Οι εθνικοί τελικοί από μια άλλη μάτια: 26/02/2022

Οι εθνικοί τελικοί από μια άλλη μάτια: 26/02/2022

Σήμερα, θα δούμε συνδυασμό στοιχημάτων, δυναμικής τραγουδιού και προσωπικής άποψης, για τους 2 εθνικούς τελικούς.

Όπως γνωρίζουμε απόψε, η Αυστραλία και η Φινλανδία, διεξάγουν τους εθνικούς τελικούς τους, όπου το νικητήριο τραγούδι της κάθε χώρας, θα την εκπροσωπήσει στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2022, που θα γίνει τον Μάϊο στο Τορίνο της Ιταλίας. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσω ως συντάκτης και ως μεγάλος Fan της Eurovision, για το ποιο τραγούδι πιστεύω θα επιλέξει η κάθε χώρα, για ποιο λόγο, και πόσες είναι οι πιθανότητες του.

Αυστραλία – Eurovision – Australia Decides

Η χώρα, η οποία βρίσκεται εκτός Ευρώπης αλλά από την δεκαετία του 80 και έπειτα, έχει υψηλές τηλεθεάσεις από τους κατοίκους της, συμμετέχει για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Eurovision. Όπως το 2019 και 2020, έτσι και φέτος, θα διοργανώσει τον εθνικό τελικό “Australia Decides“. Πέρσι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω COVID-19.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, το επίπεδο τραγουδιών, σχολιάζεται υψηλό. Σύμφωνα με σχόλια των Eurofans, 4 τραγούδια ξεχωρίζουν:

Charley – “I Suck At Being Lonely

Jaguar Jonze – “Little Fires

Sheldon Riley – “Not the Same

Voyager – “Dreamer

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Η Charley είναι από το Σίδνεϋ και είναι μια τραγουδίστρια της pop μουσικής. Η Charley, έχει κυκλοφορήσει μόνο 2 κομμάτια το “Hard For Me” και το “Arizona“, και τα 2 μες το 2021. Σύμφωνα με την Charle, το τραγούδι “I Suck At Being Lonely“, σχετίζεται με συναισθήματα θλίψης, μοναξιάς και την απόλυτη αφύπνιση καθώς τραβάς τον εαυτό σου μέσα από τη θλίψη μιας γκρεμισμένης γης. Η Charley έγραψε το τραγούδι με τον Jim Alxndr (Carly Rae Jepsen, Ruel, Jack Garratt), με τον Alxndr να είναι επίσης παραγωγός του κομματιού.

Έγραψα το «I Suck At Being Lonely» πριν από δυόμισι χρόνια με τον Jim Alxndr ενώ ήμουν στο Λος Άντζελες σε ένα συγγραφικό ταξίδι. Η συνεδρία εκείνη την ημέρα μετατράπηκε σε συνεδρία θεραπείας καθώς ένιωθα τόσο ραγισμένη για τον πρώην μου. Όπου κι αν πήγαινα τον σκεφτόμουν, ειδικά τη νύχτα που έβρεχε και πήγαινα με ταξί στο σπίτι από ένα πάρτι, ολομόναχη. Ενώ ο Jim και εγώ γράψαμε και ηχογραφήσαμε το ISABL εκείνη την ημέρα, κλάψαμε και οι δύο τόσο πολύ, μετατρέποντας την ηχογράφηση σε μια από τις πιο καθαρτικές εμπειρίες της ζωής μου. λέει η Charley

“Αλλά το να σκέφτομαι ότι κάτι τόσο αληθινό και λυπηρό θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της ζωής μου ερμηνεύοντάς το στη Eurovision, βάζει πραγματικά τα πράγματα σε μια προοπτική. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και όσο σκοτεινή κι αν είναι μια στιγμή, μπορεί να μετατραπεί σε κάτι όμορφο

Η Charley εξηγεί λεπτομερώς καθώς προετοιμάζεται για το ντεμπούτο της στη Eurovision – Australia Decides στα τέλη Φεβρουαρίου. “Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα εμφανιστώ στη Eurovision Australia Decides και θα μπορώ να τραγουδήσω ένα τραγούδι που είναι τόσο κοντά στην καρδιά μου σε όλους όσοι το έχουν περάσει ή θα περάσουν από τέτοιου είδους ραγίσματα στο μέλλον. Φέρνω τον πλήρη ανοιχτό εαυτό μου στη σκηνή, με μια βουτιά δράματος, καθώς θα ήθελα να δείξω στους ανθρώπους ότι είναι καλό να νιώθεις αυτό που νιώθεις και να μην παραμερίζεις τίποτα. Όλα τα σκοτεινά πράγματα μπορούν επίσης να είναι όμορφα. Είναι ακριβώς πώς το βλέπεις και τι επιλέγεις να κάνεις με αυτό”

