Οι εθνικοί τελικοί από μια άλλη μάτια: 19/02/2022

Οι εθνικοί τελικοί από μια άλλη μάτια: 19/02/2022

Σήμερα, θα δούμε συνδυασμό στοιχημάτων, δυναμικής τραγουδιού και προσωπικής άποψης, για του 6 αποψινούς εθνικούς τελικούς.

Όπως γνωρίζουμε απόψε, η Σλοβενία, η Κροατία, η Νορβηγία, η Μάλτα, το Σαν Μαρίνο και η Πολωνία, διεξάγουν τους εθνικούς τελικούς τους, όπου το νικητήριο τραγούδι της κάθε χώρας, θα την εκπροσωπήσει την στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2022, που θα γίνει τον Μάϊο στο Τορίνο της Ιταλίας. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσω ως συντάκτης και ως μεγάλος Fan της Eurovision, για το ποιο τραγούδι πιστεύω θα επιλέξει η κάθε χώρα, για ποιο λόγο, και πόσες είναι οι πιθανότητες του.

Νορβηγία – Melodi Grand Prix 2022

Ένας από τους πιο γνωστούς εθνικούς τελικούς για την εκπροσώπηση μια χώρας στην Eurovision, με υψηλές τηλεθεάσεις τα τελευταία χρόνια. Απόψε θα δούμε 10 απίστευτες συμμετοχές στον μεγάλο τελικό της Νορβηγίας, όπου 1 τραγούδι, θα επιλεγεί από το κοινό για να εκπροσωπήσει την Νορβηγία στο Τορίνο τον Μάϊο

Αρχικά, από τις 10 συμμετοχές, οι 4 θα προκριθούν στον Gold Final. Αν θέλετε να κάνω πρόβλεψη, εκεί πιστεύω θα δούμε:

Elsie Bay – “Death of Us

Subwoolfer – “Give That Wolf a Banana

Oda Gondrosen – “Hammer Of Thor

Maria Mohn – “Fly

Από τον Gold Final, μετά υπάρχει η διαδικασία του Gold Duel, όπου εκεί θα περάσουν 2 από τις 4 συμμετοχές. Από εκεί, πιστεύω θα δούμε τα 2 μεγάλα φαβορί της φετινής διοργάνωσης που είναι:

Elsie Bay – “Death of Us

Subwoolfer – “Give That Wolf a Banana

Από την μια πλευρά, έχουμε την Elsa Søllesvik, η οποία μέσω του Group μουσικής που συμμετείχε, το “Elsa & Emilie“, απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα σε όλη τη χώρα, αλλά τώρα έχει ονομαστεί σε Elsie Bay για το ντεμπούτο της στο Melodi Grand Prix. Έχει επίσης γράψει μουσική για πολλές εκπομπές, όπως το SKAM και την Κορεατική Τηλεοπτική Σειρά The Queens House, και τραγούδια για το MGP, όπως το “Witch Woods” πέρυσι και το “Hammer of Thor” φέτος.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε τους Subwoolfer, αυτοαποκαλούμενοι ως «Το μεγαλύτερο συγκρότημα του Γαλαξία, που σχηματίστηκε πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια στον πλανήτη τους, το φεγγάρι». Λίγα είναι γνωστά για τον «Keith» και τον «Jim», το αστείο ζευγάρι που απαρτίζει το δίδυμο Subwoolfer. Πολλές φήμες για την ταυτότητά τους έχουν κυκλοφορήσει, συμπεριλαμβανομένων ότι μπορεί να είναι το γνωστό δίδυμο Ylvis. Ωστόσο, έχουν πει ότι θέλουν «να διεκδικήσουν τον μουσικό τους θρόνο παίζοντας στο πιο διάσημο μουσικό γεγονός στην ιστορία του κόσμου – το MGP 2022».

Τα στοιχήματα θέλουν τους Subwoolfer να εκπροσωπούν την Νορβηγία, με ποσοστό πιθανότητας νίκης 52%. Εγώ θα είμαι με το μέρος των στοιχημάτων.

Για να ακούσουμε το τραγούδι των Subwoolfer,με το οποίο, θέλουν να κερδίσουν τον πλανήτη γη:

Κροατία – Dora 2022

Το Dora, διεξάγεται για 4η συνεχόμενη χρονιά, και 2η συνεχόμενη χωρίς παρουσία κοινού. Οι 14 καλλιτέχνες απόψε, θα διαγωνιστούν για να πάρουν το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Κροατίας στο Τορίνο τον Μάϊο του 2022, και να την φέρει κάποιος καλλιτέχνης, έπειτα από 5 χρόνια, στον τελικό της Eurovision.Το επίπεδο των τραγουδιών φέτος, θεωρείται καλό.

