Σουηδία: Οι ABBA επιστρέφουν με νέο δίσκο και ψηφιακή συναυλία.

Σουηδία: Οι ABBA επιστρέφουν με νέο δίσκο και ψηφιακή συναυλία.
Η επιστροφή των ΑΒΒΑ, των πλέον επιτυχημένων καλλιτεχνών που έχουν περάσει από την ιστορία της Eurovision, είναι πλέον γεγονός. Το Σουηδικό συγκρότημα επέστρεψε μετά από σχεδόν 40 χρόνια και κυκλοφόρησε σήμερα δύο τραγούδια από το νέο album του με τίτλο Voyage.

Ο νέος δίσκος των ΑΒΒΑ θα περιλαμβάνει συνολικά 10 νέα κομμάτια και θα κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου. Οι φίλοι των ΑΒΒΑ μπορούν να απολαύσουν ήδη δύο εξ αυτών των τραγουδιών, το  I Still Have Faith in You και το Don’t Shut Me Down στο youtube και άλλες πλατφόρμες όπως το spotify.

H ψηφιακή συναυλία των ΑΒΒΑ

Εκτός από το νέο τους album, οι ΑΒΒΑ ετοιμάζουν μια ψηφιακή συναυλία στο Queen Elizabeth Olympic Park στο Λονδίνο. Ο τίτλος της συναυλίας θα ονομάζεται Voyage από τον ομώνυμο νέο δίσκο του συγκροτήματος. Τα ολογράμματα των ΑΒΒΑ θα συνοδεύονται από μια δεκαμελή live-μπάντα.

H τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για τα ολογράμματα είναι βασισμένη στο CGI που χρησιμοποιείται και στις ταινίες του Hollywood. Συνολικά 850 άτομα από την εταιρεία  Industrial Light & Magic του George Lucas δούλεψαν για την σωστή οπτικοποίηση της συναυλίας με τον Wayne McGregor να είναι υπεύθυνος για την χορογραφία του συγκροτήματος.

H συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου 2022, οι φίλοι των ΑΒΒΑ όμως μπορούν να τα προμηθευτούν τα εισιτήρια από την επόμενη εβδομάδα κιόλας, στις 7 Σεπτεμβρίου.

Οι ΑΒΒΑ στην Eurovision

Όπως γνωρίζουν όλοι οι φίλοι της Eurovision, οι ABBA κέρδισαν την πρώτη θέση στην Eurovision 1974 με το τραγούδι Waterloo για την Σουηδία, μια νίκη που θα οδηγούσε τους ΑΒΒΑ στην παγκόσμια καταξίωση και θα άλλαζε το μουσικό ύφος του διαγωνισμού.  To Waterloo είναι ίσως το πλέον διαχρονικό και αναγνωρίσιμο τραγούδι της Eurovision, και αυτό φαίνεται από την πρώτη θέση που κατάκτησε στον εορτασμό για τα 50 χρόνια της Eurovision το 2005 στην Κοπεγχάγη.

Πηγή εικόνας: Sky news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.