Σαν σήμερα ΄Μοιάζουμε΄ και ΄άνοιξη΄για Ελλάδα

Σαν σήμερα ΄Μοιάζουμε΄ και ΄άνοιξη΄για Ελλάδα

Σαν σήμερα 4 Μαίου η Ελλάδα δίνει δύο φορές το παρόν στη Eurovision, το 1985 και στον 30ο διαγωνισμό που διοργανώνει η Σουηδία στο Γκέτεμποργκ και την ίδια συμπτωματικά ημερομηνία το 1991 στον 36ο που διοργανώνει η Ιταλία στη Ρώμη με δύο καλλιτέχνες που προσπάθησαν για το καλύτερο με μοναδικό σκοπό να ανέβει η πατρίδα μας σε όσο το δυνατό υψηλότερο σκαλί της τελικής κατάταξης των χωρών.
Τάκης Μπινιάρης γνωστός καλλιτέχνης της εποχής με συμμετοχή σε μιούζικαλς και με συνεργασίες ιδιαίτερες, (είχε ενσαρκώσει και τον Ιησού στην ροκ όπερα Jesus Christ Super Star),προσπαθεί να πει στην Ευρώπη :΄Μοιάζουμε΄ σε μια σύνθεση δική του και σε στίχους της Μάρως Μπιζάνη.
Ο καλλιτέχνης που μ ένα από τα ωραιότερα οπτικοποιημένα φιλμ που έχει στείλει η Ελλάδα σ αυτό το διαγωνισμό, και με μια μελωδία η οποία κατά πολλούς αδικήθηκε, καταφέρνει ανάμεσα σε 19 χώρες να φέρει μόλς την 16η θέση, ενώ η Νορβηγία σκαρφάλωσε στη πρώτη θέση με το La det Swing και τις Bobbysocks.
Μερικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα 4 Μαίου 1991 η γνωστή σε όλους μας Σοφία Βόσσου με μια σύνθεση του Ανδρέα Μικρούτσικου την ΄Ανοιξη΄ προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους για τις αδιαμφισβήτητες φωνητικές της δυνατότητες και μπορεί να μη κατάφερε κάτι περισσότερο από το να φθάσει στην 13η θέση της τελικής κατάταξης ανάμεσα σε 22 χώρες, κατάφερε όμως να έχει τη χαρά εν έτη 2015 να ”ακούγεται” ακόμα και να μεταδίδεται από τους σταθμούς της χώρας μας.
Στην ιστορία θα μείνει από εκείνη την συμμετοχή μας το ΄πρόβλημα με το σαξόφωνο΄ στο δικό μας τραγούδι που ακόμα ΄ηχεί΄ στα αυτιά των eurofans έως σήμερα.Νικήτρια της χρονιάς η Carola από τη Σουηδία που δηλώνει ΄αποκλεισμένη από μια θύελλα΄ που δεν την εμποδίζει όμως να χαρίσει στη χώρα της το πρώτο βραβείο με το Fangad Av En Stormvind.
https://www.youtube.com/watch?v=-kgtjgiXvlk
https://www.youtube.com/watch?v=s27fw44U7Qk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.