Σαν σήμερα: ”My Number one” επέλεξε η Ελλάδα!

Σαν σήμερα: ”My Number one” επέλεξε η Ελλάδα!

Σαν σήμερα! 2 Μαρτίου 2005 η Ελλάδα επιλέγει το ΄χρυσό΄ κορίτσι την Έλενα Παπαρίζου.για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision στο Κίεβο, με το τραγούδι΄ My Number one΄ των Χρήστου Δάντη και Ναταλίας Γερμανού. Είχε δείξει καλά δείγματα γραφής με το ‘Die for you'(Τερζής Νίκος-Παππάς Αντώνης) και το συγκρότημα των Antiques με τον Α.Παναγιωτίδη λίγα χρόνια νωρίτερα κατακτώντας την 3η θέση.
Το 2005 ήταν μια χρονιά που αποδείχτηκε ΄χρυσή΄ για τη χώρα μας μιας που κερδίσαμε και τη Eurovision και τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου αλλά και μπάσκετ.
Το τραγούδι μας που εντυπωσίασε-εντός και εκτός χώρας- με την κρητική λύρα του σε ρυθμούς σούστας-κέρδισε εντός τα υπόλοιπα 4 υποψήφια -που έγιναν 3 μετά από ακύρωση του ενός- (από τα 100 που υποβλήθηκαν) με 66,47% και μετά τη νίκη του λαμβάνει μέρος στο All time Top που η Δανία φιλοξενεί,χαρίζωντας του την 4η θέση στα ‘ 50 ΧΡΟΝΙΑ Eurovision’ανάμεσα σε χιλιάδες τραγούδια.
Το My Number one που έφερε στη χώρα μας την πολυπόθητη νίκη στη Eurovision για μία και μοναδική φορά για την Ελλάδα,στην πορεία των ετών παρουσιάσθηκε από την Έλενα Παπαρίζου και  σε διαφορετικές εκδοχές/versions με τους Μάνο Πυροβολάκη,Onirama,Playmen,Vegas,15:50,dream evil.
Τη σκηνοθετική επιμέλεια της πρωτοποριακής για τα δεδομένα της εποχής το 2005 οπτικοποίησης του ανέλαβε ο Κώστας Καπετανίδης ενώ τις χορογραφίες ο Φωκάς Ευαγγελινός που επιμελήθηκε την εμφάνιση της ομάδας.
Στη σκηνή ο Άλεξ Παναγή στα φωνητικά και ο Κρίστης Κουπάτος -το έυρημα μας με τη λύρα στο παντελόνι του-ο Θοδωρής Πανάς ο Sergey και τα άλλα παιδιά στα χορευτικά.
Έλενα και dream team σε/σας ευχαριστούμε

https://www.youtube.com/watch?v=wXqy18D6dGo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.