Η Deena Lynch, γνωστή ως Jaguar Jonze, είναι μια Ταϊβανο-Αυστραλέζα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και πολυοργανίστρια από το Μπρίσμπεϊν του Κουίνσλαντ. Η Deena γεννήθηκε στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας από Ταϊβανέζα μητέρα και Αυστραλό πατέρα. Μετακόμισε στην Αυστραλία σε ηλικία 7 ετών. Ως παιδί, υπέστη κακοποίηση και αργότερα διαγνώστηκε με σύνθετη διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Το 2012, η ​​Lynch κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, Lone Wolf, ως Deena και το 2015 ακολούθησε ένα δεύτερο άλμπουμ, το Black Cat, το οποίο περιελάβανε το single “Cupid“. Το 2018 η Lynch κυκλοφόρησε το πρώτο της single με το καλλιτεχνικό όνομα Jaguar Jonze, “You Got Left Behind“. Έπειτα, κυκλοφόρησε άλλα δύο single, τα “Beijing Baby” και “Kill Me with Your Love” από το 2019 έως το 2020. Αυτά συμπεριλήφθηκαν στην εκτεταμένη παράσταση, Diamonds & Liquid Gold, μαζί με δύο νέα κομμάτια, το “Rising Sun“, και το ομότιτλο κομμάτι.

Το 2020, η Jaguar Jonze διαγωνίστηκε στο Australia Decides, συμμετέχοντας με το τραγούδι “Rabbit Hole” για να εκπροσωπήσει την Αυστραλίας στη Eurovision. Κατέλαβε την 6η θέση, με 46 βαθμούς. Αργότερα το ίδιο έτος, κυκλοφόρησε δύο ακόμη single, το “Deadalive” και το “Murder“. Στις αρχές του 2021, κυκλοφόρησε τα single “Astronaut” και “Curled In“, και τα δύο συνοδευόμενα από ένα μουσικό βίντεο. Στις 16 Απριλίου 2021, η Lynch κυκλοφόρησε το δεύτερο EP της, “Antihero“, που περιείχε τα τέσσερα προηγούμενα single της καθώς και ένα νέο κομμάτι. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, κυκλοφόρησε το “Who Died and Made You King?“. Το 2022, ελπίζει να πάρει το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Αυστραλίας στην Eurovision, κάτι που δεν κατάφερε το 2020.

Ο Sheldon Riley, είναι τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ερμηνευτής. Σύμφωνα με τον ίδιο, το στυλ της μουσικής του, το περιγράφει ως «σκοτεινή pop». Ο Sheldon, έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς. Το 2018, ήταν διαγωνιζόμενος στο The Voice Australia όπου τερμάτισε στην 3η θέση, το 2019, διαγωνίστηκε στο The All Stars όπου αποκλείστηκε στους ημιτελικούς, ενώ το 2020 διαγωνίστηκε στο American’s Got Talent, όπου αποκλείστηκε στους προημιτελικούς. Το 2022, ελπίζει ότι θα πάρει την 1η θέση στο Australia Decides

Τέλος, οι Voyager είναι ένα αυστραλιανό μελωδικό progressive metal συγκρότημα. Οι Voyager από το Περθ της Δυτικής Αυστραλίας ιδρύθηκαν από τον Daniel “Nephil” Estrin το 1999 και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο “Element V” το 2003. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους είναι το “Colours in the Sun” που κυκλοφόρησε το 2019. Το συγκρότημα έχει αναφερθεί στη μουσική του ως “80s synth pop on progressive metal narcotics“. Οι Voyager έχουν κάνει Tour στην Ευρώπη 2 φορές και στην Αυστραλία αρκετές φορές.

Τα στοιχήματα, έχουν στην 1η θέση, με 54% πιθανότητες νίκη τον Sheldon Riley, που ίσως αυτός εκπροσωπήσει την Αυστραλία φέτος:

Φινλανδία – Uuden Musiikin Kilpailu 2022 (UMK 2022)

Άλλο έναν γνωστό σκανδιναβικό εθνικό τελικό, θα δούμε απόψε, κι αυτός είναι της Φινλανδίας. Απόψε οι Φινλανδοί, ελπίζουν να διαλέξουν την σωστή συμμετοχή, που θα τους δώσει μια καλή θέση, όπως έγινε πέρσι με τους Blind Chanel και το “Dark Side“.

