Οι Minus One για τη συμμετοχή της Τζαμάλα στο Φεστιβάλ Badnerstadt

Οι Minus One για τη συμμετοχή της Τζαμάλα στο Φεστιβάλ Badnerstadt

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο για την παρουσία της Τζαμάλα στο εθνικιστικό Φεστιβάλ Badnerstadt, στις αρχές Αυγούστου στην πόλη Λουτσκ της δυτικής Ουκρανίας, προς τιμή του συνεργάτη των Ναζί Στεπάν Μπαντέρα. Πέρα από τη γνώμη όμως των ιστορικών ή των Ουκρανών ή των fans όπως είμαστε εμείς, σημασία έχει και η άποψη των καλλιτεχνών που γνώρισαν προσωπικά τη Τζαμάλα και διαγωνίστηκαν μαζί της στον πρόσφατο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στην Στοκχόλμη. Για αυτό ακριβώς το σκοπό ζητήσαμε από τους φετινούς εκπρόσωπους της Κύπρου τους Minus One να μας πούνε τη γνώμη τους για αυτό το γεγονός, που κατά κάποιο τρόπο απασχόλησε όχι μόνο τον κόσμο της Eurovision, αλλά και γενικότερα.

Οι Minus One δέχθηκαν με χαρά να τοποθετηθούν για την παρουσία της Τζαμάλα στο εν λόγω φεστιβάλ, βαθιά πολιτικοποιημένοι εξάλλου και οι ίδιοι με ανησυχίες για τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο και στον Κόσμο σχολίασαν δηκτικά την Τζαμάλα και τις επιλογές της. Συγκεκριμένα μας είπαν:

Τη βασική ευθύνη για όσα συμβαίνουν την έχει η EBU. Έπρεπε να χειριστεί το θέμα διαφορετικά από την αρχή. Η Τζαμάλα εξάλλου δεν έκρυψε τις πολιτικές της προθέσεις, οπότε δεν θεωρούμε ότι είναι δική της ευθύνη όλο αυτό. Τώρα αν η EBU θεωρεί πως πρέπει να πράξει κάτι ας το κάνει.

Η συζήτηση λοιπόν συνεχίζεται, ήταν ή όχι πρέπουσα η παρουσία της νικήτριας της Eurovision στο επίμαχο φεστιβάλ; Άνοιξε ή όχι η κερκόπορτα για την πολιτική καπήλευση του διαγωνισμού στο βωμό διάφορων επιδιώξεων, σκοτεινών πολλές φορές; Η απάντηση ανήκει στον καθ’ ένα, το σίγουρο είναι πως το μέλλον θα δείξει αν η νίκη του 1944 και της Τζαμάλα θα φέρει περισσότερες σκοτούρες στους ανθρώπους της EBU…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.