Με χρήση ηχογραφημένων φωνητικών η Eurovision 2021!

Με χρήση ηχογραφημένων φωνητικών η Eurovision 2021!

Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού της Eurovision 2020 λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19, η ομάδα αναφοράς της EBU θέλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε ο διαγωνισμός της Eurovision 2021 να πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ στις 18, 20 και 22 Μαΐου, όποιες και αν είναι οι συνθήκες.Ένα από τα μέτρα που αποφασίστηκε αποκλειστικά για την Eurovision 2021 είναι ότι θα επιτραπεί για πρώτη φορά η χρήση ηχογραφημένων φωνητικών από τις συμμετοχές επί σκηνής. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με σκοπό οι αποστολές των χωρών να είναι μικρότερες καθώς επίσης οι τραγούδια που διαγωνίζονται να είναι κοντά στις αρχικές συνθέσεις.

Η χρήση των ηχογραφημένων υποστηρικτικών φωνητικών θα είναι εντελώς προαιρετική. Κάθε αντιπροσωπεία μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει τραγουδιστές φωνητικών, είτε εντός είτε εκτός σκηνής. Επιτρέπεται επίσης ένας συνδυασμός ζωντανών και ηχογραφημένων υποστηρικτικών φωνητικών. Όλα τα κεντρικά φωνητικά που εκτελούν τη μελωδία του τραγουδιού, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης χρήσης του λεγόμενου lead dub, θα εξακολουθούν να είναι ζωντανά εντός ή εκτός σκηνής στην αρένα. Η αλλαγή αυτή θα εφαρμοστεί μόνο για την Eurovision 2021 και θα εξεταστεί αργότερα αν θα εφαρμοστεί και στους επόμενους διαγωνισμούς.

Ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της EBU, ο Σουηδός Martin Österdahl έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: Τα μαθήματα που διδαχτήκαμε από την άνοιξη του 2020 είναι ότι πρέπει να κάνουμε σχεδιασμό για μια παγκόσμια κρίση και έχουμε προσαρμόσει τους κανόνες του Διαγωνισμού προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να είμαστε σε θέση να είμαστε πιο ευέλικτοι και να κάνουμε αλλαγές ακόμη και στην ίδια τη μορφή και τον τρόπο οργάνωσης του διαγωνισμού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ως διοργανωτές της μεγαλύτερης ζωντανής μουσικής εκδήλωσης στον κόσμο είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι στην αποστολή μας για να προσφέρουμε ένα νέο διαγωνισμό, έναν νέο νικητή και να τον παραδώσουμε σε έναν νέο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό . Αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στο DNA μας και αποτελούν μέρος της κληρονομιάς μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.