Σύμφωνα με τα σχόλια των θεατών, το φετινό επίπεδο τραγουδιών της Φινλανδίας, είναι καλύτερο από πέρσι, κι μάλιστα 4 από τις 7 συμμετοχές, είναι στα Φινλανδικά. Η Φινλανδία έχει να στείλει τραγούδι στα Φινλανδικά από το 2015. Υπάρχουν 3 συμμετοχές κατά την γνώμη μου, που μπορούν να φέρουν την Φινλανδία σε υψηλή θέση. Αυτές είναι:

Bess – “Ram pam pam

Cyan Kicks – “Hurricane

The Rasmus – “Jezebel

Σύμφωνα με την Bess, το μήνυμα του τραγουδιού «Ram pam pam», είναι για το πώς οι άνθρωποι πρέπει να ζουν την ελευθερία τους και ότι πρέπει να μπορούν να ζουν τη ζωή τους την κάθε στιγμή, γιατί μια φορά ζούνε.

Η BESS συνδυάζει την ηλεκτρονική pop με τη house μουσική και αυτή η χορευτική ατμόσφαιρα εμφανίζεται στη συμμετοχή της στο UMK 2022.

Αλλά το πάρτι δεν σταματά με το ίδιο το τραγούδι. Μπορούμε επίσης να περιμένουμε ένα ελκυστικό σόου από τη Φινλανδή σταρ απόψε, καθώς λέει: «Θέλω να κάνω το καλύτερο σόου στον κόσμο στο UMK».

Η BESS κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ το 2019 και έχει ήδη συγκεντρώσει 20 εκατομμύρια ροές. Το single “Tempo” έγινε πλατινένιο. Έχει επίσης συνεργαστεί με άλλους αξιόλογους Φινλανδούς καλλιτέχνες, όπως οι Nopsajalka, Mikael Gabriel και Raappana.

Οι Cyan Kicks είναι ένα ροκ συγκρότημα από το Ελσίνκι, το οποίο ιδρύθηκε το 2016. Το συγκρότημα συνδυάζει βαριά ροκ μουσική, pop μελωδίες και ηλεκτρονικά όργανα στη μουσική του. Το συγκρότημα υπέγραψε συμβόλαιο με τη φινλανδική δισκογραφική Ranka Kustannus τον Ιούνιο του 2017 και το πρώτο single “Feathers” κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017. Το δεύτερο single του συγκροτήματος “Gasoline” κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018 και μεταδόθηκε από τον εθνικό ραδιοφωνικό κανάλι YleX. Το συγκρότημα έχει χαρακτηριστεί ως ένα πολλά υποσχόμενο εξαγωγικό προϊόν στα διεθνή μέσα. Το συγκρότημα έχει εμπνευστεί, μεταξύ άλλων, από τους US PVRIS, τους Βρετανούς Bring Me the Horizon και τους Scotch CHVRCHES. Οι Cyan Kicks παράλληλα, δουλεύουν αυτή τη στιγμή για το ντεμπούτο τους άλμπουμ.

Τέλος, θα μιλήσουμε για το γνωστό συγκρότημα The Rasmus. Οι Rasmus είναι ένα φινλανδικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1994 στο Ελσίνκι καθώς τα μέλη του συγκροτήματος τότε ήταν στο ανώτερο γυμνάσιο. Τα μέλη τώρα έχουν αλλάξει από τότε. Οι Rasmus έχουν πουλήσει 5 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και περίπου 350.000 άλμπουμ μόνο στη Φινλανδία. Έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, εγχώρια και διεθνή. Είναι περισσότερο γνωστοί για το single τους που κυκλοφόρησε το 2003 “In the Shadows“. Ελπίζουν να ξαναβρούν τον παλιό τους εαυτό, διεκδικώντας το εισιτήριο εκπροσώπησης της Φινλανδίας στην Eurovision 2022, και να αποκτήσουν παραπάνω οπαδούς.

Τα στοιχήματα, επιβεβαιώνουν την φήμη των Rasmus, αφού έχουν ποσοστό νίκης 60% κι είναι στην 1η θέση. Θυμίζουμε ότι και το 2019, το κανάλι YLE επέλεξε τους Darude feat. Sebastian Rejman, ο οποίος Darude, είναι παγκοσμίως γνωστός για το κομμάτι “Sandstorm“. Οπότε θεωρώ ότι από το UMK 2022 απόψε, θα νικήσουν οι Rasmus:

Αυτές είναι οι δικές μου προβλέψεις και η γνώμη μου. Θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας για τους εθνικούς τελικούς και τις δικές σας προβλέψεις, να δούμε αν συμφωνούμε ή όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.