Σήμερα: Η Ελβετία αποφασίζει για το Κίεβο – Πρώτος προκριματικός του Supernova στη Λετονία

Σήμερα: Η Ελβετία αποφασίζει για το Κίεβο – Πρώτος προκριματικός του Supernova στη Λετονία

Ένα γεμάτο σαββατοκύριακο είναι αυτό για τους απανταχού eurofans και έτσι μετά τα τέσσερα shows του Σαββάτου έρχονται άλλα δύο σήμερα. Σε λίγες ώρες από τώρα θα γνωρίζουμε το έκτο τραγούδι για τη Eurovision 2017, αυτό της Ελβετίας. Τα στοιχήματα και τα προγνωστικά δίνουν νίκη των Timebelle με το Apollo. Πέρα όμως από το Die Entscheidungsshow της Ελβετίας, ξεκινά και το Supernova της Λετονίας με πολλά και ενδιαφέροντα τραγούδια και αυτή τη χρονιά.

ΕΛΒΕΤΙΑ – ΤΕΛΙΚΟΣ

switzerland-finalists-2017-600x360

Απόψε θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός της Ελβετίας Die Entscheidungsshow όπου θα μάθουμε την εκπρόσωπο της χώρας που θα ταξιδέψει στο Κίεβο για την Eurovision 2017.

Φέτος, έπειτα από τα κάκιστα αποτελέσματα της Ελβετίας το 2015 και το 2016 τερματίζοντας στις τελευταίες θέσεις των ημιτελικών, ο Ελβετο-Γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας SRF, αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές σχετικά με την διαδικασία επιλογής των φιναλίστς. Μια σημαντική αλλαγή στη διαδικασία ήταν ότι πλέον θα επιτρέπονταν διεθνείς συμμετοχές, με τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας να έχει κάποια σχέση με την Ελβετία, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι πέρυσι αφού ο κάθε ελβετικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός αποφάσιζε τις συμμετοχές του για τον τελικό.

Παρουσιαστής της αποψινής βραδιάς, που θα διεξαχθεί στο Studio 1 της SRF στη Ζυρίχη, θα είναι ο  Sven Epiney.

Μια 20μελής επιτροπή ειδικών, έπειτα από ακρόαση 21 τραγουδιών, αποφάσισε τις 6 (γυναικείες) συμμετοχές του σημερινού τελικού, οι οποίες είναι οι εξής:

  1. NadyaFire in the sky
  2. Ginta BikuCet air la
  3. MichèleTwo faces
  4. FreschtaGold
  5. Shana PearsonExodus
  6. TimebelleApollo

Η νικήτρια θα προκύψει 100% από την ψηφοφορία του κοινού. Έτσι λοιπόν, αυτή που θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους, θα είναι και η φετινή εκπρόσωπος της χώρας.

Το Die Entscheidungsshow θα ξεκινήσει στις 21:05 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.


ΛΕΤΟΝΙΑ – ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

latvia-supernova-2017-participants

Αρχίζει απόψε η αναζήτηση εκπροσώπου της Λετονίας για την Eurovision 2017, με τον πρώτο προκριματικό της εθνικής επιλογής της χώρας Supernova.

Το Supernova θα ολοκληρωθεί έπειτα από 4 διαγωνιστικές βραδιές, 2 προκριματικούς, 1 ημιτελικό και τον τελικό στις 26 Φεβρουαρίου.

11 συμμετοχές θα διαγωνισθούν απόψε για την πρόκριση στον ημιτελικό της 19ης Φεβρουαρίου.

  1. Anna ZankovskaRage Love
  2. Crime SeaEscape
  3. Edgars KreilisWe Are Angels
  4. First QuestionNaked
  5. Franco FrancoUp
  6. Katrīna CīruleBlood Runs Quicker
  7. Lauris ValtersMagic Years
  8. Linda LeenWho is in Charge
  9. Miks DukursSpiritual Priest 
  10. PikasoU (can keep your cools)
  11. Rock’n’BerriesFeel the Love

Οι 2 καλλιτέχνες θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους από την ψηφοφορία του κοινού, θα περάσουν στην επόμενη φάση. Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει ακόμη 2 συμμετέχοντες όπου θα ακολουθήσουν τους 2 πρώτους στον ημιτελικό.

Το σόου θα ξεκινήσει στις 21:25 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Καλή σας διασκέδαση και σήμερα και μην ξεχνάτε να δείτε όλα όσα θα συμβούν και στα σημερινά shows μέσα από τα άρθρα του InfeGreece, γιατί για εμάς Eurovision δεν είναι ΜΟΝΟ τα αποτελέσματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.