Ο Manel Navarro θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στο Κίεβο!

Ο Manel Navarro θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στο Κίεβο!

Απόψε πραγματοποιήθηκε ο ισπανικός τελικός Objetivo Eurovisión, όπου επελέγη η συμμετοχή της χώρας για το Κίεβο. Το σόου έλαβε χώρα στα στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης TVE στη Μαδρίτη, με παρουσιαστή τον Jaime Cantizano.

Οι 6 διαγωνιζόμενοι του τελικού ήταν οι εξής:

  1. Manel NavarroDo it for your lover
  2. LekleinOuch!!
  3. Paula RojoLo que nunca fue
  4. Mario JeffersonSpin my head
  5. MaikaMomento critico
  6. MirelaContigo

Μετά από κάθε τραγούδι, η κριτική επιτροπή λέει την άποψή της, ενώ κάθε υποψήφιος αναφέρει τι κάνει αυτή τη στιγμή και ποια είναι τα καλλιτεχνικά του σχέδια για το μέλλον. Μετά το πέρας του διαγωνιστικού μέρους, κι όσο περίμεναν τη βαθμολογία, ακολούθησαν μίνι-συνεντεύξεις.

Πρώτος εμφανίστηκε ο -σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενος- Manel Navarro. Καλοκαιρινό χιτάκι, με μια κιθάρα στο χέρι και λουλουδάτο πουκάμισο. Δύο ερασιτέχνες χορωδοί στα φωνητικά. Φωτογραφίες από θελκτικά κορίτσια στο φόντο. Λίγο φτηνολάτιν μας έκανε…

manel-navarro

Η Leklein (Vanesa Cortés Klein ) εκπροσωπεί ανοιχτά την LGBT κοινότητα. Είναι πολύ γνωστή τραγουδίστρια, με καριέρα από το 2002. Έχει δώσει τραγούδια της στην Chenoa και τους D’Nash (Ισπανία 2007). Ρυθμικό τραγούδι, με καπνούς και ωραία κόκκινα-ροζ γραφικά. Καλό από φωνητικής απόψεως, αλλά μάλλον αδιάφορο.

leklein

Η Paula Rojo (Paula Fernández Vázquez) είναι country/pop τραγουδίστρια, με καριέρα από το 2013. Έγινε γνωστή από το La Voz και έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ. Κλασικό country στήσιμο με banjo και cavaquinho. Πολύ φολκ και αμερικανιά.

paula-rojo

Ο Mario Jefferson κάνει καριέρα από το 2013, σημειώνοντας επιτυχία στο νεανικό κοινό. Είναι δίγλωσσος, από μητέρα Αγγλία και πατέρα Ισπανό. Έχει παίξει σε μιούζικαλ, ενώ μετείχε και στο X Factor 2008. Στην επιλογή του 2011 ήταν 3ος, Δυναμικό pop/dance τραγούδι με τέσσερεις χορευτές, θύμισε Melodifestivalen. Τα κοριτσάκια στο κοινό στριγγλίζουν…

mario-jefferson

Κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα, ένα γκρουπάκι τραγούδησε τη συμμετοχή της Beth του 2003. Δεν ήταν κακοί.

Η Maika (Maika Makovski) κατάγεται από Σκοπιανό πατέρα και Ανδαλουσιανή μητέρα. Έχει κυκλοφορήσει επτά άλμπουμ και κάνει (πολύχρονη) καριέρα όχι μόνο στην Ισπανία και την ΠΓΔΜ (κέρδισε το Eurofest το 2002), αλλά και τις ΗΠΑ. Hard rock εμφάνιση της ίδιας (στα μαύρα με κόκκινο σακάκι) και της μπάντας (στα μαύρα), με ροζ μαλλί κουρεμένο ανδρικά, περιβραχιόνιο με καρφιά, ένα μεγάλο φτερό για σκουλαρίκι και κόκκινους φωτισμούς.

maika

Η Mirela (Mirela Cabero Garcia), ηθοποιός και τραγουδίστρια, έχει μετάσχει από παιδί σε διάφορα φεστιβάλ και μουσικούς διαγωνισμούς, όπως η ισπανική επιλογή για τη Junior Eurovision το 2004, όπου έχασε από την Maria Isabel. Στην επιλογή για την κανονική Γιουροβίζιον ήρθε 2η το 2007 και 4η το 2009, ενώ το 2008 δεν προκρίθηκε στον τελικό. Κλασικό ποπ/λάτιν με δύο χορεύτριες με σορτσάκια να την πλαισιώνουν και την ίδια με αβυσσαλέο ντεκολτέ και πόδια σε κοινή θέα. Κάποια στιγμή προστέθηκαν και τρεις άνδρες χορευτές. Είχε κάποιες φωνητικές αστάθειες. Για να δούμε φέτος που πλασάρεται ως το μεγάλο φαβορί τι θα κάνει… Ρυθμικό χειροκρότημα και αλαλαγμοί από το ακροατήριο.

mirela

Τον νικητή καθόρισε το κοινό (50%) και η κριτική επιτροπή (50%) που αποτελούταν από τους Javier Cárdenas, Xavi Martínez and Virginia Rodríguez. Όπως είχε διευκρινιστεί εκ των προτέρων, σε περίπτωση ισοψηφίας στην πρώτη θέση, η κριτική επιτροπή αποφασίζει τον νικητή.

Καλεσμένοι της βραδιάς ήταν τρεις πρώην εκπρόσωποι της Ισπανίας στον διαγωνισμό, ο David Civera (2001), η Barei (2016) και η Karina (1971).

Έπειτα από ισοψηφία που προέκυψε ανάμεσα στην Mirela και τον Manel Navarro, η κριτική επιτροπή αποφάσισε να στέψει νικητή του Objetivo Eurovisión τον Manel Navarro με το τραγούδι Do It for Your Lover, και έτσι θα ταξιδέψει στον Κίεβο για να εκπροσωπήσει την Ισπανία στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Αναλυτικά αποτελέσματα (από τη Wikipedia):

Objetivo Eurovisión 2017 – 11 February 2017
Draw Artist Song (English Translation) Songwriter(s) Jury Televote Total Place
1 Manel Navarro “Do It for Your Lover” Manel Navarro 34 24 58 1
2 LeKlein “Ouch!!” David Ascanio, Vanesa Cortés, Albert Neve, Abel Ramos 22 30 52 3
3 Paula Rojo “Lo que nunca fue” (What never was) Paula Rojo, Álvaro Bárcena 21 18 39 6
4 Mario Jefferson “Spin My Head” Chris Wahle 25 15 40 5
5 Maika “Momento crítico” (Critical moment) Rafael Artesero, José Juan Santana 20 21 41 4
6 Mirela “Contigo” (With you) Tony Sánchez-Ohlsson, Isaac Luke, Ander Pérez 22 36 58 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.