Ο Άλεξ Παναγή στην κριτική επιτροπή των castings του Rising Star

Ο Άλεξ Παναγή στην κριτική επιτροπή των castings του Rising Star

Ο Άλεξ Παναγή πέρα από το γεγονός ότι έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του δύο φορές στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της Κύπρου, καθηγητής φωνητικής, συνθέτης, στιχουργός, μουσικός παραγωγός και φυσικά ερμηνευτής. Δεν θα θεωρούνταν υπερβολή αν λέγαμε ότι σε ό,τι έχει να κάνει με τη μουσική βιομηχανία στη χώρα μας (και φυσικά και στην Κύπρο) δεν υπάρχει κάτι που να μην το έχει επιχειρήσει ή να μην έχουν εμπιστευθεί τη συμβολή του. Τελευταίο παράδειγμα η συμμετοχή του στην κριτική επιτροπή στα castings του talent show του ΑΝΤ1 που θα δούμε σύντομα στις τηλεοράσεις μας Rising Star.

Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να βγει στον αέρα για πρώτη φορά στη χώρα μας από την συχνότητα του ΑΝΤ1 το Rising Star. Επίδοξοι τραγουδιστές θα δοκιμάσουν τις φωνητικές τους ικανότητες, ενώπιον μίας τριμελής επιτροπής αλλά και του τηλεοπτικού κοινού και θα επιχειρήσουν να σηκώσουν έναν τοίχο για να περάσουν στην επόμενη φάση του παιχνιδιού. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεπεράσει τις 4.000 και ως εκ τούτου μόνο οι καλύτεροι θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν πίσω από αυτό τον τοίχο.

Την εβδομάδα που μας πέρασε η παραγωγή του Rising Star βρέθηκε στην Κύπρο για τα απαραίτητα castings, ώστε να επιλεγούν αυτοί που θα δοκιμάσουν να σηκώσουν τον τοίχο του Rising Star στα live shows του Rising Star. Ανάμεσα στα μέλη αυτή της κριτικής επιτροπής που έκανε το πρώτο ξεσκαρτάρισμα των υποψηφίων, ήταν και ο Άλεξ Παναγή.

Ο Άλεξ Παναγή χωρίς υπερβολή είναι ο άνθρωπος που έχει ταυτίσει περισσότερο την καλλιτεχνική του πορεία με το διαγωνισμό της Eurovision από οποιονδήποτε άλλον στην Κύπρο. Δεν είναι μόνο οι δύο συμμετοχές του στο διαγωνισμό (1995 και 2000), αλλά και οι τέσσερις ακόμα απόπειρες να εκπροσωπήσει τη χώρα του, είναι οι πάμπολες ακόμα φορές που βρέθηκε στη σκηνή της Eurovision είτε στα φωνητικά είτε ως υπεύθυνος φωνητικών σε κυπριακές, ελληνικές και ξένες συμμετοχές. Υπήρξε ακόμη μέλος της κριτικής επιτροπής της κυπριακής επιλογής, σκηνοθέτης  μαλτέζικης συμμετοχής, αλλά και συνθέτης-στιχουργός της τελευταίας συμμετοχής της Κύπρου στη Junior Eurovision. Όλα αυτά στα 28 χρόνια καριέρας του. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά:

  • το 1989 ήταν στα φωνητικά της κυπριακής συμμετοχής Απόψε Ας Βρεθούμε.
  • το 1990 με το τραγούδι Πιστεύω παίρνει την 3η θέση στον κυπριακό τελικό.
  • το 1991 συμμετέχει στα φωνητικά της κυπριακής συμμετοχής S.O.S.
  • το 1993 με το τραγούδι Για Σένα Τραγουδώ κατατάσσεται και πάλι 3ος στον κυπριακό τελικό .
  • το 1995 επιτέλους φθάνει στη σκηνή της Eurovision και με το τραγούδι Στη Φωτιά παίρνει την 9η θέση.
  • το 1998 στο ντουέτο Φτερουγίσματα με τη Μαρλαίν Αγγελίδου παίρνει τη 2η θέση στην κυπριακή επιλογή.
  • το 2000 ξανά εκπροσωπεί την Κύπρο στο διαγωνισμό με το τραγούδι Νόμιζα, μαζί με τη Χριστίνα Αργύρη.
  • το 2005 στη νίκη της Ελλάδος είναι ο υπεύθυνος των φωνητικών του My Number One, ενώ συμμετέχει και ο ίδιος στα φωνητικά.
  • το 2006 στη Eurovision της Αθήνας, είναι υπεύθυνος φωνητικών στο Everything της Άννας Βίσση, ενώ έχει και τη σκηνοθετική ευθύνη της μαλτέζικης συμμετοχής I Do του Fabrizio Faniello.
  • το 2009 με το τραγούδι There Is Love φθάνει στην 6η θέση του κυπριακού τελικού.
  • το 2009 είναι υπεύθυνος φωνητικών στη συμμετοχή της Ελλάδος This Is Our Night.
  • το 2011 είναι ο παραγωγός της συμμετοχής των Τριημιτόνιο Χαμογέλα.
  • το 2012 είναι υπεύθυνος φωνητικών για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας We Are The Heroes.
  • το 2013 έχει την ευθύνη των φωνητικών τόσο της συμμετοχής του Αζερμπαιτζάν Hold Me όσο και της Λευκορωσίας Soleyo.
  • το 2014 και πάλι αναλαμβάνει τη φωνητική διδασκαλία δύο συμμετοχών, του Shine της Ρωσίας και του Cheesacake της Λευκορωσίας.
  • το 2014 είναι ο συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός της συμμετοχής της Κύπρου στο διαγωνισμό της Junior Eurovision Η Πιο Όμορφη Ημέρα.
  • το 2015 συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του Eurovision Song Project, τη διαδικασία του ΡΙΚ για την ανάδειξη της συμμετοχής της χώρας στο διαγωνισμό, ενώ την ίδια χρονιά είναι και υπεύθυνος φωνητικών της συμμετοχής της Λευκορωσίας Time.
  • το 2016 για άλλη μία χρονιά βρίσκεται στη Eurovision ως υπεύθυνος φωνητικών της ρωσικής συμμετοχής You Are The Only One.

Δύο πράγματα είναι σίγουρα, ότι θα υπάρξουν πολλές ακόμα συμμετοχές του στη Eurovision, με την μία ή την άλλη ιδιότητα και ότι ο τίτλος του Mr Cyprus Eurovision του ανήκει επάξια.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε την 1η του συμμετοχή στη Eurovision το 1995, με το τραγούδι Στη Φωτιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.