Ουκρανία: Το κοινό θα επιλέξει την επιτροπή της χώρας για την Eurovision 2023!

Ουκρανία: Το κοινό θα επιλέξει την επιτροπή της χώρας για την Eurovision 2023!

Το UA:PBC, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι το κοινό θα μπορεί να επιλέξει τους Ουκρανούς κριτές για τη Eurovision 2023.

Από την επόμενη χρονιά, οποιοδήποτε μέλος του κοινού θα μπορεί να αυτοπροταθεί ως μέλος της ουκρανικής κριτικής επιτροπής για την Eurovision. Ο Mykola Chernotytskyi, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του UA:PBC, εξήγησε τη διαδικασία:

Το κοινό εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη φετινή κριτική επιτροπή. Από το επόμενο έτος, θα ξεκινήσουμε μια ανοιχτή πρόσκληση για μέλη κριτικής επιτροπής. Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν θα μπορούν να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους, η οποία κατά τη γνώμη τους θα είναι ένα άτομο με εμπειρία στον τομέα αυτό. Στην συνέχεια θα ψηφίσουμε στην ιστοσελίδα και θα συμφωνήσουμε για τις υποψηφιότητες με την EBU. Στο τέλος, θα σχηματιστεί μια επαγγελματική κριτική επιτροπή για να ψηφίσει τους φιναλίστ της Eurovision την επόμενη χρονιά“.

Σύμφωνα με τον Mykola Chernotytskyi, ήταν δύσκολο να σχηματιστεί μια ομάδα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Κανείς δεν επηρέασε την επιλογή των μελών της κριτικής επιτροπής, οι κριτές επιλέχθηκαν με βάση την εμπειρία τους.

Η φετινή ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής προκάλεσε μεγάλη οργή στα ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στους Ουκρανούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν άρεσε το γεγονός ότι η εθνική κριτική επιτροπή δεν έδωσε βαθμούς στην Πολωνία και τη Λιθουανία. Τα σχόλια μίσους έφτασαν ακόμη και στην Kateryna Pavlenko, η οποία ήταν η φετινή εκπρόσωπος της Ουκρανίας και η οποία δεν είχε καμία σχέση με την απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Ο Vadym Lysytsia, πρόεδρος της ουκρανικής κριτικής επιτροπής για τη Eurovision 2022, ζήτησε συγγνώμη από τον πολωνικό λαό σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου. Ο Mykola Chernotytskyi πρόσθεσε ότι ως επικεφαλής του UA:PBC λυπάται που η Πολωνία δεν έλαβε υψηλές βαθμολογίες, αλλά ως αξιωματούχος δεν είχε το δικαίωμα να παρέμβει στο έργο της κριτικής επιτροπής.

Οι Kalush Orchestra κέρδισαν την Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας, με συνολικά 631 βαθμούς σημειώνοντας ρεκόρ βαθμών στο televoting.

https://www.youtube.com/watch?v=F1fl60ypdLs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.