Σουηδία: Η μικρή Eurovision 2016 ξεκινάει…

Σουηδία: Η μικρή Eurovision 2016 ξεκινάει…

φριενδσ

 

Αν και όλοι οι fan της Eurovision περιμένουμε με ανυπομονησία να φτάσουν οι 2 εβδομάδες των επίσημων προβών, τα τελευταία χρόνια το γνωστό σε όλους τους Eurofan Melodifestivalen ή αλλιώς η <<μικρή>> Eurovision, κεντρίζει πλέον το ενδιαφέρον όλων και όχι μόνο των Σουηδών. Φέτος, είναι η 56η διοργάνωση του Melodi, το οποίο είναι έτοιμο να ξεκινήσει το προσεχές Σάββατο 6 του μήνα. Το πρώτο show θα διεξαχθεί στη πόλη του Γκέτεμποργκ (Gothenburg) στην Scandinavium Arena και θα έχει παρουσιαστές την Gina Dirawi (που θα είναι παρουσιάστρια σε όλα τα show) και την Petra Mede (που θα είναι στη θέση της συμπαρουσιάστριας μόνο στο 1ο show). Να θυμήσουμε, και σε όσους δε τον γνωρίζουν, ότι η αγαπημένη μας Petra θα είναι μαζί με τον Mans Zelmerlow οι παρουσιαστές της φετινής Eurovision στην Στοκχόλμη.

Στο πρώτο show θα συμμετέχουν 7 υποψήφια τραγούδια, από τα οποία δύο θα περάσουν απευθείας στον μεγάλο τελικό της 12ης Μαρτίου, άλλα δύο τραγούδια θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία στο Αndra Chansen (the Second Chance) ενώ τρία τραγούδια θα αποχωρήσουν τελείως από τον διαγωνισμό.

Τα 7 υποψήφια τραγούδια με τους καλλιτέχνες που θα τα ερμηνεύσουν live επί σκηνής είναι:

  1. Samir and Viktor – Bada nakna
  2. Pernilla Andersson – Mitt guld
  3. Mimi Werner – Ain’t no good
  4. Albin and Mattias – Rik
  5. Anna Book – Himmel for tva
  6. Robin Bengtsson – Constellation Price
  7. Ace Wilder – Don’t Worry

τηισ

Σε αυτό το πρώτο show σίγουρα ξεχωρίζει το όνομα της Ace Wilder, η οποία το 2014 ήρθε δεύτερη στον μεγάλο τελικό του Melodifestivalen με συνολικα 210 βαθμούς (πρώτη στις επιτροπές και δεύτερη στο televoting). Επίσης, οι Samir and Viktor (8η θέση στον περσινό τελικό) συμμετέχουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όπως επίσης έχουμε και την επιστροφή των Anna Book (1986 5η θέση στο τελικό, 1987 και το 2007, 9η θέση στον τελικό), Pernilla Andersson (2011) και του Mattias Andreasson (2012). 

Λίγο πριν ξεκινήσει το πρώτο show λοιπόν, ο Ραδιοσταθμός SVT της Σουηδίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τους στοίχους από τα επτά υποψήφια τραγούδια, ενώ αύριο θα έχουμε και τα πρώτα snippets (30 δευτερολέπτων) από το κάθε τραγούδι.

Ολοι στο SVT λοιπόν βρίσκοντε επιποδός μίας και το πρώτο show του Σαββάτου βρίσκεται προ των πυλών.

H σκηνή στην Scandinavium Arena

stage

 

Οι πρόβες των Samir and Viktor

 

σαμιρ και βικτορ

 

Η πρόβα της Ace Wilder επί σκηνής

αψε

Πρόβες και για τις οικοδέσποινες  Gina Dirawi και Petra Mede

πετρα

Μετά το 2013, όπου η Σουηδία ξαναδιοργάνωσε των διαγωνισμό της Eurovision στο Μάλμε, έχει την ευκαιρία φέτος για μία καλύτερη εμφάνιση μέσα στη χώρας της μιας και το 2013 είχε καταλάβει τη 14η θέση με τον Robin Stjernberg και το τραγούδι του You.

Βέβαια, εκείνη τη χρονιά, μετά τη νίκη του Robin στο Melodifestivalen, είχε δημιουργηθεί <<σούσουρο>>, μίας και ουσιαστικά η επιλογή του Σουηδικού κοινού ήταν ο Yiohio, ο οποίος συγκέντρωσε μεν το υψηλότερο ποσοστό στο televoting (21,1%) αλλά μόλις 30 βαθμούς από τις Διεθνής Επιτροπές (προ τελευταίος) και έτσι πλασαρίστηκε στη 2η θέση. Πιστεύεται ότι θα είχε μία καλύτερη τύχη από τον Robin;

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.