Οι NAVIBAND θα εκπροσωπήσουν τη Λευκορωσία στη Eurovision 2017

Οι NAVIBAND θα εκπροσωπήσουν τη Λευκορωσία στη Eurovision 2017

Πριν από λίγο η Λευκορωσία έγινε η 13η χώρα που επέλεξε τον εκπρόσωπο της για τη Eurovision 2017. Oι NAVIBAND με το τραγούδι Historyja majho žyccia (Η ιστορία της ζωής μου) κέρδισαν τον εθνικό τελικό της χώρας, που διεξήχθη στο Μινσκ και έτσι θα είναι η 14η συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό.

Με οικοδεσπότες τον τελευταίο εκπρόσωπο της Λευκορωσίας που προκρίθηκε σε τελικό της Eurovision (το 2014) Teo και τη σύζυγό του Olga Ryzhikova, πραγματοποιήθηκε ο τελικός της Λευκορωσίας για την ανάδειξη της συμμετοχής της χώρας στη Eurovision 2017. Ανάμεσα σε 13 συμμετοχές κοινό και κριτική επιτροπή ανέδειξαν τους NAVIBAND και το τραγούδι τoυς Historyja majho žyccia νικητήρια συμμετοχή. Οι NAVIBAND αποτελούνται από τους Kseniya Zhuk και Artyom Lukyanenko και δημιουργήθηκαν το 2013. Προσπάθησαν και πέρσι να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους με το τραγούδι This Land, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Κοινό και κριτική επιτροπή συμμετείχαν κατά 50% στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Η δημόσια τηλεόραση της Λευκορωσίας αποφάσισε να επαναφέρει την κριτική επιτροπή στον τελικό της, αφού πέρσι μόνο με τις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού αναδείχθηκε ο εκπρόσωπός τους.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν τα εξής:

  • Valeriy Dayneko – Πρόεδρος της επιτροπής, διάσημος σολίστ της χώρας
  • Olga Salamakha – Αναπληρώτρια δντης της δημόσιας τηλεόρασης της Λευκορωσίας
  • Yelena Treshchinskaya – Δντρια ραδιοφώνου
  • Aleksandr Kapenkin – Τηλεοπτικός παραγωγός
  • Vladimir Bogdan – Ραδιοφωνικός παραγωγός, δντης και παρουσιαστής
  • Lyudmila Kuts – Τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής
  • Inna Mardusevich – Καλλιτεχνική μάνατζερ και διοργανώτρια μεγάλων γεγονότων και συναυλιών του υπουργείου πολιτισμού της Λευκορωσίας

Εκτός από τους 13 διαγωνιζόμενους οι τελευταίοι 3 εκπρόσωποι της Λευκορωσίας εμφανίστηκαν ως guests στον τελικό (Ivan, Uzari και φυσικά ο οικοδεσπότης Teo).

Οι συμμετέχοντες κατά σειρά εμφάνισης:

July – Children of the world

Το σόου ξεκινά δυναμικά με την July. Μια χαρούμενη συμμετοχή που με ένα πολύ μεγάλο ντραμ προσπαθεί να μας εντυπωσιάσει. Δεν είναι άσχημο, ειδικά για εναρκτήριο τραγούδι.

song-110

Lexy Weaver – Be stronger

Μια πολύ καλή φωνή έχει η Lexy που δυστυχώς δεν συνοδεύεται από ένα αντίστοιχο τραγούδι. Είναι ντυμένη στα λευκά ενώ πίσω της έχει τρία άτομα στα φωνητικά ντυμένους στα μαύρα.

song-26

Vladislav Kurasov – Follow the play

Το πρώτο φαβορί της βραδιάς. Ο Λευκορώσος Bieber θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο Vladislav. Με μέτρια φωνητικά ερμηνεύει το ποπ τραγούδι του που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στις νεαρές ηλικίες, αλλά και στους fans του διαγωνισμού.

NAVIBAND – Historyja majho žyccia

Το μοναδικό μη αγγλόφωνο τραγούδι της βραδιάς και ένα ακόμα φαβορί. Το τραγούδι είναι ευχάριστο και το κοινό φαίνεται να το αγαπά. Με πολλά έθνικ στοιχεία από τη μουσική της Λευκορωσίας η συμμετοχή των NAVI δεν θα ήταν καθόλου άσχημη για το Κίεβο.

song-41

Isaac Nightingale – On the red line

Ο Isaac εμφανίζεται μόνος στη σκηνή, στην πιο ερασιτεχνική ίσως συμμετοχή της βραδιάς. Με κάποια κόκκινα φώτα background και ένα ρυθμικό τραγούδι με εύκολη μελωδία ελπίζει στο θαύμα; Δεν νομίζω..

Kattie – Wild wind

Με μία μπαλάντα και μία συμμετοχή που θα μπορούσε άνετα να ήταν υποψήφια σε κάποιο προκριματικό γύρο Σκανδιναβικής χώρας είναι η συμμετοχή της Kattie. Χρησιμοποιεί και wind machine όπως λέει και ο τίτλος του τραγουδιού της. Δυστυχώς φωνητικά δεν είναι και στα καλύτερα της.

