Πορτογαλία: Τα αποτελέσματα του 1ου ημιτελικού του  Festival da Canção 2023

Πορτογαλία: Τα αποτελέσματα του 1ου ημιτελικού του  Festival da Canção 2023

Ολοκληρώθηκε ο Α ημιτελικός της Πορτογαλικής εθνικής επιλογής Festival da Canção 2023. Συνολικά 10 καλλιτέχνες ερμήνευσαν την συμμετοχή τους διεκδικώντας την συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό.

Παρουσιαστές της αποψινής βραδιάς ήταν οι Tânia Ribas de Oliveira και José Carlos Malato, ενώ η επιτροπή που καθόρισε το 50% των αποτελεσμάτων αποτελούταν από τους Alex D’Alva (Eurovision 1968 & 1972), Carlos Mendes, Márcia, Maro (Eurovision 2022), Neev, Pedro Ribeiro, Sara Correia. Καλεσμένοι καλλιτέχνες στην αποψινή βραδιά ήταν οι HMB & Nena, οι Ana Bacalhau & Wander Isaac, ο Fernando Tordo (Eurovision 1973, ο οποίος γιόρτασε τα 50χρονα της αυμμετοχής του) και η φετινή εκπρόσωπος της Ισπανίας Blanca Paloma

Οι αποψινοί υποψήφιοι ήταν οι εξής:

  1. MOYAH – “Too Much Sauce”
  2. Bolha – “Sonhos de Liberdade”
  3. April Ivy – “Modo Voo”
  4. Churky – “Encruzilhada”
  5. Cláudia Pascoal – “Nasci Maria”
  6. SAL – “Viver”
  7. Mimicat – “Ai Coração”
  8. You Can’t Win Charlie Brown – “Contraste Mudo”
  9. NEON SOHO – “Endless World”
  10. Esse Povo – “Sapatos de Cimento”

Τα αποτελέσματα καθορίστηκαν ως εξής: oι 5 πρώτοι της αποψινής βραδιάς προκρίθηκαν στον τελικό μέσω ενός συνδυασμού βαθμολογιών 50% televoting και 50% κριτική επιτροπή. Έπειτα ακολούθησε ένας δεύτερος γύρος ψηφοφορίας αποκλειστικά μέσω televoting όπου επιλέχθηκε ο 6ος υποψήφιος για πρόκριση στον τελικό. Λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στις τηλεφωνικές γραμμές για τους 10ους υποψηφίους, τους Esse Povo, οι διοργανωτές αποφάσισαν να τους δώσουν απευθείας την πρόκριση για τον τελικό. Έτσι οι καλλιτέχνες που πέρασαν είναι οι εξής:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.