Σήμερα: Τελικός Λετονίας, Ημιτελικός Ρουμανίας και 2ος ημιτελικός Πορτογαλίας.

Σήμερα: Τελικός Λετονίας, Ημιτελικός Ρουμανίας και 2ος ημιτελικός Πορτογαλίας.

Μια εβδομάδα γεμάτη Eurovision κλείνει σήμερα, με τρεις διαδικασίες επιλογής. Η Λετονία θα επιλέξει τη συμμετοχή της για το Κίεβο, η Ρουμανία θα πραγματοποιήσει τον ημιτελικό του Selecția Națională, ενώ στην Πορτογαλία θα συνεχιστεί το Festival da Canção με τον δεύτερο ημιτελικό. Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το αποψινό euro-πρόγραμμα.

ΛΕΤΟΝΙΑ – ΤΕΛΙΚΟΣ

Έπειτα από δύο προκριματικούς γύρους, έναν ημιτελικό και 22 συνολικά συμμετέχοντες, έφτασε η μέρα του τελικού του Supernova, την εθνική επιλογή εκπροσώπου της Λετονίας για τη Eurovision, όπου θα μάθουμε τη φετινή συμμετοχή της χώρας. Από τους 22 υποψήφιους, στον ημιτελικό της προηγούμενης εβδομάδας προκρίθηκαν οι 8, όπου από εκεί αποφασίστηκαν οι 4 αποψινοί φιναλίστ. Παρουσιαστές της βραδιάς, που θα μεταδοθεί ζωντανά από τα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης LTV στη Ρίγα, θα είναι οι Ketija Šēnberga και Toms Grēviņš.

Οι 4 συμμετοχές του τελικού, είναι οι εξής:

  1. My Radiant YouAll I know
  2. Santa DaņeļevičaYour breath
  3. The LudvigI’m in love with you 
  4. Triana ParkLine

Απόψε τον λόγο θα τον έχει αποκλειστικά το κοινό όπου θα μπορεί να ψηφίζει μέσω televoting, μέσω Spotify Streaming αλλά και διαδικτυακά (κάτι που δεν ίσχυε στα τρία προηγούμενα σόου, αφού κοινό και επιτροπή επέλεγαν μαζί τους 4 προκριθέντες). Η επιτροπή που θα βρίσκεται στο στούντιο και θα αποτελείται από τους Kaspars Roga, Guntars Račs και Intars Busulis, θα έχει συμβουλευτικό ρόλο σχολιάζοντας τις συμμετοχές.

Καλεσμένοι της βραδιάς θα είναι η νικήτρια του 2002 Marie N αλλά και ο Justs, ο οποίος εκπροσώπησε την Λετονία πέρσι. Επίσης στη σκηνή θα δούμε και ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, τον Intars Busulis.

Το σόου θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε στις 21:25 ώρα Ελλάδος από ΕΔΩ.


ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Ξεκινάει απόψε η διαδικασία επιλογής της Ρουμανίας για τη Eurovision 2017, Selecția Națională. Το σόου θα μεταδοθεί ζωντανά από την πρωτεύουσα της χώρας, το Βουκουρέστι, με παρουσιαστές τους Iuliana Tudor και Dan Helciug.

Έπειτα από ζωντανές ακροάσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις 27/01 μέχρι και τις 29/01, η κριτική επιτροπή αποφάσισε τις 15 συμμετοχές που θα λάβουν μέρος στον σημερινό ημιτελικό.

  1. Elizé & No Stress – Fără bariere
  2. Cristina Vasiu – Set the skies on fire
  3. Tudor Turcu – Limitless
  4. Ramona Nerra – Save me
  5. Instinct – Petale
  6. Eduard Santha – Wild child
  7. Tavi Colen & Emma – We own the night
  8. Zanga – Două sticle
  9. Ilinca ft. Alex Florea – Yodel it!
  10. Alexandra Crăescu – Hope
  11. Maxim – Adu-ți aminte
  12. D-lema – Adventure
  13. MIHAI – I won’t surrender
  14. Ana-Maria Mirică – Spune-mi tu
  15. Xandra – Walk on by

Ανάμεσα στους υποψηφίους βρίσκεται και ένας πρώην εκπρόσωπος της Ρουμανίας στον διαγωνισμό, ο MIHAI, που συμμετείχε στη Eurovision της Αθήνας το 2006 με το τραγούδι Tornero, κατακτώντας την 4η θέση.

Από τους 15 συμμετέχοντες, μόνο οι 10 θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στον τελικό της 5ης Μαρτίου. Την απόφαση αυτή θα την πάρει 100% η κριτική επιτροπή, η ίδια που αποφάσισε και τους αποψινούς υποψήφιους, και αποτελείται από τους Luminiţa Anghel (Ρουμανία 2005 – 3η θέση), Paula Seling & Ovi Jacobsen (Ρουμανία 2010 – 3η θέση και Ρουμανία 2014 – 12η θέση), Andrei Tudor (συνθέτης της ρουμάνικης συμμετοχής το 2008 Pe-o margine de lume) και Adrian Romcescu (συνθέτης στης ρουμάνικης συμμετοχής του 1998 Eu cred).

Τον ημιτελικό θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε στις 20:30 ώρα Ελλάδος από ΕΔΩ.


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Συνεχίζεται απόψε η διαδικασία επιλογής συμμετοχής για την Πορτογαλία, Festival da Canção 2017, με τον δεύτερο ημιτελικό. Παρουσιαστές του σόου, που θα πραγματοποιηθεί στα στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας RTP, θα είναι οι Tânia Ribas de Oliveira και Jorge Gabriel.

Όπως και στον πρώτο ημιτελικό της προηγούμενης Κυριακής, 8 καλλιτέχνες θα διαγωνισθούν για τις 4 τελευταίες θέσεις του τελικού της 5ης Μαρτίου.

  1. David Gomes – My paradise
  2. Lena d’Água – Nunca me fui embora
  3. Beatriz Felício – Ao teu olhar
  4. Pedro Gonçalves – Don’t walk away 
  5. Helena Kendall – Andamos no céu
  6. Celina da Piedade – Primavera 
  7. Jorge Benvinda – Gente bestial 
  8. Inês Sousa – Se o tempo não falasse

Τα τραγούδια θα τα ακούσουμε για πρώτη φορά απόψε.

Το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ψηφοφορία του κοινού (50%) και της κριτικής επιτροπής (50%). Οι 4 συμμετέχοντες που θα συγκεντρώσουν συνολικά τις περισσότερες ψήφους, θα προκριθούν στον τελικό και έτσι με το φινάλε του δεύτερου ημιτελικού θα γνωρίζουμε τους 8 φιναλίστ.

Το σόου θα ξεκινήσει στις 23:00 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.