Σαν σήμερα ένας Charlie Chaplin για Ελλάδα!

Σαν σήμερα ένας Charlie Chaplin για Ελλάδα!

Σαν σήμερα 22-4-1978 διεξάγεται ο 23ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στη Γαλλία.Την χώρα μας εκπροσωπεί η Τάνια Τσανακλίδου η οποία προσπάθησε για τα καλύτερα με μια ΄θεατράλλε΄ ερμηνεία που αφιέρωσε στο τέλος του τραγουδιού της,στον τότε αγαπημένο της ηθοποιό Γιάννη Φέρτη και κατέλαβε τελικά για την Ελλάδα μας την 8η θέση και 66 βαθμούς με τη σύνθεση των Σάκη Τσιλίκη και Γιάννη Ξανθούλη.
Νικητής αναδεικνύεται για λογαριασμό του Ισραήλ ο Ιζάρ Κοέν, με τη σύνθεση «A-Ba-Ni-B» που έκανε μεγάλη επιτυχία ως νικητήριο εκείνη τη χρονιά.Η Τάνια Τσανακλίδου ακολούθησε μεγάλη καριέρα στη συνέχεια.
Η χρονιά εκείνη δεν μπορούσε να μην είχε τα ευτράπελα της.Η Άννα Βίσση ήταν εκείνη που για πρώτη φορά επιχείρησε να λάβει μέρος στο διαγωνισμό του 1978 που προκήρυξε η ΕΡΤ, στον οποίον υπεβλήθησαν περισσότερα από 70 τραγούδια. Στην ερμηνεύτρια δόθηκαν δύο,τα οποία κατά σύμπτωση ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση. Το ένα, ήτανε σε μουσική Δώρου Γεωργιάδη και στίχους Σώτιας Τσώτου, με τίτλο «Ο κύριος Νόμπελ». Το άλλο, ήτανε το “Να ξέρεις, σ’ αγαπώ” του Robert Williams, το οποίο τελικώς επικράτησε σε δεύτερη, μυστική ψηφοφορία (αφού υπήρξε ισοβαθμία) με τέσσερις ψήφους, έναντι τριών.
Ο Δώρος Γεωργιάδης υπέβαλλε ένσταση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το τραγούδι του Williams υπεβλήθη εκπρόθεσμα κι ότι ο συνθέτης του δεν είναι Έλληνας (!). Από την άλλη, με ένσταση απάντησε και ο Williams και τελικώς, η επιτροπή της ΕΡΤ αποφάσισε ν’ ακυρώσει και ν’ αποκλείσει αμφότερα τα τραγούδια, προκηρύσσοντας νέο διαγωνισμό…
Στη δεύτερη προκριματική βραδιά που έγινε στα τέλη Μαρτίου, επελέγη τελικώς ο «Τσάρλι Τσάπλιν»

https://www.youtube.com/watch?v=efiSIqYNEhY

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.