Ουγγαρία: Γιατί αποσύρθηκε από την Eurovision;

Ουγγαρία: Γιατί αποσύρθηκε από την Eurovision;

Ως γνωστόν, 41 χώρες θα συμμετέχουν στην Eurovision 2021, οι ίδιες χώρες που θα συμμετείχαν στην Eurovision 2020 αν δεν είχε ματαιωθεί λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19. Η δημόσια τηλεόραση της Ουγγαρίας MTVA αποφάσισε να αποσυρθεί από τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού πέρσι, χωρίς κάποια επαρκή δικαιολόγηση με τις φήμες να οργιάζουν πως βασική αιτία της απόσυρσης της Ουγγαρίας από τον διαγωνισμό να είναι η αντίθεση της ακροδεξιάς κυβέρνησης της χώρας με την “ομοφυλοφιλικό” χαρακτήρα του διαγωνισμού.

Οι λόγοι της αποχής

Ο πρώην αρχηγός της Ουγγρικής αποστολής στην Eurovision, Lorinc Bubno, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Jans Bors, πρώην αρχηγό της Τσεχικής αποστολής στην Eurovision, για την εκπομπή Humans of Eurovision, τους λόγους που κατά τον ίδιο η Ουγγαρία αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό.

Πρώτος λόγος είναι τα χρήματα. Η Eurovision κοστίζει πολλά χρήματα και δεν είμαστε πλούσια χώρα. Οπότε ακόμα και αν δεν ήταν καλό για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ήταν σίγουρο πως θα κοπεί. Ο δεύτερος λόγος είναι πως οι Ούγγροι χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο για να αποδεχτούν την Δυτική Ευρώπη και κυρίως την LGBTQ+ κοινότητα. 

Φαίνεται λοιπόν πως η αρνητική άποψη της Ουγγρικής κοινωνίας μαζί με τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την αποχή της Ουγγαρίας στον διαγωνισμό τα τελευταία δύο χρόνια. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την συνέντευξη του Lorinc Bubno.

Πηγή Εικόνας: alterock.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.