Μια LGBT+ συμμετοχή για την Ιρλανδία – Mε δυνατή ομάδα παραγωγών η συμμετοχή της Βουλγαρίας

Μια LGBT+ συμμετοχή για την Ιρλανδία – Mε δυνατή ομάδα παραγωγών η συμμετοχή της Βουλγαρίας

Σταδιακά όλο και περισσότερες λεπτομέρειες ξεδιπλώνονται για τις συμμετοχές που θα διαγωνιστούν στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision.

Ιρλανδία

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφόρησε ότι την σκηνική παρουσία της επόμενης συμμετοχής της χώρας θα επιμεληθoύν οι ThisIsPopBaby, θεατρικό γκρουπ που έχει αναλάβει αρκετά ιρλανδικά σόου. Μάλιστα ο επικεφαλής του γκρουπ Philly McMahon ανακοίνωσε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ότι αποδέχτηκε την πρόταση του RTE να είναι Creative Director της επόμενης συμμετοχής της χώρας.

Μάλιστα ο ίδιος επέστρεψε λίγες ώρες αργότερα και μας ενημέρωσε μέσω του Twitter ότι η συμμετοχή της χώρας θα είναι καλλιτεχνικά εμπνευσμένη από την κοινότητα των LGBT κι ότι προς το παρόν δεν μπορεί να ανακοινώσει περισσότερα.

Όπως δήλωσε:

Είμαστε αρκετά χρόνια σε επαφή με την RTE και τώρα ενωθήκαμε με αφορμή και τα 50 χρόνια από την πρώτη νίκη της Ιρλανδίας. Μόλις ακούσαμε το τραγούδι είπαμε αμέσως ναι και θέλουμε να στηρίξουμε αυτό το επικό τραγούδι και να αποτελεί μία φρέσκια πρόταση.

Εξελίξεις για να γίνεται ντόρος ή η Ιρλανδία μας ετοιμάζει κάτι ανατρεπτικό;

 

Βουλγαρία

Στον αντίποδα η Βουλγαρία σε πιο ήρεμους τόνους ετοιμάζεται πυρετωδώς για να επιλέξει το κατάλληλο κομμάτι για την 22χρονη εκπρόσωπό της VICTORIA. Για αυτόν τον λόγο έχουν στηθεί δύο camp συνθετών το ένα στην Σόφια και το άλλο στο Λονδίνο. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι στην ομάδα παραγωγών στην Σόφια βρίσκονταv οι Symphonix International, οι οποίοι έχουν αναλάβει πολλές επιτυχημένες συμμετοχές τα τελευταία χρόνια, Βουλγαρία (2017, 2018), Αυστρία 2018 κ.ά. Τις συνθέσεις στο Λονδίνο ανέλαβε η δισκογραφική εταιρία Ostereo.

Αυτήν την περίοδο οι αρμόδιοι αναζητούν το κατάλληλο τραγούδι που μπορεί να σταθεί στην σκηνή της Eurovision και για αυτόν τον λόγο έχουν δημιουργηθεί focus groups (Eurovision fans, μουσικοί κ.ά.), τα οποία αξιολογούν τα κομμάτια και βοηθούν στην εύρεση του κατάλληλου τραγουδιού. Την ίδια τακτική έχουν ακολουθήσει αρκετές χώρες φέτος, ανάμεσά τους κι η Ελλάδα.

Για περισσότερες εξελίξεις μείνετε συντονισμένοι μαζί μας.

Πηγή: Wiwibloggs

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.