Ολλανδία: Ο απολογισμός της Eurovision 2021

Ολλανδία: Ο απολογισμός της Eurovision 2021

Η διοργάνωση της φετινής Eurovision κόστισε λιγότερα χρήματα από τα αναμενόμενα. Χάρη στο τροποποιημένο πρόγραμμα, ο οργανισμός εξοικονόμησε 3,7 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του. Συνολικά έχουν δαπανηθεί 19 εκατ. ευρώ.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μέρη του διαγωνισμού διαμορφώθηκαν ανάλογα με τις συνθήκες ή αφαιρέθηκαν, κι έτσι δαπανήθηκαν λιγότερα χρήματα από τα προβλεπόμενα. Ωστόσο, οι επιχειρηματίες της πόλης έχουν κερδίσει λιγότερα από το φεστιβάλ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λιγότεροι ξένοι επισκέπτες ήρθαν στην πόλη και τα καταστήματα εστίασης έπρεπε να τηρήσουν περιοριστικά μέτρα, λέει ο δήμος.

Οι επιχειρηματίες του Ρότερνταμ κέρδισαν συνολικά 2,8 εκατομμύρια ευρώ από την Eurovision. Οι επισκέπτες του διαγωνισμού, οι υπάλληλοι του οργανισμού και οι αντιπροσωπείες από τις συμμετέχουσες χώρες αντιστοιχούσαν σε περισσότερες από 17.000 διανυκτερεύσεις ξενοδοχείων, αναφέρει ο Rijnmond.

Το συμβούλιο του δήμου είναι «ικανοποιημένο και ενθουσιώδες» αναπολώντας την εκδήλωση και με χαρά θα διοργάνωνε και πάλι μια «εκδήλωση παγκόσμιας κλάσης».

Ο τελικός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision προσέλκυσε σχεδόν 5,5 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Ολλανδία. Σε όλο τον κόσμο, το σόου παρακολούθησαν συνολικά 183 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Πηγή: nos.nl

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.