Νορβηγία: Ακούστε το νέο τραγούδι του συγκροτήματος KEiiNO, “Praying”

Νορβηγία: Ακούστε το νέο τραγούδι του συγκροτήματος KEiiNO, “Praying”

Οι KEiiNO το νορβηγικό τρίο που κατάφερε να συγκινήσει το τηλεοπτικό κοινό της Eurovision 2019 καταλαμβάνοντας την 1η θέση του κοινού με την συμμετοχή τους Spirit in the sky απολαμβάνει τις δάφνες της πρωτιάς αλλά έχει βάλει πλώρη για νέες επιτυχίες.

Το νέο τραγούδι “Praying

Μετά λοιπόν την επιτυχία στον διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ, οι KEiiNO κυκλοφόρησαν το νέο τους single  Praying. Μιλώντας στην νορβηγική εφημερίδα VG (  γνωστή με την ονομασία Verdens Gang, “The Course of the World”), ο τραγουδιστής των KEiiNO, Tom Hugo δήλωσε για το νέο τραγούδι Praying, το οποίο δημιουργήθηκε στην επαρχία  Finnmark, τόπος καταγωγής του έτερου μέλους Fred Buljo:

Ο στόχος ήταν να γράψουμε ένα ανάλαφρο καλοκαιρινό τραγούδι, το οποίο δεν ήταν και τόσο εύκολο τον Φεβρουάριο στην Alta. Το θέμα λοιπόν του τραγουδιού “Praying” έγινε ο φόβος του θανάτου. Αλλά  became the fear of dying. Ωστόσο η μελωδία δεν είναι τόσο δα χαρούμενη, έτσι θα’ναι συναρπαστικό να δούμε πως θα εκληφθεί από το κοινό.  

Όπως και η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, Spirit in the sky, το Praying συνδυάζει παραδοσιακές επιρροές Sámi ή joik με electro dance-pop τόνο. Το συγκρότημα πρόκειται να κάνει ολοένα και περισσότερη χρήση της γλώσσας των Sámi , καθώς προσφάτως χρίστηκαν από την τοπική βουλή τους, πρέσβεις στα Ηνωμένα Έθνη για την Χρονιά των Ιθαγενών γλωσσών. Ο καλλιτέχνης σχολιάζοντας το γεγονός είπε:

Για μας είναι μεγάλη τιμή. Από την αρχή θέλαμε να χρησιμοποιοιήσουμε την γλώσσα των Sámi language  και στοιχεία τους στα τραγούδια μας, και ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε και σε αρκετούς άλλους ιθαγενείς καλλιτέχνες που κάνουν χρήση της γλώσσας τους μέσα από μια μοντέρνα μουσική έκφραση.   

Απολαύστε το νέο τραγούδι των KEiiNO,  Praying:

Οι πρόσφατες εμφανίσεις και η περιοδεία στην Αυστραλία

Το συγκρότημα KEiiNO μετά την συμμετοχή τους στην Eurovision του Τελ Αβίβ έχουν κάνει ένα ράλι εμφανίσεων σε όλη την Ευρώπη και στην χώρα του. Πρόσφατα εμφανίστηκαν στο  Oslo Pride 2019 festival θέλοντας να στηρίζουν τα μηνύματα της ισότητας και ελευθερίας που το pride ήθελε να μεταδόσει.

Δείτε παρακάτω τους KEiiNO στο Oslo Pride 2019:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

HAPPY PRIDE 🏳️‍🌈❤️ #oslopride2019 Photo by @tobias.aasgaarden

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KEiiNO (@keiinomusic) στις

Οι KEiiNO έχουν προγραμματίσει κατά τα τέλη Οκτώβρη και μια περιοδεία στην μακρινή Αυστραλία για να προωθήσουν τόσο την δουλειά τους μέχρι τώρα αλλά και για να δουλέψουν πάνω στο επερχόμενο νέο άλμπουμ τους.  Περισσότερες ωστόσο πληροφορίες για τις δραστηριότητες των KEiiNO μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Οι KEiiNO στην Eurovision 2019

Το συγκρότημα KEiiNO (που πήρε το όνομα του από την πόλη Kautokeino στην επαρχία Finnmark, όπου “keino” ή “geaidnu” σημαίνουν “ο δρόμος” στην γλώσσα των Sámi) αποτελείται από τους  Tom HugoAlexandra Rotan και τον ράπερ Fred Buljo ο οποίος προέρχεται από την χώρα των Sámi .

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε καθαρά με σκοπό το Melodi Grand Prix 2019, στο οποίο νίκησαν με το τραγούδι Spirit in the sky, το οποίο μιλά για την αναζήτηση της προσωπικής ελευθερίας. To τραγούδι είναι εμπνευσμένο από τους αγώνες για ίσα δικαιώματα είτε αυτοί αναφέρονται σε δικαιώματα εθνικών ή θρησκευτικών μειονοτήτων είτε στην ισότητα των φύλων είτε στα δικαιώματα της LGBT κοινότητας.

Εκπροσωπώντας την Νορβηγία στην Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ, διαγωνίστηκαν στον δεύτερο ημιτελικό από τον οποίο προκρίθηκαν στον μεγαλο τελικό κατατασσόμενοι έβδομοι.Στον μεγάλο τελικό οι KEiiNO βρέθηκαν στην πρώτη θέση του κοινού με  291 βαθμούς. Συμψηφίζοντας τους βαθμούς αυτούς με την βαθμολογία των επιτροπών, το Νορβηγικό τρίο κατετάγη στην 6η θέση του διαγωνισμού.

Ας θυμηθούμε την εκπληκτική ερμηνεία του Spirit in the sky την βραδιά του μεγάλου τελικού της Eurovision 2019 στην σκηνή του Expo Tel Aviv :

Πηγή:  vg.no, ESCToday

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.