Ουκρανία: Δείτε το βίντεο κλιπ του τελευταίου single της Jamala “Solo”

Ουκρανία: Δείτε το βίντεο κλιπ του τελευταίου single της Jamala “Solo”

Η νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision 2016, Jamala, είχε κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο το νέο της single  με τίτλο “Solo”. Τώρα η Ουκρανή καλλιτέχνη δημοσιοποίησε το επίσημο μουσικό βίντεο που ακολουθεί την τελευταία της δουλειά.

Το τραγούδι “Solo” 

Το τελευταίο single της Jamala είναι ένα ποπ πιάνο κομμάτι που διατηρεί τον ατμοσφαιρικό ήχο που συναντάμε στα τραγούδια της. Το τραγούδι μιλά για τιν αναζήτηση της ανεξαρτησίας και ισορροπίας μετά από έναν επώδυνο χωρισμό. Είναι χαρακτηριστικοί οι στίχοι οι οποίοι περιγράφουν της επίμονη αναζήτηση για ανεξαρτησία και αυτοεπιβεβαίωση:

      Stop doing what you’re doing

You won’t win me over 

And I’ll just keep rollin’ my eyes 

I move away and you come in a little closer 

But I don’t want you 

Tonight I’m solo but I don’t want you

 Tonight I’m solo

Το θέμα και τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ

Μετά λοιπόν από την κυκλοφορία του τραγουδιού ακολουθεί τώρα το μουσικό βίντεο του, το οποίο γυρίστηκε στο Αρχοντικό Uyarova στο Κίεβο.  Σύμφωνα με την καλλιτέχνη η ιδέα του βίντεο είναι κοντά στα θέματα που βλέπουμε στα περισσότερα τραγούδια της. Η εικόνα του διαφανή κύβου συμβολίζει τον κρυστάλλινο κάστρο μέσα στον οποίο κρυβόμαστε από την πραγματικότητα και τους άλλους. Η ίδια πάντως δεν κρύβει την δυσκολία των γυρισμάτων καθώς ήταν κλεισμένη μέσα στον κύβο δίχως να έχει καθαρό αέρα ενώ η θερμοκρασία ομοίαζε σε κεινη της σάουνας , συνθήκες που έκαναν την κίνηση και αναπνοή δύσκολη. Την κατάσταση δυσκόλευαν επιπλέον τα βαριά ρούχα και κοσμήματα.

Η σκηνοθέτης του κλιπ Anna Buriachkova δήλωσε ότι αποσκοπεί με το συγκεκριμένο βίντεο να εστιάσει στην Jamala και να αναδείξει την εσωτερική της πραγματικότητα. Το σημείο που συμβολίζει τα κρυστάλλινα κάστρα, διαχωριζόμαστε από τον υπόλοιπο κόσμο. Μέσα στα κάστρα μπορούμε να μαστε οι εαυτοί μας χωρίς να φοβόμαστε την γνώμη και αντίδραση των άλλων. Ωστόσο τα κάστρα παραμένουν ευάλωτα και διάφανα.

Ακολουθεί το επίσημο βίντεο του τραγουδιού “Solo”

H Jamala στην Eurovision

H Jamala ήταν η εκπρόσωπος της Ουκρανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2016 με το τραγούδι “1944”, το οποίο νίκησε ανάμεσα σε 26 χώρες στον μεγάλο τελικό.

Το τραγούδι της 1944 αναφέρεται στην απέλαση των Τατάρων της Κριμαίας και κυρίως για την ιστορία της γιαγιάς της που έχασε την κόρη της στην διαδρομή τους προς την κεντρική Ασία. Η Τζαμάλα έγραψε το τραγούδι της το 2014 το οποίο κατάφερε να συγκινήσει το κοινό και τις επιτροπές βγάζοντας της 2η, αλλά με το νέο σύστημα ψηφοφορίας βγήκε στην πρώτη θέση με σύνολο 534 βαθμών, αφήνοντας πίσω της την Αυστραλία με 511 βαθμούς και την Ρωσία με 491 βαθμούς.

Στις αρχές του 2011 επίσης είχε πάρει μέρος στην ουκρανική εθνική επιλογή για να αντιπροσωπεύσει την χώρα της με το τραγούδι ‘Smile’, στα ελληνικά χαμογέλα. Το τραγούδι ήταν το αγαπημένο του κοινού, αλλά στον εθνικό τελικό έφτασε στην 3η θέση, ανάμεσα σε 19 συμμετοχές.

Ας θυμηθούμε την νικητήρια ερμηνεία της Jamala το 2016 στην Στοκχόλμη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.