Μολδαβία: Τα φαβορί του Etapa Națională 2023

Μολδαβία: Τα φαβορί του Etapa Națională 2023

Αυτό το Σάββατο πραγματοποιείται ο εθνικός τελικός της Μολδαβίας, Etapa Națională 2023. Εμείς σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε τα φαβορί του φετινού εθνικού τελικού της Μολδαβίας.

Aliona Moon – “Du-mă”

Η Aliona Moon, είναι Μολδαβή τραγουδίστρια. Το 2012, ήταν δευτερεύουσα τραγουδίστρια του Pasha Parfeny που εκπροσώπησε τη Μολδαβία στην Eurovision 2012. Η Aliona επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα της στην Eurovision 2013 στο Μάλμε με το τραγούδι “O Mie” σε σύνθεση του Pasha Parfeny. Η Aliona τερμάτισε στην τέταρτη θέση στον πρώτο ημιτελικό και στην 11η θέση στον τελικό της Eurovision 2013. Το 2014, διαγωνίστηκε στο The Voice of Romania όπου τερμάτισε στην τέταρτη θέση στον τελικό. Λέτε να καταφέρει να εκπροσωπήσει την Μολδαβία στην Eurovision 2023; Δηλαδή μετά από 10 χρόνια; Αυτό θα το δούμε σήμερα!

Pasha Parfeny – “Soarele şi luna”

Ο Pasha Parfeny, είναι Μολδαβός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Εκπροσώπησε τη Μολδαβία στην Eurovision 2012 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου κατέλαβε την 11η θέση με το τραγούδι του “Lăutar“. Ήταν παλαιότερα γνωστός ως ο τραγουδιστής του Μολδαβικού συγκροτήματος SunStroke Project. Ήταν επίσης, συνθέτης του τραγουδιού “O Mie” της Aliona Moon. Λέτε να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο της Μολδαβίας, μετά από 11 χρόνια;

SunStroke Project – “Yummy Mommy”

Οι SunStroke Project είναι ένα Μολδαβικό μουσικό συγκρότημα που αποτελείται από τους Sergei Yalovitsky (τραγούδι, συνθέτης), Sergey Stepanov (σαξοφωνίστας) και προηγουμένως Anton Ragoza (βιολονίστας, συνθέτης) μέχρι την αναχώρησή του το 2019. Έφτασαν την αναγνώριση αφού εκπροσώπησαν τη Μολδαβία στην Eurovision 2010 μαζί με την Olia Tira με το τραγούδι “Run Away” και ξανά στο διαγωνισμό του 2017 με το “Hey Mamma“, τερματίζοντας στην τρίτη θέση και δίνοντας στην χώρα την καλύτερη θέση στην ιστορία του διαγωνισμού. Το όνομα της ομάδας επιλέχθηκε από τον Ραγκόζα ενώ εργαζόταν στον στρατό με τον Στεπάνοφ, αφού είχε ένα περιστατικό στο οποίο έπαθε θερμοπληξία ενώ βρισκόταν σε άσκηση πεδίου. Λέτε η μπάντα να εκπροσωπήσει την χώρα για 3η φορά στην ιστορία του;

Το τραγούδι που πιστεύω θα πάει στην Eurovision για την Μολδαβία είναι του Pasha.

Ποια συμμετοχή πιστεύετε ότι θα κερδίσει απόψε; Γράψτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.