Πολωνία 2017: Βγήκαν οι κανονισμοί για τον εθνικό τελικό. Όχι στους ξένους καλλιτέχνες

Πολωνία 2017: Βγήκαν οι κανονισμοί για τον εθνικό τελικό. Όχι στους ξένους καλλιτέχνες

Στο site της πολωνικής δημόσιας τηλεόρασης, TVP, δημοσιεύτηκαν σήμερα οι κανονισμοί του Krajowe Eliminacje 2017, δηλαδή του πολωνικού εθνικού τελικού. Καταρχάς, επιστρέφουν οι επιτροπές, οι οποίες θα κρίνουν το αποτέλεσμα σε ποσοστό 50% (το υπόλοιπο 50% θα προκύψει από το κοινό). Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η ψήφος του κοινού θα επικρατήσει.

Η μεγάλη αλλαγή αφορά στον αποκλεισμό των αλλοδαπών καλλιτεχνών: μόνο όσοι έχουν πολωνική υπηκοότητα μπορούν να διαγωνιστούν. Επίσης, αποκλείονται όσοι μετέχουν κατά την ίδια σαιζόν σε άλλες ευρωπαϊκές επιλογές (κάτι τέτοιο έγινε φέτος με τη Napoli, οι οποία, μολονότι ήρθε 2η στην Λευκορωσική επιλογή, στην Πολωνία κατέληξε τελευταία, σαν να τιμωρήθηκε για τη συμμετοχή της).

Τα τραγούδια μπορούν να υποβληθούν σε οποιαδήποτε γλώσσα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Έως τις 27 του ίδιου μήνα θα ανακοινωθούν όσοι προκρίθηκαν, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου οι 5-10 φιναλίστ θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό στη Βαρσοβία. Θα ανακοινωθεί μόνο το όνομα του νικητή, για να μην στιγματιστούν οι υπόλοιποι (όπως έγινε με την Edyta  Górniak).

Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος εκπρόσωπος της χώρας ήταν ο Michał Szpak,  ο οποίος κατετάγη 8ος, έχοντας πάρει 222 βαθμούς από το κοινό και μόλις 7 από τις επιτροπές… Αυτός, μάλλον, είναι και ο λόγος που επιστρέφουν οι τελευταίες, διότι το τραγούδι μπορεί να άρεσε πολύ στο ευρύ κοινό, δεν έπεισε όμως τους ειδικούς, οι οποίοι γνωρίζουν τα ζητήματα φωνητικής και τεχνικής στα οποία ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης υστερούσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.