Με ανοιχτό διαγωνισμό θα επιλέξει τραγούδι η Γαλλία για το 2018

Με ανοιχτό διαγωνισμό θα επιλέξει τραγούδι η Γαλλία για το 2018

Η France 2 ανακοίνωσε επίσημα τον τρόπο που θα επιλέξει το τραγούδι και το καλλιτέχνη που θα κρατήσει τη γαλλική σημαία στην Πορτογαλία.

Ο γαλλικός φορέας που μεταδίδει τη Eurovision αποφάσισε να διοργανώσει διαγωνισμό για αδημοσίευτα τραγούδια, ο οποίος είναι ανοικτός σε όλους.

Καλεί, λοιπόν, έναν στιχουργό, έναν συνθέτη, έναν ερμηνευτή ή καποιον που να κατέχει και τις τρεις ιδιότητες για να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να μοιραστεί τη μουσική του με την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κανόνες είναι:

    • Το τραγούδι πρέπει να μην έχει δημοσιευτεί ως την 1η Σεπτεμβρίου 2017
    • Το τραγούδι δεν πρέπει να έχει εμπορική εκμετάλλευση. Δεν πρέπει να έχει δημοσιευτεί στα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, μπορεί να έχει υποβληθεί στη SACEM (Εταιρεία Συγγραφέων, Συθετών και Εκδοτών Μουσικής) ή γραπτά πριν από την ημερομηνία αυτή.
    • Πρέπει να ερμηνευθεί κατ’ανώτατο όριο των 6 καλλιτέχνών (ερμηνευτές/τραγουδιστές).
    • Δεν μπορεί να είναι πάνω από 4 οι στιχουργοί / συνθέτες.
    • Το τραγούδι πρέπει να έχει τουλάχιστον το 70% των στίχων στη γαλλική γλώσσα.
    • Οι στιχουργοί/συνθέτες πρέπει να εγγραφούν ή να έχουν ήδη εγγραφεί στη SACEM.

Τον Μάιο δημοσιεύματα έγραφαν ότι η France 2 συνεργάζεται με την Endemol για να δημιουργήσει μια τηλεοπτική διαδικασία επιλογής για τον Διαγωνισμό της Eurovision 2018. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής της γαλλικής αποστολής ότι ο συμμετέχων της Γαλλίας το 2018 θα επιλεγεί μέσω εθνικής επιλογής.

Η Γαλλία είναι η χώρα από τις “Big Five” που διεξάγει πιο σπάνια έναν εθνικό τελικό, μιας και οι υπόλοιπες τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν τακτικά αυτή τη μέθοδο για να επιλέξουν εκπρόσωπο. Το 2014 ήταν η τελευταία φορά που η Γαλλία διάλεξε τραγούδι με αυτό τον τρόπο. Εκείνη τη χρονιά στην Κοπενχάγη οι TwinTwin και το “Moustache” κατέληξαν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μένει λοιπόν να δούμε ποιος θα είναι ο διάδοχος ή οι διάδοχοι των πολύ καλών Amir (2016, 6η θέση) και Alma (2017, 12η θέση).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.