Ουκρανία: Κίνδυνος να ακυρωθεί η συμμετοχή της χώρας;

Ουκρανία: Κίνδυνος να ακυρωθεί η συμμετοχή της χώρας;

Η Ουκρανία είναι από τις χώρες που έχει δώσει πλούσιο υλικό σε όλους εμάς που είμαστε συντάκτες σε eurovision sites. Μία με την περσινή συμπεριφορά απέναντι στην νικήτρια του του Vidbir, μία με δηλώσεις της Jamala κι αυτήν την φορά η συμμετοχή της χώρας προκαλεί πάλι συζητήσεις.

Αυτήν την στιγμή το πρόβλημα είναι τα χρέη του ραδιοτηλεοπτικού φορέα UA:PBC απέναντι στο τηλεοπτικό κανάλι euronews που από το 2010 ανέρχονται στα 10 εκ. ευρώ και δεν είναι δυνατόν να εξοφληθούν στην παρούσα φάση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς του UΑ:PBC θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τόσο την μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2020 όσο και την συμμετοχή στην Eurovision.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δημοσίευσε μία ανακοίνωση στο Facebook κι αναφέρει:

Τώρα, η δέσμευση των λογαριασμών έχει ήδη καταστήσει αδύνατη την προετοιμασία για τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων 2020, εμποδίζει τη συμμετοχή της Ουκρανίας στην Eurovision 2020, έχει σταματήσει την έναρξη νέων project της Suspilne, και συγκεκριμένα την δημιουργία ενός νέου Studio Suspilne στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού UA: PERSHYI.

Ο γενικός διευθυντής του UA:PBC ανέφερε:

Τώρα δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ταξίδι των συμμετεχόντων, ούτε καν το ξενοδοχείο της ουκρανικής ομάδας.

Από την άλλη οι υπουργοί Οικονομικών και Πολιτισμού της χώρας σύμφωνα με δηλώσεις τους φαίνονται πρόθυμοι να ξεπληρώσουν τα χρέη και να αυξήσουν την χρηματοδότηση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη του θέματος τις προσεχείς ημέρες.

Πηγή: Escturkey

Πηγή φωτογραφίας: Eurovision World

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.