Μολδαβία 2017: Ξεκίνησε η φάση των οντισιόν του O Melodie Pentru Europa 2017

Μολδαβία 2017: Ξεκίνησε η φάση των οντισιόν του O Melodie Pentru Europa 2017

Με τη φάση των οντισιόν ξεκίνησε το O Melodie Pentru Europa 2017 σήμερα στη Μολδαβία. Το O Melodie Pentru Europa είναι ο εθνικός τελικός της χώρας για τη Eurovision. Συνολικά 39 συμμετοχές υποβλήθηκαν στη δημόσια τηλεόραση της Μολδαβίας, ευελπιστώντας να φθάσουν στον τελικό του O Melodie Pentru Europa στις 25 Φεβρουαρίου και να κερδίσουν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη γειτονική Ουκρανία στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Από τους 39 συμμετέχοντες η κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσει τους διαγωνιζόμενους, θα επιλέξει τους 14 που θα διαγωνιστούν στον ημιτελικό της μολδαβικής επιλογής, στις 24 Φεβρουαρίου. Στον ημιτελικό 4 τραγούδια θα προκριθούν στον τελικό από την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού και 4 από την ψήφο της επιτροπής των ειδικών. Ο τελικός νικητής του O Melodie Pentru Europa 2017, θα επιλεγεί με την ψήφο του κοινού και της κριτικής επιτροπής σε αναλογία 50-50.

Μπορείτε να δείτε τις οντισιόν στην επίσημη ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης της Μολδαβίας – ΕΔΩ. (Οι οντισιόν ξεκίνησαν στις 13.00)

Ανάμεσα στα ονόματα που συμμετέχουν φέτος για το χρίσμα της Μολδαβίας, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει είναι και οι Sunstroke Project, που το 2010 έφθασαν με το τραγούδι Runaway στην 22η θέση.

Μολδαβία 2017: Οι SunStroke Project θα είναι ξανά υποψήφιοι για τη Γιουροβίζιον

Η Μολδαβία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

Αυτή θα είναι η 13η συμμετοχή της Μολδαβίας στη Eurovision, που έκανε το ντεμπούτο της το 2005 στην πόλη που θα φιλοξενηθεί ο διαγωνισμός τον προσεχή Μάιο. Η καλύτερή της θέσης ήρθε στην παρθενική της συμμετοχή, όταν οι Zdob şi Zdub με το φολκλορικό Bunica Bate Toba έφθασαν στην 6η θέση. Το 2007 η Natalia Barbu έφθασε για δεύτερη και τελευταία φορά στο τοπ10 για τη Μολδαβία. Από το 2014 η χώρα έχει πέσει σε άσχημα αποτελέσματα αφού δεν έχει καταφέρει να προκριθεί. Πέρσι η Lidia Isaac τερμάτισε στην 17η θέση του 2ου ημιτελικού συνεχίζοντας την κακή παράδοση, που ευελπιστούν να σπάσουν φέτος στο Κίεβο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.