Σαν σήμερα: Όπα με τον Γιώργο Αλκαίο και τους Friends

Σαν σήμερα: Όπα με τον Γιώργο Αλκαίο και τους Friends

Σαν σήμερα 29 Μαίου το 2010 η Ελλάδα μας κατέκτησε την 8η θέση με τον Γιώργο Αλκαίο και το «Όπα» των friends στην 55η Eurovision στο Όσλο της Νορβηγίας.
Ο φίλος του INFE Γιώργος Αλκαίος έδειχνε να απολαμβάνει την ερμηνεία του πάνω στη σκηνή του Telenor Arena και τελικά κατάφερε να εισπράξει ένα δυνατό χειροκρότημα ανεβάζοντας τον στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης.
Ντυμένη όλη η ομάδα στα λευκά με ελληνικό στίχο και ελληνοπρεπές τραγούδι που καλούσε τους Ευρωπαίους να πούνε ΄Οπα΄ επανέλαβαν την καλή εμφάνιση του ημιτελικού με μια προσθήκη- έκπληξη. Στη «γέφυρα» του τραγουδιού τα τύμπανα έκρυβαν πυροτεχνήματα που έδωσε την τελική ώθηση στο να ξεσηκωθεί η αρένα.
Αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης κατάφερε να πιάσει το παιχνίδι με τα φωτιζόμενα τύμπανα αλλά και τον λυράρη Λάζο Ιωαννίδη που έδωσε το δικό του στίγμα στο τραγούδι μας.
Παραλειπόμενο της χρονιάς ή ανύπαρκτη βοήθεια από την χώρα μας στην τότε συμμετοχή μας, που προέκυψε από έναν τελικό που είχε πολλά και γνωστά ονόματα της εποχής (Μ.Πυροβολάκης, Γ.Καραδήμος,Σάννυ Μπαλτζή, Ε.Φουρέιρα, Χ.Χατζηνάσιος, Μέλισσες,ενώ υπήρξαν και…ακυρώσεις τραγουδιών λόγω ¨διαρροής΄ τους προ Ελληνικού τελικού (Ε.Ελευθερίου-Κ.Αυγουστάκη).
Ο Γιώργος Αλκαίος σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ανέφερε τα πάντα δημοσίως, μίλησε για τα τεράστια έξοδα που επιβαρύνθηκε μιας που έως και την οπτικοποίηση του τραγουδιού μας την έκανε εκείνος, και “ευχαρίστησε” τα ραδιόφωνα που ΄περιέργως΄ δεν έπαιξαν στη χώρα μας το τραγούδι που θα μας εκπροσωπούσε μιας που κατ εκείνον προερχόταν από μια ΄μικρή΄ δισκογραφική εταιρεία που δεν μπορούσε να αντισταθεί στα ΄μεγαθήρια΄ των πολυεθνικών.ο Γιώργος Αλκαίος ήρθε 2ος στον ημιτελικό του με το “Opa”. Το κοινό ωστόσο του χάρισε την πρωτιά με 151 βαθμούς, ενώ οι επιτροπές του έδωσαν την 3η θέση.
Στον τελικό, ο Γιώργος Αλκαίος κατέληξε 8ος με το κοινό να τον φέρνει στην 7η θέση και τις επιτροπές να τον ψηφίζουν στην 11η.
Ο Γιώργος Αλκαίος,από τα αξιολογότερα άτομα του καλλιτεχνικού χώρου κατάφερε με το καλύτερο τρόπο να κάνει επανεμφάνιση στα μουσικά πράγματα της χώρας μας και τελικώς να εκπροσωπήσει την Ελλάδα-που ήδη άρχιζε να ΄μπαίνει στο στόχαστρο΄ πολλών.., με μια εμφάνιση που έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς, καθώς όλη η ομάδα κατάφερε να ξεχωρίσει επάνω στη σκηνή ξεσηκώνοντας το στάδιο.
Τη νίκη κατέκτησε τελικώς η Lena από τη..Γερμανία με το τραγούδι «Satellite» με 246 βαθμούς, ενώ η Ελλάδα μέτρησε 140 βαθμούς (με «δωδεκάρια» από Αλβανία, Κύπρο, Βέλγιο και Μ. Βρετανία) ενώ Η Κύπρος τελικά έμεινε στην 21η θέση. Η διαδικασία της ψηφοφορίας έδειξε από νωρίς ότι οι συνήθεις συμμαχίες θα έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους.
Σε ευχαριστούμε Γιώργο, σας ευχαριστούμε παιδιά.Εις το επανιδείν..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.