Σαν σήμερα “χρυσή τετράδα” με Μάθημα Σολφέζ το 1977

Σαν σήμερα “χρυσή τετράδα” με Μάθημα Σολφέζ το 1977

Σαν σήμερα 7 Μαίου 1977 ο 22ος Διαγωνισμός τραγουδιού και ίσως η ΄δημοφιλέστερη ΄Ελληνική εμφάνιση της τότε δεκαετίας, με την ΄ιδέα΄ των τότε ιθυνόντων να ενώσουν κάποιους σταρ της εποχής που ήδη έκαναν τη δική τους καριέρα και να εμπιστευτούν τον Γιώργο Χατζηνάσιο και τη Σέβη Τηλιακού ότι μπορούν να μάθουν τους Ευρωπαίους να κάνουν μαζί μας ΄Μάθημα Σολφέζ΄.
Πασχάλης- Μαριάννα Τόλη-Robert Williams-Μπέσυ Αργυράκη.
Το τραγούδι φυσικά συνοδεύτηκε με παράπονα για την επιλογή του-ενώ μετά την τελική κατάταξη του με διθυράμβους,και ενώ στην αρχή υπήρξαν γκρίνιες για το ότι επιτροπή με το συνθέτη διάλεξαν τους τραγουδιστές χωρίς να ρωτηθεί το κοινό, τελικώς ένα εύπεπτο αλλά έξυπνο χωρίς υψηλά νοήματα τραγούδι-έγραφαν τότε διάφορα έντυπα της εποχής-θα ταξίδευε με τα χρώματα της Ελλάδας μας.
Στην αρχή το τραγούδι είχε προταθεί στον Πασχάλη ο οποίος δεν πήρε το ρίσκο να το εκτελέσει μόνος του, ενώ το κουαρτέτο Πασχάλη-Μαριάννα-Robert συμπλήρωσε τελευταία στιγμή η Μπέσυ Αργυράκη-μιας που η Ελπίδα ήταν η τραγουδίστρια που είχε αρχικά επιλεγεί-αλλά τελικά θεωρήθηκε ότι η φωνή της θα κάλυπτε τους υπόλοιπους και δεν θα είχε σωστό αποτέλεσμα.
Η παρέα ταξιδεύει με τους καλύτερους οιωνούς τότε στο Λονδίνο, μιας που θεωρείται ότι βρήκαμε τη ΄μαγική συνταγή΄-με τη χρήση διεθνών λέξεων, εύκολα κατανοητών από όλους στο πλανήτη-.
Στην Ελλάδα η αποστολή μας αντιμετωπίζεται ως μεγάλο φαβορί, φήμες μιλούν για αντιπροσωπεία της EBU που επισκέπτεται τη χώρα μας για να ΄ελέγξει΄ εάν η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα και τις υποδομές για να …αναλάβει την διοργάνωση του 1978 και όλα δείχνουν ότι πάμε με τους καλύτερους οιωνούς για ΄ψηλά΄.
Ακολουθούν στον τότε τύπο αναφορές για ίντριγκες, συνομωσίες, για ΄πείραγμα΄ στον ήχο την ώρα του δικού μας τραγουδιού, και το σίγουρο είναι ότι τίποτε δεν μπορεί να αποδειχθεί, μιας που ο διαγωνισμός τραγουδιού ήταν είναι και θα είναι απρόβλεπτος.
Ο Robert Williams τόνιζε σε δηλώσεις του: «Πολιτικοί λόγοι μας άφησαν εκτός πρωτιάς. Ακόμη και η ελληνική επιτροπή, όταν ψήφισε, μας έφερε από την τρίτη στην πέμπτη θέση».
Συμπέρασμα: Τέσσερις ταλαντούχοι καλλιτέχνες με άψογη σκηνική εμφάνιση-δια χειρός Μαριάννας-σε μωβ χρωματισμούς και με χαρακτηριστικές κινήσεις χεριών στη ΄γλώσσα της μουσικής΄ κάνουν υπερήφανη την χώρα μας κατακτώντας ανάμεσα σε 18 χώρες την καλύτερη έως τότε τιμητική 5η θέση με 92 βαθμούς που συγκέντρωσαν από την Ευρώπη.
Τα χρόνια πέρασαν κοι οι 4 καλλιτέχνες συνεχίζουν τη καλλιτεχνική τους πορεία με πολλαπλές δραστηριότητες έχοντας στις βαλίτσες τους την εμπειρία αυτή που δεν ξεχνούν να αναφέρουν και να περιγράφουν σε κάθε τους εμφάνιση και όταν τους ζητείται.
Όλοι τους τίμησαν από τη πλευρά τους με τη παρουσία τους πολλές δραστηριότητες του INFE σε όλα αυτά τα χρόνια,κάτι που δεν ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ,να τους ευχαριστούμε από καρδίας.
Η παρέα συναντήθηκε ξανά το 2014 στον τελικό της επιλογής για το τραγούδι της Ελλάδας σύσσωμη, σαν να μη πέρασε μια μέρα και χάρισε σε όσους την απόλαυσαν,μοναδικές στιγμές και αναμνήσεις.
Νικήτρια χώρα σαν σήμερα τότε στο Λονδίνο,η Γαλλία με τη Marie Myriam και το l oiseau et l enfant (Το πουλί και το παιδί).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.