Ολλανδία: Εσωτερικά θα επιλεγεί η συμμετοχή της διοργανώτριας χώρας

Ολλανδία: Εσωτερικά θα επιλεγεί η συμμετοχή της διοργανώτριας χώρας

Σύμφωνα με το escxtra.com, που επικοινώνησε με την δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας AVROTROS, έγινε γνωστό ότι η διοργανώτρια χώρα του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, θα επιλέξει την συμμετοχή της εσωτερικά.

Η χώρα τα τελευταία χρόνια, και συγκεκριμένα από το 2013, έχει αποφασίσει να επιλέγει τον εκπρόσωπό της με αυτό τον τρόπο, μιας και από τότε που εμφανίστηκαν οι ημιτελικοί στην Eurovision, κατάφεραν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό μόνο 1 φορά (το 2004), με συμμετοχές που προέκυπταν συνήθως μέσω εθνικού τελικού. Από το 2013, που πραγματοποιείται εσωτερικά η επιλογή αυτή, η Ολλανδία έχει βρεθεί στον τελικό του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού 6 φορές από τις 7, με πρώτη αυτή της Anouk, που κατέλαβε την 9η θέση, και τελευταία αυτή του φετινού νικητή Duncan Laurence.

Η Ολλανδία είναι από τις πρώτες χώρες που έλαβαν μέρος στην Eurovision, ενώ έχει στεφθεί νικήτρια του διαγωνισμού 5 φορές (1957, 1959, 1969, 1975 και 2019). Παρόλο που η χώρα έχει φιλοξενήσει 4 φορές τον διαγωνισμό μέχρι σήμερα, δεν τον έχει διεξάγει ποτέ στην πόλη που θα τον διοργανώσει τον ερχόμενο Μάιο, το Rotterdam. Οι πόλεις της Ολλανδίας που έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν τον διαγωνισμό, είναι το Χίλβερσουμ (1958), το Άμστερνταμ (1970) και η Χάγη (1976 και 1980, έπειτα από άρνηση της νικήτριας χώρας του προηγούμενου έτους, του Ισραήλ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.