Νικήτρια της Eurovision 2016 η Ουκρανία

Μεγάλος νικητής της βραδιάς της Eurovision 2016 στη Globen Arena της Στοκχόλμης αναδείχτηκε η Ουκρανία με την Jamala με το τραγούδι 1944.

Σε μια υπέροχη βραδιά, στην οποία συμμετείχε η Κύπρος, η Jamala μάγεψε τις επιτροπές αλλά και το κοινό της Ευρώπης και της Αυστραλίας και με  534 βαθμούς βρέθηκε δίκαια στην πρώτη θέση.

Η Κύπρος με τους MinusOne και το Alter Ego  συγκέντρωσαν 96 και κατετάγησαν στην 21η θέση.

Η βραδιά ξεκίνησε με την παρέλαση των 26 χωρών στο στάδιο και το καλωσόρισμα από τους οικοδεσπότες της βραδιάς, την αγαπητή σε όλους Petra Mede και τον περσινό νικητή Mans Zelmerlow.

Μετά την ολοκλήρωση των 26 τραγουδιών ξεκίνησε το televoting των τηλεθεατών των 42 χωρών, που καθόρισε το 50% του τελικού αποτελέσματος. Το άλλο 50% ήταν στα χέρια των εθνικών επιτροπών, που είχαν ήδη ψηφίσει από χθες στη Jury Rehearsal. Πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εμφανίστηκε στο interval act ο Αμερικανός σούπερ σταρ Justin Timberlake.

Αφού ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία του televoting, ένας ένας οι παρουσιαστές από κάθε χώρα, ανακοίνωσαν την βαθμολογία των επιτροπών με το γνωστό σύστημα της Eurovision. Εν συνέχεια, τα αποτελέσματα από το televoting ανακοινώθηκαν συνολικά από τους παρουσιαστές της βραδιάς. Με αυτόν τον νέο τρόπο παρουσίασης της βαθμολογίας, η αγωνία ήταν μεγάλη, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή δεν μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά ποιος θα είναι ο νικητής. Νικήτρια των επιτροπών η Αυστραλία, νικήτρια του televoting η Ρωσία, αλλά στο σύνολο νικήτρια αναδείχτηκε η Ουκρανία.

Βαθμολογία επιτροπών:

επιτροπες

Συνολική βαθμολογία επιτροπών και κοινού:

αποτελέσματα

Ραντεβού του χρόνου λοιπόν στην Ουκρανία!!!!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.