Πορτογαλία: Αποκαλύφθηκαν οι ημερομηνίες για το Festival Da Cancao

Πορτογαλία: Αποκαλύφθηκαν οι ημερομηνίες για το Festival Da Cancao

Στην δημοσιότητα έδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Πορτογαλίας RTP τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Festival Da Cancao, που λειτουργεί ως η εθνική επιλογή της χώρας για την Eurovision,

Οι ημιτελικοί του φεστιβάλ θα λάβουν χώρα στις 5 και 7 Μαρτίου αντίστοιχα κι ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου.

Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που ολόκληρη η διαδικασία θα διεξαχθεί στην διάρκεια μιας εβδομάδας κι οι ημιτελικοί θα απέχουν ελάχιστα από τον τελικό. Επίσης για πρώτη φορά από το 2017 οι ημιτελικοί δεν θα είναι μέσα στον Φεβρουάριο.

Από τους 20 δημιουργούς του φεστιβάλ, οι 16 δέχτηκαν απευθείας πρόσκληση από την RTP, ενώ οι υπόλοιποι 4 επιλέχθηκαν μέσα από μια διαδικασία εσωτερικής επιλογής τραγουδιών στην οποία υποβλήθηκαν πάνω από 600 τραγούδια.

Στον μεγάλο τελικό όπου θα προκριθούν συνολικά 10 τραγούδια, και ο νικητής θα προκύψει κατά 50% από την βαθμολογία των κριτικών επιτροπών και κατά 50% από το κοινό.

Θυμίζουμε εκπρόσωποι της Πορτογαλίας στην Eurovision 2021 ήταν τα μέλη του συγκροτήματος Black Mamba οι οποίοι με το τραγούδι Love is on my side έφτασαν στην 12η θέση.

Πηγή Εικόνας: Eurovision World

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.