Σήμερα: Σουηδία, Νορβηγία, Ισλανδία και Λιθουανία αποφασίζουν τις συμμετοχές τους

Σήμερα: Σουηδία, Νορβηγία, Ισλανδία και Λιθουανία αποφασίζουν τις συμμετοχές τους

Απόψε θα διεξαχθούν οι εθνικοί τελικοί τεσσάρων χωρών, όπου θα προκύψουν οι συμμετοχές τους για τη Eurovision 2017. Αυτά θα είναι και τα τελευταία σόου εθνικών επιλογών για φέτος. Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το τι θα ακολουθήσει σήμερα το βράδυ σε Σουηδία, Νορβηγία, Ισλανδία και Λιθουανία…

ΣΟΥΗΔΙΑ – ΤΕΛΙΚΟΣ

Η διαδικασία επιλογής εκπροσώπου της Σουηδίας για τη φετινή Eurovision, ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ με τον τελικό του Melodifestivalen. Παρουσιαστές του σόου, που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη, θα είναι οι Clara Henry, Hasse Andersson (συμμετέχων του Melodifestivalen 2015) και David Lindgren (συμμετέχων του Melodifestivalen 2012, 2013 και 2016).

Έπειτα από τέσσερις ημιτελικούς και ένα σόου δεύτερης ευκαιρίας, φτάσαμε στις 12 συμμετοχές του αποψινού τελικού:

  1. Ace WilderWild Child
  2. Boris RenéHer Kiss
  3. Lisa AjaxI Don’t Give A
  4. Robin BengtssonI Can’t Go On
  5. Jon Henrik Fjällgren feat. AniniaEn värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)
  6. Anton HagmanKiss You Goodbye
  7. MarietteA Million Years
  8. FO&OGotta Thing About You
  9. NanoHold On
  10. WiktoriaAs I Lay Me Down
  11. Benjamin IngrossoGood Lovin’
  12. Owe ThörnqvistBoogieman Blues

Επτά από του παραπάνω καλλιτέχνες έχουν ξαναπροσπαθήσει να εκπροσωπήσουν τη Σουηδία στη Eurovision. Η Ace Wilder έλαβε μέρος τις χρονιές 2014 (2η θέση) και το 2016 (3η θέση), ο Boris René το 2016 (10η θέση), η Lisa Ajax το 2016 (7η θέση), ο Robin Bengtsson το 2016 (5η θέση), ο Jon Henrik το 2015 (2η θέση), η Mariette το 2015 (3η θέση) και η Wiktoria το 2016 (4η θέση).

Ο νικητής θα προκύψει από την ψηφοφορία του κοινού (50%) και 11 διεθνών επιτροπών (50%). Οι κριτικές επιτροπές που θα ψηφίσουν στον τελικό του Meodifestivalen και οι αντίστοιχοι εκφωνητές είναι:

Αρμενία – Iveta Mukuchyan 
Αυστραλία – Stephanie Werret
Βρετανία – Simon Proctor
Γαλλία – Edoardo Grassi
Ισραήλ – Tali Eshkoli
Ιταλία – Nicola Caligiore
Μάλτα – Gordon Bonello
Νορβηγία – Anette Lauenborg Waaler
Πολωνία – Mateusz Grzesinski
Δημοκρατία της Τσεχίας – Jan Bors
Ουκρανία – Viktoria Romanova

Καλεσμένη της βραδιάς θα είναι η Σουηδή τραγουδίστρια διεθνούς φήμης Zara Larsson.

Τον τελικό θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε στις 21:00 ώρα Ελλάδος από ΕΔΩ.


ΝΟΡΒΗΓΙΑ – ΤΕΛΙΚΟΣ

Απόψε θα διεξαχθεί ο εθνικός τελικός της Νορβηγίας για την επιλογή συμμετοχής της χώρας στη Eurovision 2017, Melodi Grand Prix. Το σόου θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο με παρουσιαστές τους Kare Magnus και Line Elvsashagen.

Ανάμεσα σε 1035 συμμετοχές η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας επέλεξε τα δέκα υποψήφια τραγούδια του σημερινού εθνικού τελικού της. Η Νορβηγία που πέρσι δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, ευελπιστεί φέτος γιατί όχι ακόμα και να κερδίσει.

Η σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στον τελικό του Melodi Grand Prix, είναι η εξής:

  1. UlrikkePlaces
  2. Jenny AugustaI Go Where You Go
  3. Rune Rudberg BandRun Run Away
  4. JOWST – Grab The Moment
  5. Kristian ValenYou & I
  6. In Fusion Nothing Ever Knocked Us Over
  7. Amina SewaliMesterverk
  8. AmmunitionWrecking Crew
  9. Elin & The WoodsFirst Step In Faith/Oadjebasvuhtii
  10. EllaMamma Boy

Από τους προαναφερθέντες γνώριμοι είναι το Rune Rudberg Band με 5 συμμετοχές σε εθνικούς τελικούς, ενώ ο Age Stan Nielsen που συμμετέχει με τους Ammunition, ήταν ο βασικός τραγουδιστής των Wigwam στην σκηνή του Κιέβου το 2005 με το τραγούδι In my dreams.

