

Οι Arvingarna είναι ένα τετραμελές Dansband συγκρότημα αποτελούμενο από τους Casper Janebrink, Lars Larsson, Kim Carlsson,  Tommy Carlsson. Το συγκρότημα εκπροσώπησε την Σουηδία στην Eurovision 1993 με το τραγούδι Eloise φτάνοντας έως την 7η θέση ενώ φέτος λαμβάνουν μέρος για 6η φορά στο Melodifestivalen με το τραγούδι Tänker inte alls gå hem το οποίο είναι γραμμένο στα Σουηδικά. Οι Arvingarna προκρίθηκαν απευθείας στον τελικό από τον πρώτο ημιτελικό.

Ψηφίστε στο παρακάτω Poll τα 3 αγαπημένα σας τραγούδια από τον τελικό του Melodifestivalen 2021.

Ψηφίστε μέχρι 3 από τα αγαπημένα σας τραγούδια από το Melodifestivalen 2021

 

Εικόνα από: wiwibloggs.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.