Ουκρανία 2017: Η διαδικασία επιλογής τραγουδιού

Ουκρανία 2017: Η διαδικασία επιλογής τραγουδιού

Η διοργανώτρια του επόμενου διαγωνισμού της Eurovision, Ουκρανία, ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει την φετινή της συμμετοχή. Τα κανάλια που θα είναι υπεύθυνα για την όλη διαδικασία θα είναι και φέτος το κρατικό NTU και το ιδιωτικό STB. Για να φτάσει ένας καλλιτέχνης στον Ουκρανικό τελικό θα υπάρχουν 2 δρόμοι, είτε η κανονική προεπιλογή μέσω των auditions, είτε η online που εισάγεται φέτος για πρώτη φορά.

Το πρώτο σκέλος της Ουκρανικής προεπιλογής μέσω των auditions θα διεξαχθεί από τις 19 Νοεμβρίου2016 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2017. Όποιος καλλιτέχνης θέλει να συμμετέχει μέσω αυτής της διαδικασίας πρέπει να περάσει από τις auditions που θα διεξαχθούν σε 6 μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας (Κίεβο, Οδησσός, Ντνίπρο, Λβιβ, Χάρκοβο, Ζαπορίζια), ο ακριβής αριθμός των προκριθέντων από αυτή την φάση θα καθοριστεί από τα κανάλια που ανέλαβαν την διοργάνωση, υπολογίζεται πάντως να είναι μεταξύ 20 με 40. Οι προκριθέντες από την πρώτη φάση θα διαγωνισμούς τον Φεβρουάριο του 2016 σε 3 ή 4 ημιτελικούς, όπου θα συμμετέχουν 8 εώς 12 τραγούδια στον κάθε ένα, από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον τελικό 2 ή 3 τραγούδια στον τελικό, όλα τα shows θα μεταδοθούν από το STB.

Το δεύτερο σκέλος Ουκρανικής προεπιλογής θα είναι η online επιλογή, που όπως είπαμε θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά. Αυτή η διαδικασία θα διεξαχθεί από την 1η Σεπτεμβρίου του 2016 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2017. Όποιος θέλει να συμμετάσχει μέσω αυτής της διαδικασίας θα πρέπει να μπει στο site του STB, και αφού συμπληρώσει στην φόρμα του καναλιού, όνομα, ηλικία, πόλη κατοικίας ,ένα τηλέφωνο επικοινωνίας όπως επίσης και να υποβάλει μια φωτογραφία του όπως και ένα link με το τραγούδι του. Στην συνέχεια όλες οι συμμετοχές της online προεπιλογής, θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του STB, και οι επισκέπτες της σελίδας θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίζουν την αγαπημένη τους συμμετοχή κάνοντας like στο προφίλ του καλλιτέχνη, οι επισκέπτες της σελίδας μπορούν να ψηφίσουν μέχρι μια φορά την ημέρα. Νικητής την online διαδικασίας θα είναι αυτός που θα μαζέψει τα περισσότερα likes, και θα πάρει την απ’ευθείας πρόκριση για τον Ουκρανικό τελικό.

Ο Ουκρανικός τελικός λοιπόν θα αποτελείται από τους 8 εώς 12 προκριθέντες από τους ημιτελικούς της κανονικής προεπιλογής, και τον νικητή της Online διαδικασίας. Ο νικητής του Ουκρανικού τελικού θα είναι και αυτός που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό την Eurovision του 2016, και θα επιλεγεί με τις ψήφους του κοινού αλλά και μιας κριτικής επιτροπής.

Όλα τα υποψήφια πρέπει να τηρούν τους παρακάτω κανόνες: Κατ’αρχής το τραγούδι θα πρέπει να είναι αυθεντικό και να μην έχει δημοσιοποιηθεί πριν την 1η Σεπτεμβρίου. Στην συνέχεια, το τραγούδι δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 3 λεπτά, και να μην περιέχει μηνύματα στρατιωτικής ή πολιτικής φύσεως, ή διακρίσεων προς άτομα ως προς το έθνος, την θρησκεία, το φύλο ή το σεξουαλικό προσανατολισμό τους, όπως και οι στίχοι να μην περιέχουν άσεμνο περιεχόμενο.

Θυμίζουμε ότι η Ουκρανία νίκησε τον φετινό διαγωνισμό με την Jamala με το 1944, και της ανατέθηκε να διοργανώσει τον διαγωνισμό του 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.