Από τον εθνικό τελικό της Κροατίας, θεωρούνται φαβορί 4 τραγούδια:

Mia Negovetić – “Forgive Me (Oprosti)

Marko Bošnjak – “Moli za nas

Bernarda – “Here for Love

Mia Dimšić – “Guilty Pleasure

Η Mia Negovetić και η Bernarda έχουν ξανασυμμετάσχει στο DoraMia Negovetić, είχε διαγωνιστεί στο Dora 2020, με το τραγούδι “When It Comes to You“, το οποίο, είχε συγκεντρώσει 31 ψήφους, όσες και με το τραγούδι “Divlji vjetre” του Damir Kedžo.Όμως, η Mia το 2020, ήρθε 2η, διότι ο Damir, έλαβε περισσότερες ψήφους στο κοινό, από ότι η Mia,και σήμερα το βράδυ, ελπίζει να πάρει την “εκδίκησή” της και να βγει 1η.

Η Bernarda, εκτός του ότι συμμετείχε στο Dora το 2019 με το “l Believe in True Love” και στο Dora το 2021 με το “Colors” καταλαμβάνοντας 6η και 7η θέση αντίστοιχα, έχει συμμετάσχει και στον Ελβετικό Τελικό το 2011, καταλαμβάνοντας την 2η θέση, χάνοντας για λίγο την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελβετία, με το τραγούδι “Confidence“. Αυτή είναι η 4η της προσπάθεια για να κερδίσει το εισιτήριο για Eurovision.

Ο Marko Bošnjak,είναι ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης, γνωστός μέσω από την νίκη του στην 2η σεζόν του Σερβικού Talent Show “Pinkove Zvezdice

Η Dimšić ξεκίνησε την καριέρα της το 2014, όταν το συγκρότημα Džentlmeni την προσκάλεσε να τους συνοδεύσει κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Το “Budi mi blizu” κυκλοφόρησε τον Φθινόπωρο του 2015 ως το πρώτο single της Dimšić. Το “Život nije siv” κυκλοφόρησε το Καλοκαίρι του 2016 ως βασικό single του ντεμπούτου της άλμπουμ. Το ντεμπούτο άλμπουμ της DimšićŽivot nije siv” κυκλοφόρησε την Άνοιξη του 2017. Το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο ένα στα Chart Κροατικών Άλμπουμ και το οποίο τελικά έγινε πλατινένιο στη χώρα. Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της Dimšić και ο πρώτος χριστουγεννιάτικος δίσκος “Božićno jutro“, κυκλοφόρησε στα τέλη του 2017. Το 2019, η Dimšić κυκλοφόρησε το “Sva blaga ovog svijeta” με τον Κροάτη τραγουδιστή Marko Tolja μαζί με το μουσικό βίντεο. Το τραγούδι έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο 12 του κροατικού HR Top 40 chart και σηματοδότησε την πρώτη συνεργασία της Dimšić και του Tolja. Τον Αύγουστο, το τραγούδι βρέθηκε στην πρώτη θέση, καθιστώντας το το 6o single της που έφτασε στην κορυφή του HR Top 40 chart ως κορυφαία καλλιτέχνης.

Το 2022, πιστεύω ότι θα είναι η χρονιά που η Mia Negovetić θα είναι αυτή που θα κερδίσει το εισιτήριο για την Κροατία. Τα στοιχήματα, την έχουν 1η θέση με 26% πιθανότητες νίκης. Για να το ακούσουμε:

Σλοβενία – EMA 2022

Μετά από 2 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί το EMA 2022, ο εθνικός τελικός της Σλοβενίας, που έχει υψηλή τηλεθέαση στην χώρα, τα τελευταία χρόνια.

Στον αποψινό τελικό, 12 φιναλίστ θα παλέψουν για την εκπροσώπηση της Σλοβενίας ​​στο Τορίνο τον Μάϊο του 2022. Ο νικητής θα προκύψει κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού και κατά 50% από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής.

Τα σχόλια των θεατών είναι θετικά, όσον αφορά το επίπεδο των φετινών τραγουδιών του EMA 2022. Εγώ προσωπικά ξεχωρίζω 2 τραγούδια, που θεωρώ θα ξεχωρίσουν εύκολα απόψε. Αυτά είναι:

July Jones – “Girls Can Do Anything

LUMA – “All In

Η July Jones, είναι μια ανερχόμενη τραγουδίστρια, που εκτός από σλοβενική, έχει και βρετανική καταγωγή. Έχει σχολιαστεί ως ιδιαίτερη τραγουδίστρια λόγω της ξεχωριστής εμφάνισης που έχει και την μοναδική της άποψη για ζωή. Τα ενθουσιώδη electro-pop τραγούδια της, έχουν στίχους που σχετίζονται με ερωτικές σχέσεις, queerness και ψυχική υγεία.

