Σερβία: Η Tijana Dapčević υποψήφια στο Pesma Za Evroviziju 22!

Σερβία: Η Tijana Dapčević υποψήφια στο Pesma Za Evroviziju 22!

Της περασμένη εβδομάδα η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας ανακοίνωσε τους 36 καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στην εθνική επιλογή της χώρας για την φετινή Eurovision, το Pesma Za Evroviziju 22 (μτφ. τραγούδι για την Eurovision 2022). Από τους 36 καλλιτέχνες ο  Stefan Zdravković (Princ od Vranje) ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον διαγωνισμό πριν δύο μέρες.

Το κενό αυτό ανέλαβε να το καλύψει η Tijana Dapčević με το τραγούδι “Ljubi, ljubi doveka”, το οποίο είναι το ίδιο με το τραγούδι που υπέβαλε ο Stefan Zdravković στον διαγωνισμό, το οποίο είχε τίτλο”Ljubi svog čoveka” αλλά με τους στίχους προσαρμοσμένους με τέτοιον τρόπο ώστε να ταιριάζουν σε γυναίκα ερμηνεύτρια.

Η Tijana Dapčević είναι γνωστή στους eurofans καθώς εκπροσώπησε την Βόρεια Μακεδονία στην Eurovision 2014 με το τραγούδι “To The Sky” χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό. Η Tijana Dapčević είναι η αδελφή της Tamara Todevska η οποία εκπροσώπησε την Βόρεια Μακεδονία δύο φορές στον διαγωνισμό, το 2008 και το 2019, την δεύτερη φορά μάλιστα έφερε στην γειτονική μας χώρα το καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της κατακτώντας την 7η θέση με το τραγούδι “Proud”. Από την στιγμή που παντρεύτηκε τον Σέρβο επιχειρηματία Milan Dapčević μένει μόνιμα στην Σερβία, ενώ το 2006 προσπάθησε για πρώτη φορά να εκπροσωπήσει την Σερβία στην Eurovision χωρίς όμως επιτυχία.

Θυμίζουμε πως η εθνική επιλογή της Σερβίας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3 έως 5 Μαρτίου, και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.