Σαν σήμερα:This is our night με Σάκη Ρουβά

Σαν σήμερα:This is our night με Σάκη Ρουβά

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 Μαίου 2009 54η Eurovision και ο Σάκης Ρουβάς αποφασίζει μετά το θρυλικό Shake it το 2004 που ξεσήκωσε τη Κωνσταντινούπολή να ξαναδοκιμάσει πέντε χρόνια μετά ακόμα μία φορά,με στόχο τη πρωτιά για την Ελλάδα και να ζεστάνει την παγωμένη Μόσχα με εφόδιο καταρχάς το χαμόγελο του.
Τι καλύτερο σύνθημα θα μπορούσε να έχει απο το να καλεί την Ευρώπη να διασκεδάσει Σαββατιάτικα με το σλόγκαν του:Τhis is our night των Δημήτρη Κοντόπουλου/Craig Porteils / Cameron Giles-Webb.
Όμως παρ όλη την άψογη εμφάνιση του ίδιου προσωπικά στα λευκά και της ομάδας του επί σκηνής με απαιτητικά χορευτικά,δεν πήραμε το ΄χρυσό΄.
Τελικώς η 7η τιμητική θέση με 120 βαθμούς ήταν αυτή που θα κατακτούσε η χώρα μας.
Οι επιτροπές για ακόμα μια φορά,έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Κύπρος, Βουλγαρία και Αλβανία μάς έδωσαν 12 points. Η Αγγλία (που της δώσαμε 12 points) δεν μας ψήφισε καθόλου ούτε και η Νορβηγία-που τελικώς νίκησε-Να θυμίσουμε ότι η Αγγλία είχε τιμήσει με 12άρι τον Sakis στο «Shake it», αλλά και την Καλομοίρα.
Ο μεγαλύτερος σταρ της ποπ στη χώρα μας κατά γενική ομολογία,έκανε ότι καλύτερο μπορούσε στη σκηνή,χρησιμοποίησε ακόμα και την Ελληνική σημαία που΄εμφανίστηκε΄προς το τέλος του τραγουδιού καθώς ΄ανέβαινε΄στη κορυφή-με την ειδική κατασκευή που είχε επί σκηνής τοποθετηθεί-η οποία απο κάποιους ΄ειδικούς΄θεωρήθηκε ως ΄άκομψο εύρημα΄-,και μας θύμισε έως και χορευτικές κινήσεις τύπου Michael Jackson.
H νίκη όμως Θα πήγαινε βόρεια εξαιτίας ενός ΄παραμυθιού΄που ήταν η χρονιά του.Fairytale και υπεύθυνος:o Alexander Rybak για τη Νορβηγία τη μεγάλη νικήτρια.
¨Ορίστε οι φλέβες μου. Πιείτε όσο αίμα θέλετε, έχω άφθονο!» είπε ο Σάκης όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιμετωπίσει τα αρνητικά σχόλια εκείνων που περίμεναν κάτι καλύτερο.
«Ζητώ συγγνώμη, ήθελα να νικήσουμε. Είμαι πολύ λυπημένος που δεν μπόρεσα να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες του κόσμου. Το ζητούμενο για μένα ήταν να έρθει η Eurovision στην Ελλάδα. Υποδοχή ήρωα, πάντως, του επιφύλασσαν στο αεροδρόμιο.
Ο αέρας του νικητή, η θετική ενέργεια για την οποία μιλούσε συνέχεια ο Κερκυραίος τραγουδιστής είχαν γεμίσει ελπίδα τη χώρα μας,όμως σημασία δεν έχει πάντα η νίκη αλλά η συμμετοχή.
Μια Ελληνική συμμετοχή που ακόμα και σήμερα ακούγεται στα στέκια της νεολαίας και που σίγουρα απο μόνη της έχει τη συνταγή της επιτυχίας που ακούει στο όνομα:ΣΑΚΗΣ!Την εμφάνιση εκείνης της βραδιάς παρακολούθησε το 86% του Ελληνικού κοινού.
Σάκη σ ευχαριστούμε κι όπως έλεγαν την εποχή εκείνη:Eβδομος στη κατάταξη-πρώτος στις καρδιές μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.