Πολωνία: Με την Blanka και το “Solo” στο Λίβερπουλ

Πολωνία: Με την Blanka και το “Solo” στο Λίβερπουλ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο Πολωνικός εθνικός τελικός Tu bije serce Europy – Wybieramy hit na Eurowizję! (μτφ. Εδώ χτυπά η καρδιά της Ευρώπης – Επιλέγουμε μια επιτυχία για τη Eurovision!). Μεγάλος νικητής ανάμεσα σε 10 υποψηφιότητες αναδείχθηκε η Blanka με το τραγούδι “Solo”.

Παρουσιαστές του αποψινού σόου ήταν οι Aleksander Sikora, Ida Nowakowska και Małgorzata Tomaszewska, ενώ αρκετοί eurostars παραβρέθηκαν ως καλεσμένοι ανάμεσα τους και η δικιά μας Stefania (2020 & 2021). Οι υπόλοιποι καλλιτέχνες που έδωσαν το “παρών” ήταν οι Kalush Orchestra (Oυκρανία 2022 ), Ochman (Πολωνία 2022), Sarah James (Πολωνία Junior Eurovision 2021), Efendi (Αζερμπαϊτζάν 2020 και 2021), Roksana Węgiel (Πολωνία Junior Eurovision 2018), Edyta Górniak (Πολωνία 1994). Οι αποψινοί 10 διαγωνιζόμενοι ήταν οι παρακάτω:

  1. Natasza – “Lift You Up”
  2. Kuba – “You Do Me”
  3. Ahlena – “Booty”
  4. Dominik Dudek – “Be Good”
  5. Alicja Szemplińska – “New Home”
  6. Felivers – “Never Back Down”
  7. Maja Hyży  “Never Hide”
  8. Jann – “Gladiator”
  9. Blanka – “Solo”
  10. Yan Majewski – “Champion”

Τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν κατά 50% από το televoting και κατά 50% από την κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Edyta Górniak, Marek Sierocki, Agustin Egurola, Marcin Kusy. Στις επιτροπές η Blanka ήταν αυτή που κέρδισε την πρώτη θέση, ενώ και στο televoting η Blanka διατήρησε το προβάδισμα της. Έτσι λοιπόν στα συνολικά αποτελέσματα η Blanka άφησε στην δεύτερη θέση τον Jann και στην 3η τον Dominik Dudek.

Λίγα λόγια για την Blanka

H Blanka είναι 24 ετών και έχει Πολωνική καταγωγή από τον πατέρα της και Βουλγάρικη από την μητέρα της, ενώ έγραψε το πρώτο της τραγούδι σε ηλικία μόλις 13 ετών. Το 2021 συμμετείχε στα προκριματικά του Πολωνικού Top Model ενώ το 2022 υπέγραψε συμβόλαιο με την Warner Music Poland. Η συμμετοχή της “Solo” κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει 10 εκατομμύρια θεάσεις στο Youtube και έφτασε στην 4η θέση των Πολωνικών Charts.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.