Το αποτέλεσμα στη Νορβηγία θα κριθεί σε δύο γύρους. Κοινό και κριτικές επιτροπές θα έχουν από 580 βαθμούς στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας. Κάθε κριτική επιτροπή θα βαθμολογήσει τα δέκα τραγούδια με το κλασσικό σύστημα Eurovision 1-8, 10 και 12. Στη συνέχεια στην ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών θα προστεθεί και η ψηφοφορία του κοινού. Κάθε τραγούδι θα πάρει τους αντίστοιχους βαθμούς από το σύνολο των 580, ανάλογα με το ποσοστό που έλαβε στην τηλεψηφοφορία. Τα τέσσερα με τη μεγαλύτερη βαθμολογία συνολικά θα περάσουν στο δεύτερο γύρο ψηφοφορίας, όπου μόνο το κοινό θα επιλέξει το νικητή.

Οι δέκα διεθνείς κριτικές επιτροπές θα είναι από  Αρμενία,  Αυστρία,  Φινλανδία,  Γερμανία,  Ουγγαρία,  Ιρλανδία,  Ισραήλ,  Μάλτα,  Σουηδία  και  Ηνωμένο Βασίλειο.

Το σόου θα ξεκινήσει στις 21:55 ώρα Ελλάδος από ΕΔΩ.


ΙΣΛΑΝΔΙΑ – ΤΕΛΙΚΟΣ

Η Ισλανδία απόψε αποφασίζει και αυτή για τη συμμετοχή της στη Eurovision 2017, με τον τελικό της διαδικασίας επιλογής της χώρας Söngvakeppnin. Ο τελικός λοιπόν θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ.

Ως που να φτάσουμε στο σημερινό σόου προηγήθηκαν 2 ημιτελικοί όπου συμμετείχαν από 6 καλλιτέχνες. Από τους 12 μόνο οι 6 κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του Söngvakeppnin και ένας ακόμη όπου του δόθηκε η μία και μοναδική wildcard.

Οι επτά υποψήφιοι και η σειρά εμφάνισής τους είναι:

  1. Aron Hannes Emilsson “Tonight” 
  2. Arnar Jónsson & Rakel Pálsdóttir – “Again”
  3. Aron Brink“Hypnotized” 
  4. Hildur Kristin Sefánsdóttir – “Bammbaramm”
  5. Rúnar Eff Rúnarsson – “Make your way back home” 
  6. Svala Björgvinsdóttir“Paper” 
  7. Daði Freyr Pétursson“Is this love?” 

Ο νικητής θα επιλεγεί έπειτα από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο κοινό και κριτική επιτροπή σε αναλογία 50-50 προκρίνουν τους δύο φιναλίστ, που στο δεύτερο γύρο ψηφοφορίας το κοινό αποκλειστικά, επιλέγει τον τελικό νικητή μεταξύ αυτών.

Καλεσμένος του τελικού θα είναι ο νικητής της Eurovision 2015 Måns Zelmerlöw.

Το σόου θα ξεκινήσει 21:45 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΤΕΛΙΚΟΣ

Απόψε θα πραγματοποιηθεί και ο τελικός του Eurovizija, όπου θα προκύψει ο φετινός εκπρόσωπος της Λιθουανίας για τη φετινή Eurovision. Παρουσιάστριες του σόου, που θα διεξαχθεί στην Švyturys (Lighthouse) Arena στην πόλη Klaipeda, θα είναι οι Ieva Stasiulevičiūte και Gabriele Martirosianaite.

Η διαδικασία επιλογής της χώρας, Eurovizija, αποτελούταν συνολικά από 10 σοου (8 προκριματικούς, 1 ημιτελικό και τον τελικό) και 51 συμμετοχές. Με τον αποκλεισμό κάθε φορά κάποιων υποψηφίων, προέκυψαν οι παρακάτω 7 φιναλίστ:

  1. Paula Let u go
  2. Aistė PilvelytėI’m like a wolf
  3. Kotryna JuodzevičiūtėLove shadow
  4. FusedmarcRain of revolution
  5. Gabrielius VagelisFeel myself free
  6. Greta ZazzaLike I love you
  7. Gytis IvanauskasGet frighten

Ο νικητής που θα ταξιδέψει στο Κίεβο θα καθοριστεί από τις ψήφους του κοινού (50%), της κριτικής επιτροπής που θα βρίσκεται στο στούντιο (25%) και μια διεθνής επιτροπής (25%).

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.