Ρουμανία: Ακούστε τα 5 υποψηφία τραγούδια της Roxen

Ρουμανία: Ακούστε τα 5 υποψηφία τραγούδια της Roxen

Πριν από μερικά λεπτά βγήκαν στην δημοσιότητα τα 5 υποψηφία τραγούδια της Roxen που θα συμμετέχουν στο εθνικό τελικό της 1ης Μαρτίου. 

Στις 20.00 η ώρα στο κύριο πρόγραμμα ειδήσεων του TVR 1, Telejurnalul, ξεκίνησε με  πρώτο θέμα της ημέρας: τη δημόσια παρουσίαση των πέντε τραγουδιών που εισέρχονται στην Εθνική Επιλογής Eurovision. Όπως ανακοινώθηκε την 1η Μαρτίου, το κοινό και η εξειδικευμένη κριτική επιτροπή θα αποφασίσουν ποιο από τα πέντε είναι το καλύτερο κομμάτι για να εκπροσωπήσει τη Ρουμανία στο διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο.

Ακούστε τα 5 υποψηφία τραγούδια της Roxen:

  1. Alcohol You
  2. Beautiful Disaster
  3. Cherry Red 
  4. Colors
  5. Storm

Φέτος, η επιλογή για τoν εθνικό τελικό επικεντρώθηκε, σε μια πρώτη φάση, στον εντοπισμό της πιο αντιπροσωπευτικής φωνής, η οποία αξιολογήθηκε από μια εξειδικευμένη επιτροπή βασισμένη σε κριτήρια όπως: φωνητικές δεξιότητες, ερμηνεία, μουσική εν συναίσθηση και την εκφραστικότητα.

Η τελική απόφαση για την επιλογή της φωνής που θα εκπροσωπήσει την Ρουμανία στο Ρότερνταμ ανήκε σε επιτροπή ειδικών αποτελούμενη από:

  • Crina Mardare (vocal coach)
  • Luminiţa Anghel (Εκπρόσωπος της Ρουμανίας το 2006)
  • Lucian Ştefan (συνεργάτης της Global Records)
  • Liana Stanciu  (μουσικός παραγωγός ραδιοφωνικής τηλεόρασης και Head of the Delegation)
  • Dan Manoliu (παραγωγός και καλλιτεχνικός διευθυντής)
  • Gabriel Scîrlet (μουσικός σκηνοθέτης)
  • Liviu Elekes (συνθέτης και μουσικός σκηνοθέτης)
  • Andrei Tudor (συνθέτης)
  • Bogdan Păun (μουσικός διευθυντής)

Δείτε τις δηλώσεις της Roxen:

Όταν ήμουν παιδί, συμμετείχα σε διάφορους διαγωνισμούς και φεστιβάλ. Πάντα ονειρευόμουν να φτιάχνω μουσική υψηλής ποιότητας, να ερμηνεύω στις πιο σημαντικές σκηνές και στο μεγαλύτερο κοινό. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη, αισθάνομαι ότι αντιμετωπίζω τη μεγαλύτερη δοκιμασία στην καριέρα μου, τελείως έξω από τα νερά μου, μου αρέσει το συναίσθημα αυτό, καθώς πάντα με έλκουν οι νέες εμπειρίες, από όλες τις προκλήσεις της ζωής μου. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη, χαρούμενη και ευγνώμων γι ‘αυτή την ευκαιρία. Αυτή τη στιγμή, όλη μου η ενέργεια και η εστίαση πηγαίνουν προς την Eurovision – θέλω να κάνω το καλύτερό δυνατό για αυτό.

Λίγα λόγια για την Roxen 

Γεννήθηκε στο Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας και είναι 20 χρόνων. Η Larisa Roxana Giurgiu, γνωστή επαγγελματικά ως Roxen, είναι Ρουμάνα τραγουδίστρια και ανήκει στην δισκογραφική εταιρεία, Global Records. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς και πάντα γνωρίζει ότι η μουσική είναι το μονοπάτι που θα ακολουθήσει στην ζωή της. Έγινε γνωστή με την συνεργασία της με το Ρουμάνο παραγωγό Sickotoy’s με το τραγούδι “You Don’t Love Me”, οπού έφτασαν στην 3η θέση στα charts της Ρουμανίας και στα airplay charts σε αρκετές χώρες όπως την Γαλλία, το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ελβετία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, τη Σλοβενία, το Καζακστάν, την Εσθονία και τη Μολδαβία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.