Nuteki – Take my heart

Αρκετά επαγγελματική η εμφάνιση του επόμενου υποψήφιου. Με δύο χορευτές και σχετικά καλά φωνητικά θα μπορούσε σήμερα να είναι το dark horse του τελικού.

song-71

NAPOLI – Let’s come together

Οι NAPOLI επιστρέφουν και φέτος στον τελικό της χώρας τους. Είναι ντυμένες στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Το τραγούδι τους είναι εύθυμο και συνάμα όμορφο στο μάτι και στο αυτί, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Έχει προοπτικές…

Nikita Hodas – Voices in my head

Με εμφανές το άγχος ο Nikita. Εμφανίζεται μόνος του στη σκηνή, αλλά στη συνέχεια καθώς το background αλλάζει χρωματισμό εμφανίζονται τρεις backing singers. Αδιάφορο δυστυχώς.

Angelica Pushnova – We should be together

Η πιο όμορφη και η πιο chic εμφάνιση της βραδιάς. Η Angelica τραγουδά τη schlager μπαλάντα της και ομολογουμένως έχει ίσως την πιο επαγγελματική συμμετοχή.

Anastasiya Sheverenko – We’ll be together

Με παρόμοιο στίχο με το προηγούμενο τραγούδι που όμως οι ομοιότητες τους τελειώνουν σε αυτό. Η Anastasiya είναι ντυμένη στα κόκκινα. Το τραγούδι δεν είναι άσχημο, αλλά χάνεται μέσα στα υπόλοιπα 13.

Lermont x Julic – Heartbeat

Το κοινό χειροκροτά το μουσικό ντουέτο πριν καλά καλά ξεκινήσουν να τραγουδούν. Είναι χαρούμενο, το ερμηνεύουν αρκετά καλά, αλλά δεν νομίζω πως θα ήταν μία επιλογή που θα έφερνε τη Λευκορωσία στον τελικό.

song-121

PROvokatsiya – #mylove

Με ξηρό πάγο και ντυμένους στα λευκά η επόμενη συμμετοχή φαίνεται εντυπωσιακή στις οθόνες μας. Δεν ξέρω κατά πόσο βέβαια συμβαδίζει το ηχητικό αποτέλεσμα με το οπτικό. Μία ενδιαφέρουσα συμμετοχή σίγουρα.

song-131

Η ψηφοφορία

Όπως ήδη αναφέρθηκε κοινό και κριτική επιτροπή συμμετείχαν από 50% στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων.

Οι PROvokatsiya κέρδισαν το televoting, με τις NAPOLI να έρχονται δεύτερες και τη July τρίτη.

Στην επιτροπή όμως οι PROvokatsiya πήραν ένα μεγάλο μηδενικό και χάρις στις ψήφους της επιτροπής οι NAVIBAND από πέμπτοι στο televoting βρέθηκαν στην πρώτη θέση.

Draw Artist Song (English translation) Composer(s) Televote Jury Total Place
1 July “Children of the World” Dmitry Fomich 7078 8 1 9 7
2 Aleksandra Tkach “Be Stronger” Aleksandra Tkach 894 2 5 7 9
3 Vladislav Kurasov “Follow the Play” Vladislav Kurasov, Natalya Rostova 463 0 4 4 11
4 NAVIBAND “Historyja majho žyccia” (Story of my life) Arciom Lukjanienka 3626 6 12 18 1
5 Isaac Nightingale “On the Red Line” Vadim Kapustin 445 0 8 8 8
6 Kattie “Wild Wind” Anders Hansson, Sharon Vaughn 658 1 0 1 12
7 Nuteki “Take My Heart” Mikhail Nokarashvili, Dawn Michel 3069 5 10 15 2
8 NAPOLI “Let’s Come Together” Michael James Down, Primoz Poglajen, Niklas Hast 7271 10 2 12 4
9 Nikita Hodas “Voices In My Head” Nikita Hodas 1117 3 7 10 6
10 Angelica Pushnova “We Should Be Together” Kirill Ermakov, Natalya Tambovtseva 1278 4 3 7 10
11 Anastasiya Sheverenko “We’ll Be Together” Maxim Aleynikov, Irina Filatova 5361 7 6 13 3
12 Lermont x Julic “Heartbeat” Vasiliy Selischev, Anton Rubatskiy 202 0 0 0 13
13 PROvokatsiya “#mylove” Anatoliy Chepikov, Svyatoslav Pozdnyak, Ilya Yermak 9238 12 0 12 4

Δείτε τους NAVIBAND να ερμηνεύουν τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στον τελικό της χώρας πριν από λίγο στο πρώτο βίντεο και στη συνέχεια το βίντεο κλιπ:

https://www.youtube.com/watch?v=FEnjmr_-4uE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.