Το ντουέτο LUMA είναι επίσης ανερχόμενο στον χώρο της μουσικής. Αποτελείται από τους Lucija Harum και Martin Vogrin. Αυτό το καλοκαίρι κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους τραγούδι “Promises” και ακολούθησε το “Poco a Poco” τον Νοέμβριο. Το ηχητικό φάσμα της μουσικής τους κυμαίνεται από κλασικούς ήχους σαξόφωνου και κιθάρας έως μοντέρνους συνθετικούς ήχους χαμηλής συχνότητας.

Αυτό που θεωρώ ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να εκπροσωπήσει την Σλοβενία, είναι το τραγούδι των LUMA. Για να ακούσουμε το υποψήφιο κομμάτι από το ντουέτο:

Πολωνία – Tu bije serce Europy! Wybieramy hit na Eurowizję

Μετά από 2 χρόνια, η Πολωνία διοργανώνει εθνικό τελικό για την ανάδειξη εκπροσώπου στην Eurovision. Το “Tu bije serce Europy! Το Wybieramy hit na Eurowizję(“Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά εδώ! Επιλέγουμε την επιτυχία για τη Eurovision”) είναι ο αποψινός εθνικός τελικός που διοργανώνεται από την TVP προκειμένου να επιλεγεί η συμμετοχή της Πολωνίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022. Ανάμεσα στους παρουσιαστές, συναντάμε τον περσινό εκπρόσωπο της Πολωνίας, Rafał Brzozowski. Ο νικητής θα καθοριστεί έπειτα από 2 γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, κοινό και κριτική επιτροπή θα αποφασίσουν τις τρεις συμμετοχές που θα προκριθούν στον επόμενο γύρο. Στον δεύτερο και τελευταίο γύρο, κοινό και κριτική επιτροπή θα ψηφίσουν εκ νέου, καθορίζοντας έτσι τον νικητή και εκπρόσωπο της χώρας στον διαγωνισμό. Ένας από τους αποψινούς διαγωνιζόμενους, ελπίζει ότι θα πάρει το εισιτήριο για την Eurovision 2022, ελπίζοντας να φέρει την Πολωνία μετά από 5 χρόνια στον τελικό. Το επίπεδο των τραγουδιών, είναι σχετικά υψηλό.

Στο SuperFinal, πιστεύω ότι θα περάσουν

Krystian Ochman – “River

Kuba – “Lovesick

Daria – “Paranoia

Υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί για να εκπροσωπήσει την Πολωνία και να κερδίσει το Superfinal. Είναι το “River” του Ochman, οποίος είναι γνωστός στην Πολωνία ως ο νικητής της του The Voice of Poland 2020.

Για να ακούσουμε το επικρατέστερο τραγούδι της Πολωνίας:

Μάλτα – Malta Eurovision Song Contest 2022

Μετά από 4 χρόνια, η Μάλτα διοργανώνει εθνικό τελικό, που θα αναδείξει τον εκπρόσωπο της για την Eurovision 2022.

Ένας από τους 16 σημερινούς υποψήφιους, θα εκπροσωπήσει την Μάλτα τον Μάϊο, και ίσως την φέρει στην 1η θέση, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Κάποια από τα σημερινά τραγούδια, είναι γραμμένα εξ ολοκλήρου στην μαλτέζικη γλώσσα, κι αν απόψε η Μάλτα επιλέξει ένα τέτοιο τραγούδι, θα είναι η πρώτη φορά, μετά από 50 χρόνια, που θα διαγωνιστεί η χώρα με τραγούδι στην γλώσσα της.

Εδώ μπορώ να σας πώ, ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, αλλά αυτά που έχουν καλά σχόλια, είναι το “Ritmu“, “Out of Sight” και “Shame“. Εγώ προσωπικά, θα διάλεγα το 2ο

Πείτε την γνώμη σας:

Άγιος Μαρίνος – Una voce per San Marino

Όπως και η Μάλτα, έτσι και ο Άγιος Μαρίνος, διοργανώνει εθνικό τελικό, με την ονομασία Una voce per San Marino. Κάποιος από τους αποψινούς καλλιτέχνες, θα πάρει το εισιτήριο της Eurovision 2022 ελπίζοντας να φέρει στον Άγιο Μαρίνο την 3η σερί πρόκριση του στον τελικό και μια καλή θέση.

Ο εθνικός τελικός, θεωρείται ψιλο-αδύναμος, αλλά υπάρχουν 2 συμμετοχές που θα μπορούσαν να φέρουν τον Άγιο Μαρίνο σε υψηλή θέση. Αυτές είναι:

Aaron Sibley – “Pressure

Camille Cabaltera – “Move ‘Em Like You Never Did

Χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, θα διάλεγα το “Pressure” του Aaron Sibley, για εκπροσώπηση του Αγίου Μαρίνου (δεν υπάρχουν στοιχήματα για Άγιο Μαρίνο):

Αυτές είναι οι δικές μου προβλέψεις και η γνώμη μου. Θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας για τους εθνικούς τελικούς και τις δικές σας προβλέψεις, να δούμε αν συμφωνούμε ή όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.