Σαν Μαρίνο: Με τον Achille Lauro και το “Stripper” στο Τορίνο

Σαν Μαρίνο: Με τον Achille Lauro και το “Stripper” στο Τορίνο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το “Una Voce Per San Marino”, η εθνική επιλογή του Σαν Μαρίνο για την Eurovision 2022, στο Teatro Nuovo in Dogana, όπου μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Achille Lauro και το “Stripper”. Απόψε διαγωνίστηκαν συνολικά 18 καλλιτέχνες, εκ των οποίων οι 9 επιλέχθηκαν μέσα από την μακρά διαδικασία των ανερχόμενων καλλιτεχνών ενώ οι υπόλοιποι ήταν διακεκριμένοι καλλιτέχνες οι οποίοι προσκλήθηκαν απευθείας στον τελικό. O Blind απέσυρε τη συμμετοχή του Non mi perdo più για λόγους υγείας.

Οι παρουσιαστές και οι καλεσμένοι

Αποψινοί παρουσιαστές ήταν η Senhit (Σαν Μαρινο 2011, 2021) και ο Jonathan Kashanian. Guest Star ήταν ο θρύλος της Ιταλικής μουσικής Al Bano, ο οποίος τραγούδησε την ιταλική συμμετοχή του 1976, καθώς και δύο ακόμα τραγούδια, ένα που μιμήθηκαν οι ΑΒΒΑ (στους οποίους έκανε μίνι-αφιέρωμα η Senhit) και ένα που του έκλεψε ο Michael Jackson (το I cigni di Balaka που έγινε Will you be there). Υποσχέθηκε, μάλιστα, του χρόνου που θα κλείσει τα 80 του χρόνια να είναι υποψήφιος στο Sanremo, όπως έκαναν φέτος οι φίλοι του Gianni Morandi και Massimo Ranieri. Ειδικό αφιέρωμα έγινε στον Raoul Casadei, βάρδο της παραδοσιακής μουσικής που πέθανε τον Μάρτιο από κορωνοϊό από τον γιο του, επίσης τραγουδιστή Mirko Casadei. Καλεμένη ήταν όμως και η Valentina Monetta, η οποία -μαζί με τη Senhit– ερμήνευσαν το Maybe και το Freaky. Όταν τελείωσαν, ο παρουσιαστής πρότεινε στις δύο “βασίλισσες” του Αγίου Μαρίνου να εκπροσωπήσουν του χρόνου από κοινού τη χώρα. Δόθηκαν δύο ειδικά βραβεία, ενώ ο παρουσιαστής τα’ χασε, όταν τον ενημέρωσαν απροειδοποίητα ότι υπάρχει ένα “βραβείο τουρισμού” που θα δοθεί στη Spagna (Ivana Spagna). Η γνωστή καλλιτέχνιδα, με διεθνή καριέρα τη δεκαετία του ’80, ανέβηκε στη σκηνή με μία μίμο της και έγινε το πανδαιμόνιο (φυσικά, δεν υπήρχε κανένα βραβείο). Ακόμα ένα όνομα που ξεχώρισε (ήρθε 2ος τελικά) είναι ο Alessandro Coli, ο οποίος έχει γράψει τη μουσική στη σειρά “La casa de papel”.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα κρίθηκαν από μια 5μελή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους παρακάτω:

  • Mogol (Giulio Rapetti-Πρόεδρος της επιτροπής και πασίγνωστος στιχουργός-έχει υπογράψει τις ιταλικές συμμετοχές του 1961 Al di là, 1963 Uno per tutte και 1965 Se piangi, se ridi)
  • Simon Lee (Συνθέτης)
  • Clarissa Martinelli (Εκφωνήτρια του Radio Bruno)
  • Susanne Georgi (Εκπρόσωπος της Ανδόρρας στην Eurovision 2009)
  • Dino Stewart (Διευθυντής της A&R BMG Italy)

Οι αποψινοί διαγωνιζόμενοι ήταν οι παρακάτω:

  1. Elena & Francesco Faggi“Nothing Can Blow Me Out”
  2. Matteo Faustini – “L’ultima parola”
  3. Aaron Sibley“Pressure”
  4. Ivana Spagna“Seriously in Love”
  5. Vina Rose – “Sweet Denial”
  6. Cristina Ramos“Heartless Game”
  7. Alessia Labate“World Falls Down”
  8. Achille Lauro“Stripper”
  9. Mate – “DNA”
  10. Tony Cicco & Deshedus & Alberto Fortis – “Sono un uomo”
  11. Sebastian “Basti” Schmidt – “Running”
  12. Francesco Monte“Mi ricordo di te (Adrenalina)”
  13. Kurt Cassar – “Tears of Gold”
  14. Valerio Scanu – “Io credo”
  15. Maria Chiara Leoni – “Tiramisù”
  16. Burak Yeter & Alessandro Coli – “More Than You”
  17. Camille Cabaltera “Move ‘Em Like You Never Did”
  18. Farby & Labiuse feat. Miodio – “Blu”

Μεγάλος νικητής του τελικού αναδείχθηκε ο Achille Lauro με το τραγούδι “Stripper”. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την κατάταξη της πρώτης τετράδας.

  1. Achille Lauro – “Stripper” 
  2. Burak Yeter & Alessandro Coli
  3. Aaron Sibley
  4. Ivana Spagna – “Seriously in Love”

Λίγα λόγια για τον Achille Lauro

Ο Achille Lauro (Lauro De Marinis) κατάγεται από την Βερόνα όπου γεννήθηκε το 1990. Ξεκίνησε την καριέρα του ως rapper αλλά πειραματίζεται με διάφορα μουσικά είδη, όπως το punk rock και pop όπως έκανε και στο Stripper με το οποίο κέρδισε την επιλογή του Σαν Μαρίνο. Οι fan της Eurovision αλλά και του φεστιβάλ του Sanremo τον θυμούνται από τις συμμετοχές του στο φεστιβάλ το 2019, το 2020 αλλά και φέτος όπου κατατάχθηκε αντίστοιχα 9ος, 8ος και 14ος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.