Με τους Highway το Μαυροβούνιο στη Στοκχόλμη

Με τους Highway το Μαυροβούνιο στη Στοκχόλμη

Μόλις μία ημέρα μετά την επιβεβαίωση της συμμετοχής του Μαυροβουνίου στον 61ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η δημόσια τηλεόραση της χώρας RTCG ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ότι ο επόμενος  εκπρόσωπος  τους θα είναι το συγκρότημα Highway.

Η δημόσια τηλεόραση του Μαυροβουνίου μέσα σε 2 ημέρες τερμάτισε την αγωνία των φίλων του διαγωνισμού στη μικρή βαλκανική χώρα, αφού όπως ήδη γράψαμε κατά τη χθεσινή ημέρα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχει στο φετινό διαγωνισμό στη Στοκχόλμη και σήμερα ανακοίνωσε τους καλλιτέχνες που θα την εκπροσωπήσουν.

Μία επιτροπή από ειδικούς της μουσικής επέλεξε το μουσικό τρίο Highway ως τον 8ο εκπρόσωπο της χώρας στο θεσμό. Οι Highway αποτελούνται από τους Peter Tosic, Marko Pesic και Luke Vojvodic. Κατάγονται και οι 3 από την Ποντγκόριτσα και έγιναν γνωστοί όχι μόνο στο Μαυροβούνιο, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή, μετά τη συμμετοχή τους στο X Factor Adria, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και προβάλλεται σε όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Το Μαυροβούνιο είναι η δεύτερη χώρα μετά την Ολλανδία που ανακοινώνει τους καλλιτέχνες που θα την εκπροσωπήσουν στον προσεχή διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

https://www.youtube.com/watch?v=mH6roOr7sbA

Το Μαυροβούνιο στη Eurovision:

Το Μαυροβούνιο έκανε το ντεμπούτο του στο διαγωνισμό το 2007 και φέτος θα είναι η 8η συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Αρκετοί καλλιτέχνες της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας κατάγονταν επίσης από την ομόσπονδη δημοκρατία του Μαυροβουνίου (1983, 1984). Ενώ και η συμμετοχή της Σερβίας-Μαυροβουνίου το 2005 ήταν Μαυροβούνιοι.

Δύο φορές κατάφερε η χώρα να προκριθεί στον τελικό, το 2014 και πέρσι όταν με τον Knez και το τραγούδι Adio σε σύνθεση του  Zeljko Joksimovic κατέλαβε την 13η θέση με 44 βαθμούς, που είναι και η καλύτερη θέση που έχει πετύχει μέχρι στιγμής η χώρα στο διαγωνισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.