Ρωσία: Το νέο τραγούδι των Little Big και η φυγή τους από την χώρα

Ρωσία: Το νέο τραγούδι των Little Big και η φυγή τους από την χώρα

Οι Little Big είναι ένα συγκρότημα που θα εκπροσωπούσε την Ρωσία στην Eurovision 2020, αν ο διαγωνισμός δεν ακυρωνόταν λόγω πανδημίας. Κατά καιρούς, έχουν εκφράσει ότι είναι κατά του πολέμου στην Ουκρανία με ποικίλους τρόπους. Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν το νέο τραγούδι τους, με τίτλο “Generation Cancellation”, το οποίο εκφράζουν το θυμό τους για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και την προπαγάνδα του ρωσικού κράτους που προσπαθεί να δικαιολογήσει την εισβολή. Η επιγραφή χαρακτηριστικά γράφει:

Ο πόλεμος δεν τελείωσε. Σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σταματήστε τους πολέμους παγκοσμίως. Κανείς δεν αξίζει τον πόλεμο

Να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Meduza, οι Little Big πλέον μένουν στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει πόσο καιρό έχει που έφυγαν από τη Ρωσία!

O Ilya Prusikin, Frontman των Little Big, αναφέρει:

Λατρεύουμε τη Ρωσία, αλλά διαφωνούμε εντελώς με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επίσης θεωρούμε ότι κάθε πόλεμος είναι αδικαιολόγητος. Κατακρίνουμε τις πράξεις της ρωσικής κυβέρνησης, και είμαστε αηδιασμένοι από την προπαγάνδα του ρωσικού στρατού. Έτσι αποφασίσαμε να τα παρατήσουμε όλα και να φύγουμε από τη χώρα.

Το συγκεκριμένο συγκρότημα είναι από τους ελάχιστους Ρώσους καλλιτέχνες που έχουν εκφραστεί ανοιχτά κατά του πολέμου. Να θυμίσουμε ότι η Ρωσία έχει αποβληθεί από την EBU, έχοντας ως αποτέλεσμα την απουσία της από τον διαγωνισμό για τα επερχόμενα χρόνια. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ και εδώ.

Οι Little Big αποτελούνται από τους Ilya “Ilich” Prusikin, Sergey “Gokk” Makarov, Sonya Tayurskaya, και Anton “Boo” Lissov. Ιδρύθηκε στην Αγία Πετρούπολη το 2013, και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει 4 δίσκους και 9 singles. Στο YouTube τα βίντεο τους ξεπερνούν αρκετές φορές τα δισεκατομμύρια views. Μεγάλες τους επιτυχίες είναι τα τραγούδια “Skibidi“, “Tacos“, “Suck my D*ck” και φυσικά το “Uno“, τραγούδι που θα εκπροσωπούσαν τη Ρωσία στην ακυρωμένη Eurovision. Το Uno είναι το τραγούδι με τις περισσότερες προβολές στο κανάλι της Eurovision στο YouTube.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.