Ρουμανία: 126 συμμετοχές για το Selecția Națională 2019 – Δείτε τις λεπτομέρειες του εθνικού τελικού

Ρουμανία: 126 συμμετοχές για το Selecția Națională 2019 – Δείτε τις λεπτομέρειες του εθνικού τελικού

Εμπρός ολοταχώς και η Ρουμανία με τις προετοιμασίες για τον εθνικό τελικό για την Eurovision 2019, καθώς ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις και το κρατικό κανάλι,TVR, έδωσε στην δημοσιότητα της λεπτομέρειες του Selecția Națională 2019.

Καθώς προχωράμε στην καρδιά της περιόδου των εθνικών τελικών για την επόμενη Eurovision , το Ρουμάνικο κρατικό κανάλι, TVR, αποκάλυψε τον αριθμό των αιτήσεων που έλαβε για την εθνική επιλογή και τις λεπτομέρειες του επερχόμενου  Selecția Națională 2019, το οποίο αποτελεί τον μηχανισμό μέσα από τον οποίο η χώρα επιλέγει τον εκπρόσωπο της στον διαγωνισμό της Eurovision.

126 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Το TVR έχει δεχθεί ένα σύνολο από 126 υποψήφιες συμμετοχές για τον εθνικό τελικό, καθώς η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έκλεισε στις 10 Δεκεμβρίου. Ο αριθμός των αιτήσεων είναι εντυπωσιακός αν λάβει κανείς υπόψη ότι υπάρχει μια αύξηση 70% σε σύγκριση με την περσινή συμμετοχή.. Υπό την σημαία του φετινού σλόγκαν, Împlinește visul! (κάνε το όνειρο σου σου πραγματικότητα), μια επαγγελματική κριτική επιτροπή από μουσικούς διευθυντές , ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και άλλους επαγγελματίες της μουσικής θα εκτιμήσουν τα υποβληθέντα τραγούδια και θα αποφασίσουν ποια από τα 126 τραγούδια θα λάβουν μέρος στους ημιτελικούς γύρους του Selecția Națională 2019.

Οι συμμετοχές και οι ημιτελικοί 

Η επαγγελματική κριτική επιτροπή θα επιλέξει μέχρι 24 τραγούδια να αγωνιστούν στους ημιτελικούς γύρους, που θα είναι φέτος μειωμένοι σε δύο, με ένα σύνολο 12 καλλιτεχνών να λαμβάνει μέρος σε κάθε ημιτελικό. Οι δύο ημιτελικοί γύροι θα λάβουν χώρα σε δύο πόλεις της χώρας που μένει να ανακοινωθούν, ενώ οι 5 θέσεις πρόκρισης για τον τελικό θα καθοριστούν από μια επιτροπή ενώ 1 θέση από την ψήφο του κοινού. Οι διαγωνιζόμενοι των δύο ημιτελικών θα ανακοινωθούν στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο Τελικός

Ο μεγάλος τελικός του Selecția Națională 2019 θα λάβει χώρα τον Φεβρουάριο 2019 και θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι. Στο τελικό η εθνική επιτροπή θα αντικατασταθεί από μία διεθνή επιτροπή που μαζί με την ψήφο του κοινού θα καθορίσει τον τελικό νικητή.

H Ρουμανία στην Eurovision 2018

Οι νικητές του Selecția Națională 2018 το συγκρότημα, The Humans εκπροσώπησαν την Ρουμανία στην Eurovision 2018 στην Λισαβόνα με το τραγούδι τους Goodbye. Παρά την εξαίρετη φωνητικά ερμηνεία της Cristina Caramarcu, δεν κατάφερε να περάσει τον σκόπελο του 2ου ημιτελικού τερματίζοντας στην 11η θέση με 107 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.