ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Με Aphrodisiac & Ελευθερία Ελευθερίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Με Aphrodisiac & Ελευθερία Ελευθερίου

Σαν σήμερα η ελληνοκύπρια Ελευθερία Ελευθερίου έδινε μια “αφροδισιακή” ερμηνεία στη σκηνή του Crystal Hall μπροστά σε 20.000 θεατές  στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν, στα πλαίσια του 57ου Διαγωνισμού του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision. Επρόκειτο για μια άρτια και μεγαλειώδη διοργάνωση στο νεόκτιστο Crystal Hall που διοργάνωσαν οι Αζέροι μετά την νίκη τους το 2011.
Η Ελλάδα , δύο μήνες νωρίτερα μέσα από έναν εθνικό τελικό επέλεξε να εκπροσωπήθεί με ένα τραγούδι που προσπάθησε να κάνει τους Ευρωπαίους να χορέψουν σε έθνικ ρυθμούς  με το Aphrodisiac.
Η Ελευθερία Ελευθερίου -που με χαρά το INFE συνάντησε και εφέτος στην Αυστρία, αφού βρισκόταν για τον 60ο διαγωνισμό ως ΄επίτιμη΄ καλεσμένη σε παράπλευρες εκδηλώσεις του διαγωνισμού-προσπάθησε για τα ΄καλύτερα΄ δια χειρός Κωνσταντίνου Ρήγου με τους χορευτές της, αλλά και την αμέριστη βοήθεια της Βικτώρια Χαλκίτη σε μια σύνθεση του Ελληνοσουηδού Δημήτρη Στάσσου, και τελικώς έφερε την χώρα μας στην 17η θέση ανάμεσα σε 26 χώρες.
Με το μπλε της θάλασσας , τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και το κοχύλι στο φόντο, η εκπρόσωπός μας στον διαγωνισμό τραγούδησε το «Aphrodisiac» εκτελώντας άψογα την χορογραφία και προτάσσοντας την φωνή και τα κάλλη της, που δεν κρύβονταν από το σέξι κοντό φόρεμά της.
Η εμφάνιση της Ελλάδας χειροκροτήθηκε θερμά και  ίδια η Ελευθερία έτυχε θετικής αποδοχής ειδικά από τον ντόπιο κοινό,ενώ τελικώς ψηφίστηκε από 15 χώρες σε σύνολο 42 (Κύπρος, Αλβανία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τουρκία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ρωσία, Βουλγαρία, Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Σερβία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ισραήλ) κι έλαβε 64 ψήφους.
Νικητήριο τραγούδι -ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που νίκησαν στο θεσμό στην ιστορία της Eurovision το γνωστό Euphoria ένα εμπνευσμένο τραγούδι που σαφώς ήταν επηρεασμένο από ήχους γνωστών djs όπως ο David Guetta,  ερμηνευμένο από  την Loreen, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια συγκεντρώνοντας 372 ψήφους.
Στην ιστορία του διαγωνισμού θα μείνουν και διάφορα ευτράπελα που σύμφωνα με φήμες,συνέβησαν στο Μπακού όπως αυτό με τον Κωνσταντίνο Ρήγο το χορογράφο μας που συνελήφθη λίγο πριν τον ημιτελικό και προκλήθηκε πανικός μια και κόντεψε να χάσει την πρόβα τζενεράλε της συμμετοχής μας.
Ο λόγος; Απλά τράβηξε μία φωτογραφία που δεν έπρεπε. Πιο συγκεκριμένα, απαθανάτισε ένα δημόσιο κτίριο, το οποίο δεν επιτρεπόταν να φωτογραφηθεί και έτσι βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Ποιο ήταν αυτό το κτίριο; Σύμφωνα με τις φήμες το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο όπως φαίνεται το βλέπουμε, αλλά δεν το αγγίζουμε!
Την Κύπρο εκπροσώπησε η Ήβη Αδάμου με το la la love που κατέκτησε την 16η θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.