Σουηδία: Στις 26 Νοεμβρίου η ανακοίνωση των υποψηφίων του Melodifestivalen 2020

Σουηδία: Στις 26 Νοεμβρίου η ανακοίνωση των υποψηφίων του Melodifestivalen 2020

Η δημόσια τηλεόραση της Σουηδία, SVT, αποκάλυψε στο Instagram ότι οι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στην εθνική επιλογή της χώρας για την Eurovision 2019, Melodifestivalen, θα ανακοινωθούν στις 26 Νοεμβρίου.

https://www.instagram.com/p/B5E4gFOgDNM/?utm_source=ig_web_copy_link

Να θυμίσουμε ότι μέσω του μουσικού διαγωνισμού που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο ραδιοφωνικός σταθμός της Σουηδίας P4 Nästa, προέκυψε και η πρώτη συμμετοχή του Melodifestivalen. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αυτού λοιπόν, αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία να διαγωνισθεί στην εθνική επιλογή της χώρας η Amanda Aasa.

Παρουσιαστές του Melodifestivalen 2019, θα είναι οι Lina Hedlund, Linnea Henriksson και David Sundin. Τα 6 shows της εθνικής επιλογής, θα διεξαχθούν σε ισάριθμες πόλεις της χώρας, ξεκινώντας από την 1η Φεβρουαρίου. Πιο αναλυτικά:

  • 1 Φεβρουαρίου – 1ος Ημιτελικός – Linköping
  • 8 Φεβρουαρίου – 2ος Ημιτελικός – Gothenburg
  • 15 Φεβρουαρίου – 3ος Ημιτελικός – Luleå
  • 22 Φεβρουαρίου – 4ος Ημιτελικός – Malmö
  • 29 Φεβρουαρίου – Δεύτερη Ευκαιρία – Eskilstuna
  • 7 Μαρτίου – Τελικός – Stockholm

Το Melodifestivalen λαμβάνει χώρα σχεδόν κάθε χρόνο από το 1959, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί τις χρονιές 1964, 1970 και 1975. Από το 1999 συμμετέχουν και κριτικές επιτροπές που καθορίζουν σε ίδιο βαθμό με την τηλεψηφοφορία το τελικό αποτέλεσμα.

Φέτος, ο νικητής του Melodifestivalen John Lundvik, εκπροσώπησε την Σουηδία στο Τελ Αβίβ με το τραγούδι Too Late For Love και κατέκτησε την 5η θέση στον μεγάλο τελικό, συνεχίζοντας τις πετυχημένες διακρίσεις της χώρας στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.