Ουκρανία: Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι από το Vidbir 2020

Ουκρανία: Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι από το Vidbir 2020

To Σάββατο 22 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο μεγάλος εθνικός τελικός της Ουκρανίας Vidbir 2020, o οποίος θα αναδείξει τον εκπρόσωπο της Ουκρανίας στην Eurovision 2020. Ας γνωρίσουμε καλύτερα τους 6 υποψηφίους και ας αναδείξουμε το καλύτερο από τα 6 Ουκρανικά τραγούδια.

  • Krut – 99

Marina Krut είναι 23 χρονών γεννημένη στην πόλη Khmelnytskyi. Είναι μια indie soul τραγουδίστρια, συνθέτρια αλλά και ποιήτρια ενώ στα live της παίζει το έγχορδο όργανο bandura. Έγινε γνωστή στην χώρα της από την συμμετοχή της στην 8η σαιζόν του Ουκρανικού X-Factor το 2017 και το 2018 κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο. Ήρθε πρώτη στον Α’ Ημιτελικό τόσο στο κοινό όσο και στην ψήφο των επιτροπών.

  • Jerry Heil – Vegan

Η Jerry Heil γνωστή και ως Yana Shemaeva είναι μια pop καλλιτέχνης γεννημένη στο Κίεβο. Ξεκίνησε την μουσική της καριέρα μέσα από το κανάλι της στο youtube όπου ερμήνευε διασκευές γνωστών τραγουδιών, ενώ το 2019 κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο.

  • Go-A – Solovey

Οι Go-A είναι ένα συγκρότημα που συνδυάζει παραδοσιακούς Ουκρανικούς ήχους με σύγχρονη ηλεκτρονική και ροκ μουσική. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2012 και αποτελείται από τους Kateryna Pavlenko, Taras Shevchenko, Igor Didenchuk, Ivan Grigoryak. Κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο το 2016 ενώ πραγματοποίησαν εμφανίσεις σε πολλά φεστιβάλ εκτός Ουκρανίας. Το τραγούδι τους είναι το μόνο από τα 6 υποψήφια του τελικού που είναι γραμμένο εξολοκλήρου στα Ουκρανικά.

  • David Axelrod – Horizon

David Axelrod (Vladimir Tkachenko το κανονικό του όνομα) είναι 36 ετών, αν και έχει πτυχίο πολιτικού μηχανικού, τον κέρδισε η μουσική. Το 2006 ήταν υποψήφιος για την Eurovision καθώς έλαβε μέρος στο talent show Ty-Zirka μέσω του οποίου επιλέχθηκε ο εκπρόσωπος της χώρας τότε, ενώ την επόμενη χρονιά έλαβε μέρος στο φεστιβάλ New Wave.

  • Khayat – Call for Love

Ο Andriy Khayat έγινε μουσικά γνωστός στην Ουκρανία μετά την συμμετοχή του στο Ουκρανικό The Voice το 2018 όπου έφτασε έως τον τελικό. Την επόμενη χρονιά ήταν υποψήφιος για να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στην Eurovision 2019 με το τραγούδι ever χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό, την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο του album.

  • Tvorchi – Bonfire

Οι Tvorchi είναι ένα συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής αποτελούμενο από τον Andriy Gutsulyak και τον ερμηνευτή Jeffrey Kenny. Το συγκρότημα αν και δημιουργήθηκε μόλις το 2018 έχει ήδη δύο albums, ενώ η φετινή συμμετοχή τους ήρθε πρώτη στον Β’ Ημιτελικό τόσο στο televoting όσο και στην ψήφο των επιτροπών.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι από το Vidbir 2020;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.